Tényleg ilyen "nehéz" bejutni az USA-ba?
Pár kérdést és választ elolvastam itt USA témában és feltűnt, hogy sok válaszadó csak úgy odalöki mindenkinek, aki az USA-ba készül és kérdez itt valamit (pl. milyen naptejet vigyek a sivatagba?), hogy azért ne legyen olyan lelkes, lehet be sem engedik, meg hogy akkor örüljön, ha már ott van, meg úgy fordítanak vissza pofa alapján, hogy csak nah stb. stb.
Persze, értem én, hogy nem annyi belépni az államokba, mint leugrani a Dunához, de most komolyan ha nem vagyok szimpatikus vagy nem vigyorgok eléggé vagy komoly arcot vágok 15 óra utazás után máris kiszednek a sorból? Ez abszurd. Nem voltam még az usában, tehát nem tudom hogyan működik ez a dolog, de néhány év múlva pl. nászútra Arizónába szeretnénk menni, akkor ennyi erővel ne csomagoljak majd túl sok mindent, mert lehet nem is lesz nászút, mert hazaküldenek a reptérről?
Szerintem itt sokan csak úgy dobálóznak ezekkel a mondatokkal, hogy a másikban rossz érzést keltsenek. Nyilván mondom, nem lehet csak úgy behuppanni mindenféle ellenőrzés nélkül, de azért millióan mennek oda nyaralni, nem kellene mindenkit ezzel "rémisztgetni", hogy örülj, ha beengednek...
Ez a kérdés simán csak provokálás!
"Nem voltam még az usában, tehát nem tudom hogyan működik ez a dolog"
Köszönjük szépen....ezzel be ismerted hogy lövésed sincs a dologról,de azért szerinted ez nem így van,meg szerinted így-úgy amúgy.....egyebkent ez az egesz most lesz majd csak igazan aktualis,hogy Trump itt idétlenkedik,meg játsza az agyát!
Egyebkent meg azoknal a kerdeseknel,ahov az van valasznak irva,hofy visszaforditanak stb,ha megfigyeled már nekünk gyanús,hogy az ember kinn akar maradni,de legalabbis valami nem kerek a sztoriban......na most ha ez nekunk feltunik akkor szerinted a tiszteknek akik direkt erre vannak kikepezve hogy az ilyeneket kiszurjek azoknak nem fog?!?
Marcello Gandini Neked mi a bajod állandóan?:D Annyi kérdésnél adsz választ, de egytől egyig mindenkit leoltasz, bármit kérdez vagy mond. Nyugodj már le!Ha tudsz valamit, mi is köszönjük szépen, ha megosztod velünk és segítesz. Tényleg rengeteg kérdésre válaszolsz. De ne legyél már állandóan ilyen flegma! Take it easy.:D Csak ma vagy 4 kérdésnél kaptam el a kommented és mindegyik flegma, lenéző volt. Nem értem... Nah mindegy.
Egyébként nem állítottam, hogy nem úgy mennek a dolgok, pont írtam is, hogy nyilván van ellenőrzés és nem lehet csak úgy átszaladni a reptéren, csak azt mondtam, hogy nem hinném, hogy egy nyaralni készülő embert egyből le kellene húzni ezzel a szöveggel, hogy kihajítanak a reptérről, mint macskát sz*rni, ne legyél olyan lelkes stb. Oda lehet írni, hogy szigorú ellenőrzésen fogsz átmenni, ne tegyél ezt vagy azt, ne vigyél ezt azt (szerencsére volt azért, aki írt ilyen használható válaszokat is, és meg tudta magyarázni a miérteket), de vannak nagyon hülyeségek is, amik miatt megfogalmaztam a kérdésem. ÉS EZEKRE értettem azt, hogy valószínűleg az hülyeség.
Linkelhetek kérdéseket, amiben valaki csak megkérdezte, 2 vagy 3 hetet érdemes lenne kint tölteni erre egyből rávágták, hogy majd eldől mennyit maradsz, ha be is engedtek. ??? Az ilyen típusú kommentekre értettem azt, hogy valószínűleg azért nem küldenek el mindenkit melegebb éghajlatra ott sem és nem kellene reflexszerűen ezt válaszolni, miközben semmi nem indoljolja. Nah mindegy, a lényeg, hogy SZERINTEM jópáran csak odalökik ezt a "úgysem engednek át" szöveget, de magyarázatot már nem tud rá adni, csak írja, mert látta, hogy az USA kérdéseknél ezt kell írni, hogy cseszegesse a másikat. De persze ott van az az oldala is, amit Te írtál, hogy sokszor fura dolgokkal állnak elő és az nem biztos, hogy jó pont lesz a beutazásnál. Az már teljesen érthető, ha ilyenkor valaki figyelmeztet, hogy gond lehet.
"de most komolyan...15 óra utazás után máris kiszednek a sorból? Ez abszurd."
Kérdező! Szerinted, ha pl. elutazol Afrikába, és jön szemben egy oroszlán, akkor meg tudod győzni arról, hogy ne egyen meg azért mert előtte "15 órát utaztál"??
Remélem, hogy belátod, hogy ez a magánügyed és marhára nem fog ott ez senkit sem érdekelni az USA belépésnél.
De van egy még rosszabb hírem, hogy nem is kötelesek megindokolni, ha visszafordítanak.
A jó múltkor két csaj játszotta az eszét, már a repülő is az affektálásuktól zengett.
Azután N.Y.-ban a tisztnél tovább nem is jutottak. Hoppá.
ma 16:25 ez 2005-os adat, ezzel semmire nem megyunk, mert azota az ESTAt is bevezettek es az elnok is mas lett.
Kerdezo, en 14 eve elek az USAban szoval nem legbol kapott velemenyem van, hanem sajat tapasztalatom.
Ismerek nehany magyart es en magam is sok rokont/baratot lattam mar nalam vendegul es eddig egyiket sem forditottak vissza es az itteni magyaroktol sem hallottam soha, hogy vkinek lenne visszaforditott ismerose. Nem mondom hogy soha senkit nem forditanak vissza de szerintem tul van reagalva ez a visszaforditas tema.
Az egyik baratnom 2012ben kijott ide nyaralni majd 2015ben ujra kijott de mar ugy erkezett hgy itt is fog maradni es azota is itt el.
Legutobb fiatal hazaspar haverok voltak nalunk 2 hetet, amikor a vilagkoruli utazasuk alkalmaval az utolso allomasuk az USA volt.
Az egyik baratnom pedig ugy erkezett 2013-ban hogy a haverunk mar varta, hogy ha megerkezik elveszi felesegul es megkervenyezik neki a zoldkartyat.
Emlithetnem a szuleimet is, bar eleg gaz lenne ha idos hazaspart forditananak vissza a repterrol mondvan, hogy biztos illegalisan akarnak itt elni, de ok pl. 2-3 evente jonnek latogatni es eddig soha nem volt semmi gondjuk.
Ha naszutra jottok es van szallas foglalas meg visszautra jegy, akkor siman be fognak engedni.
Szerintem akik ezeket a remhireket terjesztik, hogy "kidobnak mint macskat..." azok meg eletukben nem jartak az USAban.
Ha rendben vannak a papírjaid és először mész az usában akkor szinte tuti hogy beengednek. Vannak a azért kivételek, pl ha berúgtál a repülőn :D
Ha egy évben már voltál pl 3szor estával akkor a 4.nél számíthatsz "kötekedésre" hogy minek mész ismét.
Amikor én voltam akkor egy lányhoz mentem. Kérdezte a tiszt hogy honnan ismerem, mióta, ő mivel foglalkozik, én mivel foglalkozok, járunk e vagy csak barátok vagyunk.
Van olyan dolog ami un. "red flag" lehet bizonyos tiszteknél, tehát figyelmeztető jel. Pl ha párodhoz mész ESTAval vagy túl hosszú időre mész. Ugyan lehet 90 napot maradni de az nem egy tipikus nyaralás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!