Mennyit költötök egy nyári utazásra, Európán belűl, kívűl, vagy ahova épp menni szoktatok?
A tavalyi év:
- nyár közepén a minden évben fix 1 hét Horvátország, 2 főre olyan 600 000 forint úttal, szállással, semmin sem spórolva (csak étterem, parasailing, hajóbérlés, jetski, Cetina folyón evezés, stb.)
- volt 10 nap Sharm (Egyiptom), nagyon jó áron foglalva, 5 csillag, ultra all inclusive (tehát rövidital is), jó áron fogtam ki, talán 1200€-t fizettem, pluszba csak olyan 20 000 forintnyi borravaló volt kéteurósok formájában, mert azt nagyon honorálják. Szintúgy 2 fő.
- Síelés Tirolban, egyszerű szállással, barátokkal (7 fő), 5 nap.
Itt csak a magamét fizettem (a párom nem jött, fiúk mentünk csak). Azt hiszem, 650€ volt az úthoz és szálláshoz a hozzájárulásom (felvonóhasználattal), azon felül nem sok, max 200€ fogyott.
- Volt 3 wellness hétvége, 2x Bük, illetve Hévíz.
2 fő minden alkalommall, 100 000-ből megállt mindegyik.
- Barcelona kirándulás, 200 000 körül volt a hétvége.
- Fapadossal Berlin, fillérekben mérhető út volt.
Idén eddig semmi, Egyesült Államok körút van tervben, ez anyagilag, organizációt tekintve és időben is komolyabb falat lesz.
#5: nem mindenki minimálbéres gyári munkás....
Plusz: ha nem cigiznek, nem piálnak, az éves szinten egy milla megtakarítás!
Apartmanokat és egy sávári éttermet üzemeltetek, használt autókkal foglalkozom, illetve csendestárs vagyok egy ausztriai benzinkútban (ezutóbbi szinte semmit nem hoz direktben, olyan kicsi a részem, de ennek köszönhetően van egy kinti bejelentésem a későbbi nyugdíj, orvosi ellátás miatt) .
A párom építészmérnök, jelenleg még alkalmazott.
Szerintem - a lehetőségeimhez mérten - keveset költök utazásra, Egyiptom olcsó hely, Horvátország sláger, többnyire Európát járom.
A tervben lévő amerikai út lesz az első, ami milliókban mérhető költségvonzatú, holott régóta beleférne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!