Van olyan munkaerőközvetítő cég, amelyik legálisan, H2B vízummal visz ki embereket az Egyesült Államokba?
Diákként többször dolgoztam már kint, de ahhoz J1-es vízumom volt, ami hallgatói jogviszonyhoz van kötve, én pedig néhány hónap múlva befejezem a tanulmányaim. Legális munkát szeretnék vállalni 1-1,5 évig, nem letelepedést tervezek. Tudom, hogy szakmámon belül nem tudok elhelyezkedni, tehát valami egyszerű, alap munkát tudok csak vállalni, amit amerikai jellemzően nem hajlandó elvégezni.
A probléma, hogy H2B (munkavállalói)vízumot csak akkor kap az ember, ha van munkaszerződése, viszont az állásokat nem két-három hónapra előre hirdetik meg, tehát ha kapnék is egy szerződést, nem lenne idő elintézni a szükséges papírokat, repjegyet és a kinti szállást. Ezért keresek olyan ügynökséget, ami segítene ebben a folyamatban.
Nincs ilyen, legalábbis olyan munkára, amit te akarsz végezni.
Alap, egyszerű munkákra lehetetlen vízumot intézni.
Azért ez erősen túlzás, hogy csak nagyon magas képesítéssel lehet kijutni. Simán megadnák az egyszerű szakmákra is, csak azzal nem biztos, hogy megkeresnél annyit, amennyibe kerülnek a papírok a cégnek. Egyszerűen bele kell írni az álláshirdetésbe, hogy tudjon magyarul az illető, stb. Nagyon sok magyar így dolgozik ki.
Kérdező: nem tudom, hogy vannak-e ilyen közvetítők, akik nem húznának le. :( Amerikai fórumokon (legyen az magyar vagy angol) kérdezősködj hátha ismer valaki ilyet.
A J1-es vízumhoz nem kell hallgatói jogviszony. Én kutatóként dolgoztam egy kaliforniai egyetemen, és már réges-régen nem voltam hallgató, amikor állást kaptam.
H2B-t nem közvetít ki senki. Ennek az az oka, hogy maga a vízum igénylés ezt nem teszi lehetővé: az alkalmazó cégnek kell kérnie a vízumot neked. Ezért itt ügynökségek nem nagyon játszanak. De cégen keresztül is nagyon nehéz szerezni vízumot. Évente egyszer adják ki, és kb. 2-3 nap alatt el is fogy a keret amit nagy tech cégek pl. google-facebook töltenek fel. Ezek a munkák nagy szakértelmet, speciális tudást igényelnek. Azokra a munkákra, miket az amerikaiak nem akarnak megcsinálni, arra ottvannak az illegális mexikóiak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!