USA-ból behozott terméknél mi a vámszabály?
belefer a borondbe?
amugy ez ilyen homalyos dolog, nem hiszem, hogy barki tud sajat kezbol szarmazo naprakesz infoval szolgalni
megmondom miert:
nincs kozvetlen jarat USA/BUD kozott, vagyis valahol mar az Union belul at fogsz szallni, mire Magyarorszagra ersz. Vagyis mikor 'Ferihegyen' leszallsz, mint unios utas erkezel meg, vagyis a magyar vamosok nem fognak vamkezelni
persze elofordulhat, ha nagyon gyanus a fejed akkor szuroprobaszeruen kihuznak a sorbol es megnezik a csomagodat, de nem valoszinu
Vagyis ha valakit erdekelni fog, az a kulfoldi/unios vamos lesz, ahova eloszor erkezel, pl. Nemetorszag. De mivel a borondod nem veszed fel, automatikusan atrakjak a csatlakozo gepedre igy oket sem fogja erdekelni, hogy mi van a csomagban.
En az USAban elek, vittem mar magammal tobbezres Nikon gepet, zsiruj Alma laptopot meg egyeb muszaki nyalanksagot, altalaban rendelesre vagy akar ajandekba, es mindig ugy csinaltam, mitha a sajatom lenne a cucc, vagyis kibontottam es beuzemeltem, es mondhattam volna azt, h a cucc mar utazas elott nalam volt de soha egyszer sem nezte meg senki a csomagomat.
Egy lancfureszt nem tudsz ugy hazavinni, hogy utazas elott is nalad volt, hacsak nem valami nezetkozi favago versenyre mesz ki latogatoba :D
Apukam vitt mar magaval furogepet, amit ajandekba kapott (asztalos es sose volt 'elemes' furogepe, ugyhogy hazavitt egyet). Senki nem foglalkozott vele, pedig biztos erdekesnek tunhet az atvilagitason.
En siman betennem a borondbe es hazavinnem.
azt tisztazzuk elemes/aramos fureszt akarsz nem benzinest, ugye?
ha mar megvan melyik legitarsasaggal utazol, egy telefont elereszteni felejuk semeddig sem tart (vagy kuldj nekik emailt) ha az oldalukon nincs errol info
Benzines a láncfűrész, biztosan nem fogom kipróbálni és nem is jöttem nemzetközi favágó versenyre. :D Már csak azért sem próbálom ki, nehogy az legyen az indok, hogy maradhatott benne valamennyi üzemanyag és ez legyen a gond. Igen, a bőröndbe bele fog férni, ez egy hobbi gép, mindössze 11 lbs. Lufthansával megyek, Frankfurtban szállok át. Többször jöttem-mentem már, még soha, semmikor sem volt gond, igaz láncfűrészt sem vittem. :D
Az e-mail írással az a gond, hogy nem beszélek angolul, vagyis nagyon gyatrán. Azt hiszem az otthoniakkal fel kell hívatnom a Lufi képviseletét.
Köszönöm a segítőkészséget és a tanácsokat. :)
Az e-mail írással az a gond, hogy nem beszélek angolul, vagyis nagyon gyatrán.
Dear Sir or Madam,
I will be traveling from innen to ide on datum with Lufthansa jaratszam.
I would like to bring a gas powered chainsaw as a gift. I would keep the chainsaw in its original packaging, without any fuel in the tank and I would put it in my checked baggage.
Please let me know what are Lufthansa's rules and regulations regarding transporting gas powered chainsaw in checked luggage.
Thank you for your consideration.
Best regards,
(az hogy gas az ne tevesszen meg, termeszetesen nem gazzal megy, hanem uzemanyaggal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!