Miért mondják hogy lehetetlen kiköltözni az USA-ba?
#9: Nekem ismerősök és barátok élnek az USAban és szoktam turistaként oda járni és velük sokat beszéltem már erről a témáról. Mindig azokat írom le az ilyen kérdéseknél amiket tőlük tudok.
Az internetről csak a híreket tudom meg (most pl hogy az Esta-t és a zöldkártyalottót is meg akarja Trump szüntetni)
Nem mi vagyunk olyan szemetek hogy mindenkit le akarunk beszélni róla hanem így működnek ezek a dolgok. Az USA nem akarja hogy ezek az emberek ott letelepedjenek de turistaként szívesen várnak mindenkit (csak ne maradjon túl mert abból baj lehet).
Nagyon nagyon nem könnyű.
Van olyan ismerősöm, aki kint csinálta az alapszakos diplomáját, és még így is borzalmasan megszenvedett a maradással.
S azért mondják, hogy 'lehetetlen', mert mint mondtam, nem könnyű. Főleg most Trumpedlivel.
Két, relatíve könnyebb mód van (legálisan!)
1) egy európai cégnél dolgozol, aminek van az USA-ban is telephelye, s áthelyeznek oda; ismerek párat aki így jutott ki
2) házasság... tudtommal a legtöbb államban viszonylag könnyű házasodni, s nincs túl sok elvárása se (még) a dolognak. Azaz nem úgy, mint Kanadában, ahol bizonyítanotok kell(het), hogy legalább 1 évet együtt laktatok (lehet megszakításokkal is), hanem adott államokban akár egy hét után is legálisan házasodhattok, s ezáltal letelepedésit kaphatsz. Persze ezt véghezvinni se feltétlen könnyű :D
Craigslist is tele van ilyen ajánlatokkal, hogy fizetsz nem kis pénzt a férfinak/nőnek, kamuból összeházasodtok, s egy háztartásban éltek egy évig, majd szétmentek. Érdekházasság. Nem olcsó, s megint, Trump óta egyre többször, s egyre jobban kezdték ellenőrizni ezeket is
Alkalmilag, néhány hónapra, vagy 1-2 évre nem annyira nehéz kimenni. Nekem unokatesónőm többször is dolgozott már kint eme közvetítő által:
15:
Talán tedd hozzá, hogy az EU-n kívüli országokról beszélsz. Mert az EU-n belül nagyon is lehetséges úgy kimenni, hogy bőrönd + némi kezdőtőke. Nekem is csak ez volt, meg egy előre lefixált albérlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!