Van annak valami veszélye ha valaki Amerikában dolgozik illegálisan, hogy nem adózik, és túltartózkodik?
Trump hazazavar.
Miután lemosogattad az adótartozásodat!
Kint élünk, most is sokan jönnek így ki, eddig is sokan jöttek és feltételezem fognak is még.
Tény, hogy segítséggel sokkal könnyebb kezdeni, mint anélkül.
Ezenfelül sokan hazamennek a honvágy, család\barátok hiány miatt, esetleg megunták azt az életkörülményt.
Nézd én nem bántam meg hogy kijöttem pár évvel ezelőtt, akik engem kérdeznek hogy ki szeretnének jönni azt válaszolom: Gyertek, rengeteg kitartás kell hozzá, kapcsolat mindenképp, pénz!
Ha nagyon akarod össze tudod hozni bárki bármit mond, erre itt vagyok ékes példának én is :) ha van kérdésed írj. Itteni ismerőseim körében van aki 15-20 éve illegális, van olyan aki most jött 4 hete és van olyan aki pár éve.
Sokan túlreagálják ezt a kitoloncolásos dolgot.
Van aki 10-20 éve kint én, telket vett, házat épített, vállalkozást csinált, adózik és nem toloncolták ki pedig tudják hogy hol lakik mivel mindig fizet adót, stb.
Dolgozni csak feketén tudsz de ha van kapcsolatod meg tőkéd és talpraesett is vagy akkor tudsz vállalkozást nyitni. Ehhez elég egy útlevél, azzal tudsz adószámot igényelni meg vállalkozást nyitni és még bankszámlát is.
Pl veszel egy furgont és vállalsz költöztetést vagy veszel egy platós kocsit és fuvarozol ezt-azt.
Aztán ha nem jönnek be a számításaid akkor hazajössz.
Igazából, ha elhatározod hogy kijössz, rengetegen vagy még annál is többen leszólnak, azt mondják hogy nem érdemes kijönni, sok évvel ezelőtt én is így voltam.
És mondok valamit, nem a munka miatt nehéz, pénz is van, kellemes környezet, idővel barátok, ismerősök is lesznek és megszokod a helyet, de egy valamit sose: a család hiányát az otthoni gyerekkori barátokat, a szülővárosodat, a szüleidet, rokonokat semmi sem pótolja ezt nehéz kibírni vagy akár az idő előrehaladtával egy rokon\barát halála és a temetésére se tudsz hazajönni na ez kemény, tehát jól át kell gondolni mielőtt belevág az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!