Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mire számítsak, ha az USA-ba...

Mire számítsak, ha az USA-ba utazok ESTA engedéllyel?

Figyelt kérdés
20 évesként egyedül utazom nyár végén New York-ba. Egy barátommal több várost bejárunk két hét alatt. Már megvan a repjegy és az ESTA papírt is kinyomtattam. Milyen kérdésekre számítsak a határellenőrzésnél? Van rá esély, hogy nem fognak beengedni? Kell például igazolni a szállásfoglalásokat? Milyen arányban vigyek készpénzt és bankkártyapénzt? Bármilyen hasznos tanácsot szívesen fogadok ezzel kapcsolatban! Ja és még az a problémám, hogy újfajta bordó útlevelem van, amiben van chip, de amikor 2008-ban csináltattam, akkor még nem vettek ujjlenyomatot. Ebből lehet gond?
2010. jún. 2. 21:22
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ :)

én nem kint élő ismerősömhöz megyek, hanem egy magyar barátom kint dolgozik a nyáron, és amikor végzett én kimegyek hozzá és bejárunk több várost

szóval meghívólevelem nincs, de a szobafoglalásokat kinyomtatom és magammal viszem

2010. jún. 7. 13:12
 12/21 anonim válasza:
Én is ESTA-val utazom, de meghívólevél nélkül. A repülőtéren várnak, telefonszámuk, címük megvan és írtam néhány sort (kevésbé tudok angolul, inkább németül :) ), kihez, miért utazom, itt a phone number, kint várnak, van kb. 1000 $-om 2 hónapra, de szállásom, ételem megoldott. Így ok lesz?
2010. jún. 9. 16:03
 13/21 anonim ***** válasza:
Szerintem jo lesz igy utolso, bar ezzel az erovel a fogadoid siman irhatnanak par soros meghivolevelet, es akkor nem is neked kellene szenvedned az angollal meg az csak hitelesebb...annyit eleg beleirni, amit ide leirtal.
2010. jún. 9. 16:16
 14/21 A kérdező kommentje:
Szerintem egyáltalán nem kötelező a meghívó levél. Én is anélkül megyek, mivel szállodában fogunk lakni.
2010. jún. 9. 18:53
 15/21 anonim ***** válasza:
Valóban nem szükséges a meghívólevél! Nem érdekli őket! Higgyétek el, csak felfújják ezt az egész dolgot. Ha te normálisan állsz hozzájuk és nem vágod a fejeket, ők is rendesek lesznek.
2010. jún. 10. 02:38
 16/21 anonim ***** válasza:
En nem azt mondtam, hogy kotelezo es aki szallodaban fog lakni, az tok mas eset. Ezt meg megbeszeltuk, nem? De jo, ha van. En sem gondoltam volna, hogy ez ilyen fontos, de a rokonomektol egybol kertek gondolom azert is, mert nem annyira tudnak angolul. Ezert mondtam annak, aki irta, hogy nem nagyon tud angolul, hogy irassa meg a vendeglatoival, es akkor nem kell aggodnia.
2010. jún. 10. 16:15
 17/21 anonim válasza:

Az első vagyok.

Vasárnap érkeztem, én is leírom mi volt.

Nem kell aggódni. A repülőgépen kellett kitölteni egy papírt, név, születési dátum, kinti cím, stb... Aztán miután leszálltunk, megkérdezték miért megyek az Egyesült Államokba, megnézte a visszafele repülőjegyemet, lefényképeztek, ujjlenyomatot vettek, és mehettem.

Mondjuk szerintem azért nem csináltak belőle problémát, mert nyelvet tanulni jöttem az USA-ba... Én 2 hétre jöttem, 300 dollár kézpénzt hoztam és bankkártyát. De erre se kérdeztek rá, a papíron meg üresen hagytam ezt a részt. Szóval nem kell izgulni, szerintem nem fognak szivatni.

I'M IN MIAMI! :)

2010. jún. 25. 01:06
 18/21 anonim válasza:
16.03h vagyok, immaron Tallahassee-bol. Siman beengedtek ESTA-t meg sem neztek sehol, penzrol nem kerdeztek. Hi, Miami Boy!
2010. jún. 26. 15:45
 19/21 anonim válasza:

Miami girl :)

és sajnos már itthonról írok :( kár, hogy én nem tudtam több időre kimenni :)

2010. júl. 5. 11:53
 20/21 anonim ***** válasza:
Az ESTÁt azért nem kérdezték egyikötöktől sem, mert amikor lehúzták az útleveleteket a masinájukon, akkor az jelezte nekik, hogy rendben van :) Ezért nem kérdezik, ti agyoniskolázottak :)
2010. júl. 27. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!