Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ha rokon külföldrõl látogat...

Ha rokon külföldrõl látogat ide hozzánk pár napra, karanténba vágják az egész családot?

Figyelt kérdés
Repülõvel érkezne, és kb csak három négy napra.
2020. máj. 5. 14:15
 1/8 D. Brasco ***** válasza:
85%
Nem tudom egeszen pontosan milyen helyet takar a külföld,viszont ha nincs itteni lakcíme és/vagy nem dolgozni jön és/vagy nem magyar állampolgár,eleve be sem fogjak engedni az orszagba
2020. máj. 5. 14:39
 2/8 anonim ***** válasza:
71%
pár napra lehetetlen érkezni, mert mindenkit 2 hét karanténba vágnak. onnan meg nem rohangálhat családot látogatni (remélem a karantén fogalma ismerős). a 2 hét karantén után látogathat, ha akar.
2020. máj. 5. 14:59
 3/8 anonim ***** válasza:
82%
2 het karanten kotelezo. Csak neki, a csalad mehet akarhova. De abban a 2 hetben vissza sem utazhat. Nem hagyhatja el a hazat 2 hetig, kulonben jon a bunti...
2020. máj. 5. 15:13
 4/8 anonim ***** válasza:
8%

De nem kötelező a karantén!! Csak akkor ha kritikus országból érkezik.

Önkéntes karantén van. Meg hatóságilag elrendelt karantén ( ez a kötelező) Lehet jönni 3-4 napra is, nem kell 2 hétre jönnie.

" Önkéntes otthoni karanténra kérjük nem csak az időseket, a diákokat, és mindenkit, aki teheti, hanem a külföldről hazatérőket is. A koronavírus-járvány magyarországi terjedésének csökkentése, a fertőzés tömegessé válásának lassítása érdekében a Nemzeti Népegészségügyi Központ felhívja mindazok figyelmét, akik az elmúlt időszakban bármely külföldi országban jártak, hogy vonuljanak önkéntes házi karanténba. Ennek javasolt ideje: jelenleg 14 nap.

Az önkéntes karantén – mint az elnevezés is jelzi – nem hatósági elrendelés, hanem kérés. Áldozattal jár, de felelős magatartása révén Ön is sokat tehet a közösség és saját védelme érdekében"

(gov.hu)

A kötelező hatóságilag elrendelt karantén teljesen más, mint az önkéntes karantén.

Természetesen felvan sorolva azoknak az országoknak a neve, ahonnan érkezőknek kötelező a karantén.

Pl:

Irán, Olaszország, Kína, Egyesült Államok és még pár. ( neten fent van)

2020. máj. 5. 16:13
 5/8 anonim ***** válasza:
76%
Jelen pillanatban mindenki megkapja a kis piros cimket, aki kulfoldrol erkezik, amit ki kell tenni az ajtora, es a rendorok eleg gyakran ellenorizgetnek...
2020. máj. 5. 16:19
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

Tegnap érkeztem haza Londonból Magyaroszágra. Repülővel. Nem kaptam semmi piros cetlit. Csak megnézték a lázamat, kérdezett pár dolgot a határőr, és további szép napot kívánt. Nem vagyok karanténban.

Vidéki házunkba mentem, mert van egy kis dolgom, de hétfőn már megyek vissza.

2020. máj. 5. 18:32
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Svédországból jönne, és hozzánk, de nekünk kertesünk van.
2020. máj. 5. 20:21
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt javaslom, várjatok még. Egyrészt a svéd statisztikàk nem túl fényesek mèg, így elég komoly kockázatnak tennètek ki a család egyes tagjait. Másrészt a lazítás lassú, de folyamatos, érdemes kivárni, amíg nem kell karantènba vonulni.
2020. máj. 5. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!