Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Miért mondja mindenki itt...

Miért mondja mindenki itt (GyK), hogy az USA-ba lehetetlen kijutni?

Figyelt kérdés
Szóval, valahány kérdésnél, mikor megkérdezik, azt hogy lehet kijutni, mindig a válaszok 80%-a az, hogy úgysem kapsz vízumot, nem fogsz kijutni stb. Ezek az emberek azért írják, mert magukból indulnak ki és nem tudják elképzelni, hogy esetleg a kérdező nem egy sima szakmunkással rendelkezik? És esetleg megkapná a vízumot mert pl. diplomás IT szakember? Véletlenül sem provokatív jelleggel írtam, csak puszta kíváncsiságból.

2014. szept. 29. 19:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
52%
Turistavízumhoz könnyű jutni. Viszont az USA-ban elég szigorúan van szabályozva a külföldiek munkavállalása, így szinte csak meghívásos alapon lehet kijutni.
2014. szept. 29. 19:16
 2/11 anonim ***** válasza:
77%

És te eltudod képzelni hogy egy orvos, mérnők, IT szakember pont itt fog érdeklődni a kijutás feltételeiről? Szerintem nekik van annyi eszük hogy tudják hol kell ennek utánanézni, hol kapnak naprakész információt. Akik esetleg megkaphatnák a vízumot azok nem itt kérdezősködnek hanem tisztában vannak azzal hogy is lehet megkapni.

Akik itt kérdezik azoknak min a 80 százaléka de inkább 90 még a vízumról sem hallott, úgy általában. Nézik a TV-ben a sok amerikai filmet és a sok egyéb szart és azt hiszik ott kolbászból van a kerítés és az amerikaiak csak őreá várnak. Persze a többség még angolul sem tud.

Én sem provokatív jelleggel írtam és nyugodtan le lehet pontozni. Ez utóbbi úgyis azt bizonyítja hogy igazam van.

2014. szept. 29. 19:19
 3/11 anonim ***** válasza:
93%
Azért mert munkavállalás útján tényleg csak az átlagon felüli képességekkel rendelkező, magas képesítésű egyéneknek van reális esélye kijutni. Nekem itt, Londonban volt egy dél koreai kollégám, mindenkinél jobb volt, igazi IT-s koponya, messze legjobban keresett már köztünk is, na, ő jelentkezett usa-beli állásokra, neki mindent intéztek. De nekem, vagy akár egy kollégámnak, akik "csak" sima emberek vagyunk, értjük a szakmát, de nem vagyunk annyira kiemelkedők, így mi nem kellünk. 10000-ből jó ha 1 ember ért úgy a IT-hez, mint az említett srác.
2014. szept. 29. 19:26
 4/11 anonim ***** válasza:
94%

Mert sajnos ez az igazsag. Ha nem hiszel az itteni valaszoloknak, menj be amerikai nagykovetseg konzuli osztalayara es erdeklodj meg, milyen kivandorlasi lehetosegek vannak.

Nagyon kiemelkedo szakembernek kell lenni, hogy munkan keresztul valaqki bejusson USA-ba. Vedd figyelembe, az alkalmazo cegnek kell intezni a vizumot, ami idobe es faradsaba kerul, tehat csakis egy kivetelesen jo szakemberrol lehet szo.

2014. szept. 29. 19:39
 5/11 anonim ***** válasza:
37%
Több ismerősöm is kijutott már az USA-ba, úgy hogy semmilyen felsőfokú végzettségük nincs. Egyikük azóta már elhelyezkedett, szült, férjhez ment és boldog életet él. És 8 éve sincs, hogy kiment. Ha van kihez menned és vállalod a rizikót, hogy a 3 hónap letelte után illegálisan vagy kint és bármikor hazatoloncolhatnak, akkor nem lehetetlen a kijutás. Másik ismerősömet kihelyezte a cége Bostonba, ő úgy került ki, de ez megint egy másik történet.
2014. szept. 29. 19:41
 6/11 anonim ***** válasza:

Turistaként kimehetsz, és kint maradhatsz illegálisan. De akkor szállást kell keresned, és kell egy közvetítő, aki egy heti bérért keres neked munkát. De ezek a munkák nem tartósak. Lehet csak néhány hét, vagy hónap és utána lehet új munkát keresni.

Hivatalosan csak úgy lehet kijutni, ha egy kinti cég alkalmaz és elintéz mindent. De csak akkor ajánlhat munkát, ha otthon nincs rá alkalmas ember.

2014. szept. 29. 20:17
 7/11 anonim ***** válasza:
60%
aki azon a szinten van hogy megkaphatja a vízumot az nem itt érdeklődik
2014. szept. 29. 22:15
 8/11 fGhw39-84th ***** válasza:
58%

"Miért mondja mindenki itt (GyK), hogy az USA-ba lehetetlen kijutni?"

Ezt nagyon kevesen mondják. Viszont az igazság az, hogyha el akarod kerülni az illegális létet, akkor nagyon leszűkülnek a lehetőségeid. És arra van a legnagyobb esély, hogy nem kapsz vízumot. Ez ténykérdés, persze ez nem azt jelenti, hogy "lehetetlen", de nagyon-nagyon valószínűtlen.

"És esetleg megkapná a vízumot mert pl. diplomás IT szakember? "

Csak azért nem fog vízumot kapni, mert ITs szakember. VAlamit nagyon kell ahhoz tudni, hogy megérje a cégeknek a sok hűhót, ami egy külföldi alkalmazásával jár. Régebben viszonylag egyszerűen ment, de ma már nem.

Szóval hajrá, aki igazán ki akar menni, és van is lehetősége, azt gondolom, nem fogja néhány Gyik-es kommentelő visszatartani. viszont nem árt a dolgokat realistán szemlélni: ha valaki azt kérdezné, hogy hogyan lehet űrhajós, amire szintén nagyon kevés az esély, de az se lehetetlen, mégis furán néznek az emberek, ha egy ember élete fő célja bevallottan, hogy űrhajós lehessen. :D

2014. szept. 29. 23:28
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Kijutni turista vízummal is ki tudsz jutni, és kint is maradhatsz illegálisan, de ezt már fentebb írták.

Aki idehaza egyetemre jár, mint én is például, az tudja, hogy az egyetem segítségével kilehet jutni az Egyesült Államokba. A Neptun rendszer fokozatosan küldi a szakmai gyakorlatokról szóló lehetőségeket, amelyek az Államokba segítenek kijutni. Tehát, az egyetem által van egy lehetőség, aki segít neked, de persze ehhez nem 2,00 meg 3,00-ás átlagra van szükség és nem is alap nyelvtudásra, hanem súrolnod kell az 5,00 átlagot és szinte folyékonyan kell tudnod beszélni angolul. A másik megoldás az, hogyha kintre nősülsz, ahogy tette az egyik ismerősöm is. Ő asztalos szakmával rendelkezett, de nagyon értett hozzá. Kint Atlantában pedig csinált egy vállalkozást és a mai napig abból él. Diplomával több esélyed van a kijutásra mint például egy szakmunkás végzettséggel, de az sem egy biztos út, sok minden kell még hozzá, főleg ismerősök, rokonok az Államokban akik segítenek. Én is tervezem a kiutazást és a kint maradást, de az egyetem segítségével fogom megvalósítani jövőre, és már azon is elgondolkodtam, hogy kint nősülök meg (ehhez persze megkell ismernem egy lányt, ami azért esélyes abban a fél évben amit kint töltök majd) hogy kint tudjak maradni. Szóval egy dolog kijutni, és egy másik kint is maradni legálisan.

2014. szept. 30. 14:37
 10/11 A kérdező kommentje:
Nem, én pontoztalak le, sajnálom, hogy így történt, mert nagyon hasznos válaszokat adtatok. Köszönöm, hogy vettétek a fáradtságot, hogy írtok! Én mindenkit felpontoztam ;)
2014. szept. 30. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!