Hogy vegyem rá a szüleim, hogy ne utazzunk el?
Sehogy. Joguk van hozzá, hogy nyaraljanak, Te is jobban tennéd, ha nem tiltakoznál. Sok jó dolog van egy nyaralásban. Mi a bajod vele?
Hány éves vagy? Mert ha már nem vagy olyan fiatal, akkor nem kell mindenképp velük menned.
minden nyaraláson lehet pasizni.
nem kell a szüleiddel lenned folyamatosan...
Megerősítem, hogy az utazás tök értelmetlen. Igaz, rengeteg utazás kellett, mire beláttam, hogy kb. mindenütt ugyanaz van, az élet ugyanarról szól, az emberek mindenhol hasonlóak.
Máshol persze más tájak vannak, meg műemlékek, épületek, amik itt nem, de az internet korában az ember elindítja a google earthöt vagy a wikipédiát vagy a youtube-ot, és fél óra alatt több érdekességet lát, mint amennyit utazva egy hét alatt. A költségekről nem is beszélve.
A legtöbb embernek azért fontos az utazás, hogy elmondhassa, hogy ő is volt Párizsban vagy Los Angelesben stb., mert az menő, és amikor elmeséli a szabiról visszatérve a kollégáknak, akkor boldogan nézi, hogy a kollégákat elfogja a sárga irigység. De kb. ez minden.
Különben az a vicc, hogy nekünk egzotikus Párizs vagy Tokió, viszont nyáron Budapest tele van japán és francia turistákkal, tehát ez viszonylagos: minden hely egzotikus. Ha pedig minden hely egzotikus, az azt jelenti, hogy egyik sem az. Mindenki nyugodtan maradjon egy helyben, nem marad le kb. semmiről.
01:58! Te nem vagy magadnál!!! (már bocs)
Hogy lehetne már ugyanaz a dolog interneten megnézni pár fotót, webkamerát, akármit (akármilyen minőségű) és a saját 2 szemeddel közelről látni, megfogni, érezni a dolgokat?????
Én soha nem azért utazok, kirándulok, hogy majd aztán jól eldicsekedjek vele a kollégáimnak....ez nagyon is távol áll tőlem. Én az élményekért utazok, amik csak az enyémek, és ezt nem veheti el tőlem senki!!!
És nem elsősorban Párizs, London, meg hasonló "felkapott" helyek érdekelnek...
10:56
"Hogy lehetne már ugyanaz a dolog interneten megnézni pár fotót, webkamerát, akármit (akármilyen minőségű) és a saját 2 szemeddel közelről látni, megfogni, érezni a dolgokat?????"
Majd ha eleget utazol, rájössz talán, hogy mivel az élet mindenhol kb. ugyanolyan, csak a látványelemek különböznek, tehát látványokban, képekben kimerülnek a különbségek, ezért az utazás tök fölösleges.
De persze világos, hogy ez sokak ellenkezését kiváltja (leírtam, miért utaznak az emberek, és megértem, ha ellenállnak annak, ha valaki leértékeli ezt).
"Én az élményekért utazok, amik csak az enyémek"
Elhiszem (mert jóhiszemű vagyok), hogy beletartozol az utazó embereknek ebbe az 1-2%-ába :))))
12:15
"Megnezel egy topartot, tengerpartot interneten, az ugyanolyan, mintha meg is furodnel benne, ott eloben???"
Nem. De fürdésre ott van a Balaton, vagy a Duna, vagy ha szélsőségesen igényes vagy, az Adria. Semmi szükség arra, hogy az ember Marseille-ig bumlizzon egy kis tengerért, mert ott a sznobsági értéket leszámítva ugyanazt kapja. (Na, lehet kezdeni a nyafogást, hogy márpedig a Maldív-szigetek az aaaaaannyira más, mint a horvát tengerpart :))))
"csak akkor tudod felfogni igazan, hogy milyen is, mikor ott vagy a helyszinen"
Simán fel tudom fogni, milyen az Alhambra, mert elolvashatom, hogy mekkora és milyen, elolvashatom a történetét, ábrákról megismerhetem a stílusát stb. Ezzel szemben a turista, aki óriási költségekkel és fáradsággal odamegy, az többnyire semmit sem fog fel belőle, hanem csinál 500 képet, hogy megmutathassa, hogy járt ott, meg egy kicsit csodálkozik azon, hogy deszép, aztán 2-3 év alatt úgyis kifakulnak az emlékei.
Most hirtelen Keats jut az eszembe, aki ódát írt egy görög vázához (sohasem látott görög vázát, tusrajzokat ismert a görög motívumokról). Magas szinten felfogta a görög művészet hangulatát. Korunk brit turistája izzadva megmássza az Akropoliszt, csinál 58 fotót, kipipálja a látványosságokat, és elégedett. Amúgy semmit sem fogott fel az egészből és ha nem lenne egy rakás fényképe, 2 év múlva már semmire se emlékezne az egészből :))))
Amúgy régen nagy utazó voltam, mielőtt valaki kitalálja, hogy "irigy" vagyok.
ma 13:21
Az utazás költséges, stresszes, időigényes. Az átlagembernek sokat kell güriznie azért, hogy utazhasson, aztán sokat stresszel, sokat tervez stb. Az átlagpolgárt az utazás nem pihenteti, hanem leharcolja, csak azért frissül kicsit fel tőle, mert az utazás mégiscsak megtöri a bérrabszolgaság éves rutinját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!