Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Hazaköltözés Amerikából?

Hazaköltözés Amerikából?

Figyelt kérdés

Sziasztok, bizonytalan vagyok, hogy hazaköltözzek-e. Rövid előzmény:

-30 éves nő vagyok, fogorvos. Kijöttem Amerikába és már itt szakosodtam fogszabályozó szakorvosnak. Ezután váltottam pár munkahelyet, mindig egyre többet kerestem. Most ott tartok, hogy összegyűjtöttem annyi pénzt, hogy otthon praxist vegyek, építtessek egy házat és vadonatúj profi gépekkel berendezzem a házam. De akár itt is vehetnék házat, de az nem lenne vadonatúj, se nem olyan amilyet én szeretnék. Legalábbis abban a kategóriában ennyiért itt nem kapok olyan házat...

-a férjemmel a közeljövőben szeretnénk gyereket és ha ide születne amerikai állampolgár lenne ( egyébként már mi is azok vagyunk )

-elgondolkoztunk azon, hogy maradok még egy darabig amíg megszületik a kicsi és utána költözünk haza

-azonban hiányzik anyukám, sajnos így csak ritkán láthatom és ha otthon dolgoznék akkor magánpraxisban, sokkal "kényelmesebb munkahelyem" lenne. A saját magam főnöke lennék. Lehet, hogy harmadát keresném annak, mint itt, de igazából én ezért is jöttem ki, hogy pénzt és tapasztalatot gyűjtsek.

-otthon hitel felvétele nélkül építtethetnék egy házat+praxist de itt max házat tudnék venni praxisom nincs és egy darabig még nem is lenne

-viszont azon is gondolkodtunk, hogy végleg itt maradunk, mert tetszik az amerikai felfogás (bizonyos értelemben) és az is, hogy ilyen nagy az USA sok látnivaló van amihez az utazás sokkal olcsóbb így, hogy itt élünk.

Ti mit tennétek a helyemben?

2017. okt. 12. 14:21
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:
Bocsánat nem a házam rendezem be profi gépekkel hanem a praxist...:-)
2017. okt. 12. 14:22
 2/31 D. Brasco ***** válasza:
22%

-gondolkoztunk azon hogy hazamegyünk.....

-gondolkoztunk azon hogy még kicsit maradunk aztan hazamegyünk.......

-gondolkoztunk azon hogy nem megyünk haza.......

Ugye te is belátod hogy ennek így nem sok értelme van,főleg ha ti is ilyen szinten nem tudjatok hogy mit kezdjetek magatokkal......mi nem ti vagyunk hogy ennyi alapján meg tudjuk nektek mondani hogy mihez kezdjetek!Ezt neked kell tudnod,te vagy ebben a szituációban....ilyenkor mindenki mas es mast gondol......ami rajtad nem hiszem hogy segít....meg ne mas mondja mar meg mi legyen a sorsod....

2017. okt. 12. 14:32
 3/31 A kérdező kommentje:

Ezért mondtam, hogy bizonytalanok vagyunk...ez ezt jelenti. Ezért kértem, hogy mondjátok el a véleményeteket,hogy ti mit tennétek ebben az esetben. Persze nem ezen fog múlni, de hátha olvasok olyat a pro/kontra érvek között amivel tudok azonosulni.

Egyébként meg elég nagy döntés nem hiszem, hogy annyira könnyű eldönteni az ilyesmit...

2017. okt. 12. 15:11
 4/31 anonim ***** válasza:
7%

Nyilván én hazajönnék, mert szeretek itt élni és nem is vágyom külföldre.

Amúgy magánpraxisban itthon sem halnak éhen a fogorvosok...

2017. okt. 12. 15:23
 5/31 anonim ***** válasza:
45%
Nem jönnék haza. Nem biztos, hogy jövedelmező lenne a magánpraxis hosszú távon, főleg a sok adó miatt. Az emberek többsége egyre rosszabb körülmények közé kerül. Az iskolai oktatás a béka feneke alatt van.Ne a propaganda szólamoknak higgy, mert nem virágzik a gazdaság.
2017. okt. 12. 15:51
 6/31 anonim ***** válasza:

Én is éltem távolabb, hozzád képest rövidebb ideig -3évet Londonban, így átérzem a helyzetet. Nekünk viszont nem jött be és 3 lehetőség közül így utólag a jobbat választottuk.

-Vagy elköltözünk ott vidékre, ami jóval élhetőbb lett volna számunkra, viszont senkit nem ismertünk volna és maga UK sem jött be igazán.

-Haza költözünk, viszont ez visszalépés lett volna, azzal a lehetőséggel hogy tudunk Ausztriába ingázni, mert határ mellett van a városunk. Viszont az albérlet árak kb osztrák szinten vannak már.

-Kiköltözni Bécsbe. Így ha haza akarunk ugrani 1 óra alatt otthon vagyunk, mégis nyugati bért keresünk.

Ez utóbbi mellett maradtunk.

A te esetedben én amíg kint élek annyit utaznék amennyit tudok, de vissza költöznék. A magán praxis előnyeit elmondtad, saját magad ura lehetsz és itt vannak a szeretteid is. A megélhetéssel sem lesz gond.

2017. okt. 12. 16:23
 7/31 anonim ***** válasza:
51%

A helyedben hazajönnék. Én ki akartam költözni, de előtte kimentem ismerősökhöz egy hónapra "körülnézni". Elég volt. Azok az ismerőseim először tervezték, hogy gyerekvállalás előtt hazajönnek, aztán, hogy mielőtt a gyerekek iskolába mennek hazajönnek, most ott tartanak, hogy nyugdíjas korukra hazajönnek... Ami ott tartja őket, a pénz, a megszokás. De nem érzik igazán otthon magukat azóta sem. Hiába a tengerparti ház, luxusautók, stb.

Szerintem utazzatok, szórakozzatok. Aztán nyugodtan gyertek haza, egy fogorvos nagyon jól keres, nem lesznek anyagi gondjaitok. Az, hogy kinek milyen itthon a légkör, attól függ, hogy ő maga milyen ember és milyen társaságot vonz magához. Ez kijön a válaszokból is. Nekem sikerült jó fejekkel körülvennem magam, munkában és magánéletben is. Igaz időbe tellett, és pár lepattintott energiavámpír nagyon utál, de nem érdekelnek. Innen nézve az amerikaiak elkényeztetett, elhízott infantilis tahók (átlagban, tisztelet a kevés kivételnek). És az az üres felszínesség...

2017. okt. 12. 16:59
 8/31 anonim ***** válasza:

En nem igazan tudok tanacsot adni. En is itt elek es nekem nagyon bejott Amerika ugyhogy eszembe sem jutna hazamenni. 2evente vagy hazalatogatok vagy anyuek jonnek ide hozzam es hetente tobbszor skypolunk, szoval nem vagyunk annyira elvagva egymastol. Gondoltal arra esetleg, hogy anyukadat hozd ki ide?

Amugy nyugi, ha a pici nem itt szuletik rajtatok keresztul akkor is megkapj a polgarsagot, szoval ez hogy "ha ide születne amerikai állampolgár lenne" ne tartson vissza, mert amint megszuletik a kicsi, a kovetsegen beadjatok a kervenyt es kap amerikai polgarsagot. (meg valszeg magyart is, ami extra jo, mert kettos allampolgarsag mindig jobb mint csak egy ;)

2017. okt. 12. 17:57
 9/31 A kérdező kommentje:

Nagyon jókat írtatok, köszönöm:) Különösen a 8-as, ez szuper, hogy úgy is igényelhetjük majd neki az állampolgárságot

Szerintem minél előbb hazaköltözünk. Én is erre vágytam a legjobban,csak az ember egy ilyen nagy döntés meghozatalánál a legtöbbször kételkedik. Egyébként a személyes találkozás nem ugyanolyan, mint a skype és én fél évente jártam haza, ami még így is nagyon drá volt + anyukám még dolgozik van még pár éve és kétlem, hogy kijönne középfokú nyelvtudás híján 57 évesen...egyébként is a családunk többi tagja Magyarországon van.

Egyébként szerintetek mennyire könnyen kapnék munkát beosztottként egy nagyobb klinikában? (Pl Budapest Dental) Ugyanis amíg nem épül meg a praxisom, addig valahol dolgoznom kell, de azon is gondolkoztam, hogy egy praxis bérlése sokkal kedvezőbb lenne.( de félek hogy eleinte senki sem jönne oda)

IGEN TUDOM SOK MINDENBEN BIZONYTALAN VAGYOK :-D

2017. okt. 12. 19:35
 10/31 A kérdező kommentje:
*ami még így is nagyon durva volt
2017. okt. 12. 19:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!