Mennyi "zsebpénzt" vigyek 10 napra?
Berlin-Prága-Bécs a megállók, mindenhol 3 éjszakát töltök.
Zsebpénz alatt az étkezést és a szórakozást értem, a többi kötelező költség nem vonatkozik most ide.
Teljesen jogos.
Mindenhol szeretnék vacsorázni egy étteremben az első és utolsó nap. Ha valami megtetszik a boltban, akkor azt megvenni, szuvenirt hozni valami apróságokat mindenhonnan, Bécsben elmenni a vidámparkba, egy buli Berlinben. Kb. ilyesmire gondoltam.
Még mindíg értetlenül állunk a kérdésed előtt, mert ahogyan kiderült, azért egyre többet akarsz. Itt sem mindegy, szolíd vacsoráról van szó, vagy kaviáros ezüstevőeszközösről. Nem mindegy, benézel-e abba a vidámparkba, vagy egész este tolod a zsét.
Szerintem alapvetően az a helyes utazási mód, hogy a saját költekezésed alapján eldöntöd, mekkora kerettel vágsz neki. Aztén beosztod.
De hogy mondjak konkrét példát, nekem a fenti városokra naponta és fejenként pár ezer forint bőven elég lenne, igaz én a világ minden kincséért nem a vidámparkot keresném, és nem hiszem, hogy Berlinben kellene étteremben elverni a pénzemet. Cserébe viszont sokat sétálnék prágában, vagy etetném a hattyúkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!