Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Aki az usában lakik/lakott...

Aki az usában lakik/lakott mesélne nekem?

Figyelt kérdés

Annyira érdekel,hogy ott milyen az élet,az emberek,a hétköznapok,a hétvégék,ünnepek.:)Főleg ilyen déli kisvárosokra lennék kíváncsi,de ha bárhol laktál az Egyesült Államokon belül létszíves oszd meg velem:)

Én el sem tudom képzelni,hogy milyen lehet egy olyan ország,ahol többféle éghajlat van,többféle gondolkodás meg minden.

Előre is köszönöm:)

2010. júl. 6. 16:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
En pont Delen elek es nagyon szeretem. Nagyon sok kulonbseg van az emberek mentalitasa kozott itt, Eszakon vagy a Nyugati parton. Itt az eletvitel lassabb, az emberek kedvesebbek, tobbet szolnak hozzad, nem minden a penzrol es rohanasrol szol. Epp most volt julius 4-dike. Ilyenkor az emberek vagy elmennek rokonokat latogatni vagy partyt rendeznek (alt. barbecue-t), aztan este van mindenhol tuzijatek, fesztivalok meg hasonlok. Amugy ritka az unneples, mert sokkal kevesebb a szabadnap, unnep itt. Az emberek tobbet dolgoznak.
2010. júl. 6. 16:38
 2/13 A kérdező kommentje:

annyira irigyellek.engem nem vonzanak a nagyvárosok,csak megnézném,hogy milyen pl. new York,de annyira laknék délen egy kisvárosban,szerintem izgibb lehet:)

Köszönöm szépen,hogy írtál:)

2010. júl. 6. 16:50
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Hat izginek nem olyan izgi, de nem kell aggodnod a bunozes miatt, kozlekedes is sokkal jobb, ahogy mar irtam az emberek is normalisabbak, szoval szerintem is jobb a kisvaros.
2010. júl. 6. 16:58
 4/13 anonim ***** válasza:
37%
Én azt hallottam, hogy az USA-ban délen elég sokan műveletlenek, suttyók, és hogy sok az úgymond lecsúszott ember
2010. júl. 6. 17:13
 5/13 anonim ***** válasza:
86%
17:13: probald meg megtapasztalni, minthogy hallomas alapjan itelsz. Szerintem is vannak muveletlen emberek, de az orszagban, vilagban mindenhol vannak. Emellett sok az intelligens, kedves ember is. En nagyon muveletlenekkel nem sokszor talalkoztam. Nem tobbszor, mint Magyarorszagon, ez biztos.
2010. júl. 6. 17:15
 6/13 anonim válasza:
100%

Én New York Államban éltem kint egy egész rövid ideig (4,5 hónap) és nagyon-nagyon tetszett. Az amerikaiak nagyon segítőkészek, ha a new yorki metróban szerencsétlen arccal nézegeted a térképet, biztos odajönnek segíteni, megkérdezik, hova szeretnél eljutni.stb. És nagyon érdeklődőek, simán megszólítottak minket utcán, buszon hogy milyen nyelven beszélünk és kérdezgettek Magyarországról.

Viszont európai mércével mérve tényleg "igénytelenek". Az öltönyhöz, kiskosztümhöz simán felveszik a sportcipőt, hűtés nélkül, jégkockával isszák a bort. Voltam olyan esküvőn, ahol műanyag étkészletből ettek a vendégek.

Ami pedig a legjobban tetszett, az hogy a természet teljesen érintetlen Európához képest, sokkal kevesebb ember van, sokkal kevésbé beépített stb.

2010. júl. 13. 17:31
 7/13 anonim ***** válasza:
egyszer 10 napig ott voltam... mondjuk ugy, hogy ne hasonlítsd magyarországhoz az usát. elképesztő egy hely
2010. júl. 14. 12:02
 8/13 anonim válasza:
64%

En Floridaban vagyok jelenleg. Fulledt meleg van, tropusi az idojaras, szokni kell. Klima nelkul kin nyaron 9-22h kozott. A termeszet nagyon szep, az emberek altalaban mosolygosak, segitokeszek, de felszinesek, ahogyan a hely is. Gyakran talalkozni puritan, sot, igenytelen megoldasokkal, pl. Tallahassee fovaros mozija egy pusztulat csotanytelep..

Jobban elnek, mint a magyarok (ki nem?), de nem kell elesni Amerikatol. A Balaton nekem jobban tetszik, mint az Appalache-obol..

Maradhatnek, de megyek haza.

2010. júl. 17. 18:32
 9/13 anonim ***** válasza:
En a nyugati parton nottem fel(ca, wa, id) es nagyvarosokban, de ha van valami konkret kerdesed akkor szivesen valaszolok
2010. júl. 18. 00:58
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

En Phoenix-ben ,Arizonaban elek. Itt egesz evben nyar van es szinte minden nap sut a nap...imadom!!! :-) Az emberek tenyleg nagyon segitokeszek, es mosolygosak...igaza van az elottem szolonak, hogy a metron biztos odamenne hozzad valaki, ha eltevedtnek tunsz...es is tapasztaltam mar hasonlot: egy kirandulas alkalmaval, az ut szelen megalltunk a kocsinkkal pihenni, es egy paran lelassitottak es megkerdeztek, hogy minden rendben van-e az autoval, kell-e segitseg....:-)

A kedvenc idoszakom az oktobertol decemberig...Oktoberben van a Halloween, amikor mindenki beoltozik...es tenyleg mindenki es egyaltalan nem ciki, amit nagyon birok...felnott emberek is tudnak felhotlenul unnepelni...meg pl. okmanyirodaban is lattam embereket beoltozve dolgozni...vicces!:-) Aztan jon a halaadas(thanksgiving) ami mindig 4 napos unnep..es mindenki pulykat keszit, es sokat eszunk..:-) Osszejonnek a csaladok, baratok. Ez utan kezdodik a karacsonyi keszulodes..az emberek elkezdik disziteni a hazaikat...sot meg az autoikat is feldiszitik es ugy jarnak veluk...:-) Itt Arizonaban,mivel sok a kaktusz, meg azokra is raknak karacsonyi egoket a hazuk elott.Na meg a palmafakat is diszitik. A karacsonyfat mar feldiszitik kb 2-3 hettel karacsony elott...es az ajandekokat folyamatosan rakjak be a fa ala decemberben, ahogy megveszik oket.

Hihetetlen, ahogy egy atlag ember eli itt a mindennapokat...otthon ez ugy tunne, hogy itt csak "udulnek" az emberek. Phoenixben minden apartmanhazaknak (ahol az alberlok laknak)vagy egy medenceje, jacuzzija altalaban tele palmafakkal, meg grillezesi, szorakozasi lehetoseggel. Ugy neznek ki mint a szallodak, ahova en csak vagytam, mikor otthon eltem. Mi hazban elunk, es itt szinte mindenkinek van medenceje(hisz meleg van). Es emberek egyszeru munkahelyekkel jobban elnek, mint otthon az orvosok!!!

Nagy tavolsagok vannak ebben a varosban, igy itt kocsival kell jarni...es ki se kell szalnod a kocsibol, ha nem akarsz, hisz itt minden olyan mint a "mc drive" otthon.:-) penz vehetsz le igy a kocsidbol, kavet rendelhetsz a kavezobol...sot meg a gyogyszeredet is kivalthatod egy ablaknal a kocsidbol....hihetetlen!!:-) Na de ezert is van sok kover ember itt...nem mozognak csak zabalnak.es sokat zabalnak!!!:-)

Huuu...tudnek meg meselni, de abba kell hagynom...azert remelem, hogy ez is eleg info...:-)

2010. júl. 21. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!