Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Így tényleg meg lehet oldani...

Így tényleg meg lehet oldani az USÁ-ba való kiköltözést?

Figyelt kérdés

Itt az oldalon olvastam ezt a kommentet:

Vigyél ki egy magyar nőt, aki kint gyereket szül neked. A gyerek az állampolgáruk lesz, akit nem toloncolhatnak ki, viszont a szülőktől se szakíthatják el. (Ha az egyik szülő amerikai, akkor nem biztos, hogy ez működik.)

Vagy ilyenkor mi lenne?

2017. jan. 2. 11:31
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Elmeletileg meg lehet csinalni, felteve hogy van penzed kifizetni a szules koltsegeit. Legalabb 10 ezer dollar.

USAban szuletett gyerek valoban US allampolgar lesz, ugynevezett "anchor baby". de az nem jelenti hogy illegalisan itt tartozkodo szulok automatikusan itt maradhatnak, nincs semmi jogi alapjuk. Esetleg ha a gyerek 21 eves lesz, kervenyezheti a szulok bevandorlasat. Igen, tudom, sokan ilyen alapon probalnak bevandorolni, peldaul sok gazdag kinai no direkt azert utazik terhesen, hogy itt jojjon vilagra a gyerekuk. Barhogy probalkoznak, semmi nem tortenik automatikusan. Ha az egyik szulo amerikai, a nem amerikai szulo se kaphat rogton tartozkodasi engedelyt.

Most hogy Trump lesz Feher Hazban talan megszuntetik az egesz "anchor baby" dolgot. Hiszen

2017. jan. 2. 18:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha a gyerek USA-ban születik akkor automatikusan állampolgár lesz, mindegy hogy kik a szülők. Viszont a gyerek csak 21 éves korában kérvényezheti a családtagjainak, ez esetben a szülőknek hogy megkapják a zöldkártyát. Viszont van egy kvóta ha nem házastársnak igényelnek zöldkártyát, ami azt jelenti hogy pár évet várni kell. Ezután még 5 év kell hogy állampolgár lehessen a zöldkártyásból.
2017. jan. 2. 23:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Dehogynem szakíthatják el! Ebből már sok nagyon csúnya eset volt.
2017. jan. 3. 19:07
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem szakitjak el a gyereket, ot is viheted magaddal. Semmi jogod nincs csak azert mert a gyereked amerikaba szuletett.
2017. jan. 3. 22:11
 5/7 Steve G. Paul ***** válasza:
100%

A gyerek távoli jövőjét megoldhatod. De a sajátotokat nem. Ahogy az előttem szóló is írta. A gyerek állampolgár lesz, de az a szülőkön nem segít csak évtizedek múlva.

Esetleg, feltéve hogy semmi nem változik addig...

2017. jan. 5. 21:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Ez azért nem így megy kérdező, mint ahogy te elképzeled. Főleg kínaiak utaznak ebben, ott már külön légitársaságok vannak erre, akik kiviszik a terhes nőket. Igen, a gyerek állampolgárságot kap, de te nem. Igen, nem szakíthatják el a gyereket a szülőktől, emiatt megy a gyerek vissza a szülőkkel haza. Majd mikor nagykorú lesz kiköltözik szépen a gyerek USA-ba, majd beadja a család egyesítési kérelmet és akkor kapsz állampolgárságot. Ez viszont legalább 20-21 év.
2017. márc. 6. 08:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem már, köszi a válaszokat! Érdekes dolog ez így azért, látszik, hogy még ilyen dolgokat is ki lehet játszani. Ja, amúgy én nem gondolkodtam ilyenen, 19 éves fiú vagyok :D
2017. márc. 6. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!