Melyik az a magyar egyetem amit elfogadnak az USA-ban is?
Figyelt kérdés
melyik az amit hivatalosan is, és melyik az amelyikről ha pl. mondom nekik, hogy oda jártam nem lesz olyan rossz véleményük, vagy esetleg tudják hogy az hol van/ milyen vagy hasonlók?2010. ápr. 14. 17:17
11/12 anonim válasza:
az usa nem arról híres, hogy nagyon felértékeli a más országokból származó diplomákat. szerintem örüljön, akinek a papírja az usában egy poháralátétnél többet ér...
12/12 anonim válasza:
Ez így nem igaz, hogy nem fogadják el, az pedig irreleváns, hogy tudják-e, hol van Magyarország. Az orvosiról tudok nyilatkozni. Az USA-ban azokat fogadják el, melyek az IMED adatbázisában szerepelnek, ez mind a 4 magyar orvosira igaz. Ha megvan a diplomád, le kell tenned a TOEFL angol nyelvvizsgát, illetve a USMLE vizsgát. Utóbbinak 3 része van: basic medical science, clinical knowledge és clinical skills. Az első kettő egyenként kb 350 kérdéses teszt 8, illetve 9 óra tesztidővel. A harmadiknál pedig 12 beteget kapsz szimulált klinikai környezetben, ahol a communication skillst nézik elsősorban, de nyilván a szakmai oldalt is ez is kb 8 óra. Részletesebben az educationusa.hu/?page_id=636 oldalon olvashattok ezekről. A két vizsgát követően lehet becsatlakozni az amerikai rezidensképzésbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!