Aki külföldön él, megéri kimenni?
Európában Magyarországon,Csehországban és Svájcban illetve céges kiküldetés miatt egy kicsit Uruguay
Svájc:nagyon nagy jólét van,elképesztő nyugodtak az emberek,igaz az árak magasabbak de nem annyival amennyivel többet keresel.Falvak is tiszták,kátyús út kb sehol sincs,mindenki perfekt beszél angolul kivéve a francia részen.Nem tudom mit mondjak még mert 99 százalékban csak pozitívat tudok mondani,a táj meseszép stb.Egyetlen negatívumnak csak azt tudom mondani,hogy egyre több az EU keleti részéből jövő c betűs indiai.
Csehország:magyarhoz nagyon hasonló a megélhetés,talán annyival jobbak,hogy ott nem olyan nagy a kelet-nyugat különbség országon belül viszont ott sem könnyebb megélni illetve ott is sok a fura alak,nekem viszont nagyon nem tetszett a mentalitásuk,szerintem még a magyarnál is gázabb,az emberek többsége rideg és nagyon rasszista.
Uruguay:csak pár hónapot voltam ott betanulni,Magyarországot jobbnak mondanám megélhetésre mivel kb a magyarhoz hasonló fizetések vannak ott de kb 2x néha 3x annyiba kerül minden,az albérletek meg sokkal drágábbak.Tudom elsőre furcsán hangzik de egyáltalán nem az olcsó kategória.
Más országokban is voltam Európában illetve Afrikában de azokban csak mint turista 1-2 hétig.
Költözésre én abszolút Nyugat-Európát ajánlom.
Vannak szempontok ami alapján megéri,van ami nem.
Ha jó szakmád van,akkor mindenképp.Ha a pároddal mész,akkor kis odafigyeléssel egy keresetből megéltek,tehát egyet el lehet tenni.
Van amin kimondottan sokat lehet spórolni.Mindenesetre nyelvtanulásra,tapasztalatszerzésre nagyon jó.Későbbiekben az önéletrajzodban is jól mutat egy-egy külföldi tapasztalat.
Nekem legalábbis bejött.
Igen, megérte. Nyilván anyagilag is, ami nem elhanyagolható, de számomra nem ez az elsődleges szempont. Sokkal jobb minőségű ételeket eszek itt, rengeteget tanultam magamról és más nemzetekről, magabiztosan beszélem a nyelvet és sokkal kevésbé félek az ismeretlen helyzetektől.
De nem szeretnék maradni ott, ahol jelenleg vagyok, tervezem a továbbállást, de nem Magyarországra.
Szia!
Kanadaban eltem előtte az Usa-ban par evet.
Azt a pluszt amit ad egy ilyen orszag meg kell tapasztalni.Elmondani nem tudom neked.
Masok az emberek,mas a kornyezet, a politikai berendezkedes miatt ami mindig jellemzo egy adott orszagra,meg allampolgarai gondolkodasara, sokkal jobban kulonbozik az europai megszokott mintaktol.
Nekem itt Toronto kulvarosaban van egy lakasom,felesegemmel elek itt,mint mar allampolgar.Ketto autonk van,telen es nyaron megyeunk mindig ket hetre nyaralni.
En 38F vagyok,asszony 40N.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!