Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Akik voltak mar New Yorkban,...

Akik voltak mar New Yorkban, a kenedyn mennyire volt nehez bejutni?

Figyelt kérdés

Kerdeztek valamit?

Mennyire forgalmas?

Konnyu eltévedni?

Mikor mész be,be kell mutatnod hogy van nálad penz?

2015. okt. 10. 20:33
 1/10 anonim ***** válasza:

Igen, megkérdezték, hogy milyen célból jöttem, mennyi pénzt hoztam, meddig maradok, stb. Nem volt vészes, pár perc, aztán "welcome!", és mehettem. Megmutatni nem kellett a pénzt, csak mondani, mennyi van. Biztos joguk van amúgy megnézni, de nálam nem akarták, csak mondták, hogy legyek óvatos ennyi pénzzel. (Nem volt vészesen vagy feltűnően sok, de három hétre mentem, ezért a szokásos készpénzmennyiségnél valamivel több volt nálam.)

Egyáltalán nem volt nehéz eligazodni, jól ki van táblázva minden.

2015. okt. 10. 21:22
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem *lehet* eltévedni szépen is nézne ki az a reptér ahol a landoló utas mehetne máshova mint a határőrhöz majd a vámhoz...
2015. okt. 10. 21:45
 3/10 A kérdező kommentje:

1. Mennyi penzt vittel magaddal?Mert nalam 150 dollar lesz,+a bankkártya

Ennyi eleg a reptéren ha meg kell mutatni?

2015. okt. 10. 22:03
 4/10 anonim ***** válasza:

Ezt az "elég"-dolgot nem értem... Ha neked elég, akkor senkinek semmi köze hozzá.

Nálam kb. 2000 dollár volt.

2015. okt. 10. 22:07
 5/10 A kérdező kommentje:

Nyilvan eleg,főleg hogy a kártyán meg van penz

Csak hogy a vamnal ne kötekedjenek miert csak Ennyi ha 2 hétre megyek es hogy fogom magam fenntartani

2015. okt. 10. 22:09
 6/10 anonim ***** válasza:
Attól függ melyik terminálra érkezel. Ha Terminal 1-re (Lufthansa, Austrian Air, Alitalia..stb.) akkor keszülj fel,hogy akar 3 orat is sorba kell allnod a vamon. Ugyhogy ha ram hallgatsz legyen nalad egy kis elemozsia,meg az atszallasnal vegyel magadnak egy felliteres vizet,hogy szomjas ne legyel,mert ott nincs lehetöseg semmire es a legkondik se nagyon müködnek. :-(
2015. okt. 11. 15:19
 7/10 A kérdező kommentje:
7es terminál
2015. okt. 11. 16:35
 8/10 anonim ***** válasza:

nah azt meg nem probaltam.. lehet szerencsed lesz ;-)

de azert inkabb keszülj egy nagy sorban allasra es a vegen kellemeset csalodj :-)

2015. okt. 11. 18:41
 9/10 anonim ***** válasza:

Utaztam mar a JFK-n keresztul tobbszor is. Akkora nagy getto allatkernek tartom, hogy azota barmikor utazok, en inkabb fizetek tobbet, csak valami normalis, kulturalt europari repteren szalljak at (Frankfurt, Zurich stb). Barmikor jonnek szulok latogatni, nekik is inkabb Eu-s atszallast valasztok. De ha mar megvan a jegyed, akkor mindegy, jo utat! ;)

Bejutni? Marmint az orszagba? Ugyanugy be lehet jutni mint barhol mashol. Mar nincs vizum, ESTAval meg boldog boldogtalant beengednek. Ha nincs a homlokodva irva filccel, hogy bevandorolni jottel, akkor siman beengednek.

Penz kerdes: szerintem nincs joguk megnezni, hogy mennyi van nalad, de ahhoz joguk van hogy megtagadjak, hogy beengedjenek, hogy ugy itelik meg hogy nincs nalad eleg. Mondd azt, hogy van nalad egy hitelkartya, amin van 5ezer dollaros limit es hello. Nem fogjak, nem is tudjak ellenorizni, hogy igazat mondasz vagy sem.

Elemozsia?

Azzal jobb ha vigyazol! Hus, gyumolcs es zoldseg termek NE legyen nalad, amikor az USA teruletere be akarsz lepni. Ha van nalad egy szendvics, amit otthon csomagoltal, amiben van paprika, paradicsom, szalami, azt meg azelott edd meg, hogy a repulobol kiszallsz, illetve meg a sorba allaskor tuntesd el. Eloszor sorba allsz az utlevel vizsgalathoz, utana mesz a borondokert. A borondos resznel mar szaglasz kutyak vannak, es ha ereznek rajtad barmi kajaszagot, akkor a tiszt nem hagyja szo nelkul.

Nekem egy bananhej volt a szatyromban. A banant meg a gepen megettem, de a szemetet mar nem tudtam hova dobni. Amig vartam a borondot, a kutya leult a szatyor melle es nezett a tisztre. Az egyenruhas kerte nyissam ki, meglatta a bananhejt, kerdezte van-e mas, mondtam nincs, jo akkor ezt most dobjam ki.

Korokozok, fertozesek miatt hus/zoldseg/gyumolcsot TILOS az orszagba behozni. A borondellenorzesnel az egyik csaladnal volt egy nagy csomag narancs. Lehetett vagy 5-8 darab. Szep nagyok voltak. A csalad ket kicsi gyerekkel. Kerdeztek apukat megeszed itt es most, vagy kuka. Termeszetesen kidobtak. Persze en is hallottam a messzirol jott ember sztorikat, hogy gyulai kolbasz meg rud teli szalamival jottek hazankfiai, de nem te akarsz lenni az a szerencsetlen, akit tiltott cucc szallitasaert elovesznek.

Ehseg ellen hozhatsz Balaton szeletet, vagy csokit, vagy valami cukrot, de pl. egy marek mandula az mar nem jo! Gyari, csomagolt, keszetelek, pilota keksz, vanilias karika, meg turo rudi is. Bar az az utasterben nem birja ki, de en a borondben mindig hozok (hozatok) egy karton rudit, amit az utazas napjaig fagyasztoban tarolnak, es mire ideer epp kiolvad, de azonnal vissza a fagyoba es honapokig elall. (a gesztenyepure is). De ha te 2hetre jossz latogatoba, kibirod ezek nelkul...

Forgalmas? A JFK mindig nagyon forgalmas.

Konnyu eltevedni? Nem igazan.

2015. okt. 12. 21:47
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem kell beszarni:

BIG SMILE and You are fine!

2015. okt. 13. 02:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!