Letelepedési engedéllyel rendelkező nem magyar (hanem szerb) állampolgár utazhat vízum nélkül Ausztriába?
Szerintem a legbiztosabb, ha felhivod a konzulatust, a telefonszamuk itt a neten is megvan.
Kulonben szerintem nem mehetsz, mert az az engedely Magyarorszagra vonatkozik. Ott te "fekete baranynak" szamitasz, ez tuti, ugyhogy ne utazz vizum nelkul.
De lathatod te is, epp az afrikai menekultekrol irsz, hogy megkapjak egy olyan orszagban, ahol konnyebb megszerezni, es mennek mindenfele. Na, hat ugye illegalisan mennek mindenfele. Egyik mondatoddal utod a masikat, ne is haragudj. Sajnos, nem ilyen egyszeru, de nyilvan epp ezert kerdezte meg a kerdezo.
Minden orszagnak masok a jogai, ezt soha nem szabad elfelejteni! Az ismerosod kolumbiai volt, a kerdezo pedig szerbiai, nem ugyanaz!
Azert irtam, hogy a legjobb, ha hivatalos uton kerdezi meg, nem itt.
Az elso valaszolo vagyok.
Azt reméltem valaki már volt ilyen helyzetben a regisztráltak között, ezért kérdeztem meg itt... Akiket eddig kérdeztem mint azt mondta magyar személyivel lehet menni, de mindenképpen utánajárok az illetékeseknél...
Köszönöm!
Na, körbejártam a kérdést, meglett a válasz: Igen, lehet szerb állampolgárnak, magyarországi személyigazolvánnyal utaznia az EU-ba!!!
A vízumhoz semmi köze, akinek van letelepedési engedélye az mehet! Útlevél, amiben benne van a letelepedési engedély nem kell, elég a személyi és a lakcímkártya.
Üdv.
Bar a kerdest feltevo megvalaszolta a sajat kerdeset, de a temaval kapcsolatban talaltam egy hasznos oldalt amiben erre a temara is kiternek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!