Mire számítsak, ha az USA-ba utazok ESTA engedéllyel?
okés, köszönöm
akkor majd várom az élménybeszámolókat :D
Ne haragudj kérdező, hogy én is kérdezek, de fontos nekem is,remélem nem bánod.
ma 02:17-től azt kérdezném, hogyha a meghívólevél tartalmazza azt,hogy az ismerősöm kint el tud tartani 2 hónapig, akkor nem fontos olyan sok pénznek nálam lenni,ugye? Mert én nem százezrekkel megyek, viszont el fognak tartani az a 2 hónapig, amíg kint leszek. Egyébként megnézik,hogy mennyi pénz van az embernél?
Sziasztok! Szóval tegnap sikeresen megérkeztem New Yorkba :)
3 órával a gép felszállása előtt kint kellett lennem a reptéren. Amíg adjátok fel a bőröndöket, már ott feltesznek úriemberek pár kérdést. Tőlem ezeket kérdezték? Miért utazok az usa-ba, mikor jövök pontosan haza, tanulok vagy dolgozok-e, ki csomagolta a bőröndömet, van-e nálam valamilyen veszélyes eszköz, van-e olyan tárgy a birtokomban, amit valakitől ajándékba kaptam (ha igen, pontosan mi, kitől kaptam...), hogy jöttem ki Ferihegyre, hányan voltunk az autóban, ez idő alatt a csomagok,bőröndök hol voltak....
Én a Deltával jöttem, szerencsére csak egy 40 perces késés volt, amit a végén behoztunk:) A stewardessek felszállás után kicsivel adtak egy zöld meg egy fehér lapot, amit ki kellett tölteni. Neved, állampolgárságod, születési helyed, idő, az usai tartózkodás alatt a cím, útlevél lejárata..., és a szoksásos érdekes kérdések, van-e nálad drog, hús, növényféleség, gyümölcs... (ezek ugyanazok a kérdések voltunk, mint ami az esta-hoz is kellett). Ha valahol elakadtok, nyugodtan szóljatok a légiutaskísérőnek, segít!
Leszálttunk. Egy fiatal hölgy irányított minket, hogy hova álljunk. Nekem nagyon furcsa volt, iszonyat gyorsan ment az egész. Útlevelet elvették, ujjlenyomat, fénykép és have a nice holiday. Semmit nem kérdeztek (és nem csak tőlem), az esta-val nem foglalkoztak, repjegyet nem kértek, a repülőn kitöltött papírral nem foglalkoztak.
Szóval szerintem ne aggódjatok, úgy gondolom tényleg csak fel van fújva ez az egész. Én is jogosan izgultam, hiszen az esta-val jöttem ki pont 90 napra, de semmi gond nem volt.
Ha tudok még segíteni, nyugodtan írjatok, elég friss az élmény :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!