Vancouver, toronto? Kanadába költözök. Segítenél?
A párodnak hivatalosan kérnie kell a kitelepedési engedélyt a nagykövetségen. Az a folyamat akár 2 év is lehet.
A végzettségeket nem mind ismerik el. A szakmák még viszonylag könnyebben elismertethetőek, de neki pl ha diplomája van, akkor azt odakinn honosíttatni kell, és erre lehet, hogy pár félév tanulást is áldoznia kell majd, mert a különbözetet le fogják verni rajta!
Ezen kívül kell a két hivatalos nyelv egyike legalább, és legalább társalgási szinten. Amúgy ha kéri a letelepedést, akkor le fogják vizsgáztatni. Van orvosi vizsgálat is. Ezen kívül kell tőke, de arról nem tudok semmit, pontosan mennyi.
Tehát a gond itt az, hogy amit fentebb leírtam, az a párodnak kötelező, te persze rugalmas vagy, mehetsz, mikor kedved tartja. Ő nem.
A letelepedéssel kapcsolatban említesz két várost. Torontoban sok a magyar, és nekem is azt ajánlották letelepedésre, de nekem családom van Calgary-ban (jut eszembe, a párodnak te lehetsz a kezese!). Vancouver nem játszik, nem lehet letelepedni, már a kanadaiak is mind oda akarnak költözni az időjárás miatt, meg az életszínvonal miatt, és kvázi lehetetlen. Próbálkozzatok könnyebb helyen, és ha bedolgoztátok magatokat, akkor lehet helyezkedni.
Üdv: 30/N
(épp kanadai letelepedést intézek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!