Melyik az a magyar egyetem amit elfogadnak az USA-ban is?
Figyelt kérdés
melyik az amit hivatalosan is, és melyik az amelyikről ha pl. mondom nekik, hogy oda jártam nem lesz olyan rossz véleményük, vagy esetleg tudják hogy az hol van/ milyen vagy hasonlók?2010. ápr. 14. 17:17
1/12 anonim válasza:
A pécsi, bár az USA-ban azt se tudják hol van Magyarország :)
2/12 anonim válasza:
Semelyiket.Honosítani kell ott is.
3/12 anonim válasza:
Semelyiket.
Az angol egyetemeket ismerik el, meg talán néhány Japánt, esetleg még a Sorbonne-t.
4/12 anonim válasza:
EGyik egyetem diplomáját sem fogadják el. Egyébként meg igaza van annak, aki azt mondja, hogy azt sem tudják, merre van Magyarország.
5/12 anonim válasza:
azért ez szánalmas
olyan helyen élni, amit a Föld 98%-a nem is ismer
6/12 anonim válasza:
Bocs ,de Amerika nem a föld 98%-a.Egy híres amerikai azt mondta,hogy csak a kisországoknak kell földrajzot tanulniuk,hogy tudják,hogy hol vannak a nagyországok.Na ezt be is tartják.
7/12 anonim válasza:
Honositani kell es nem tudjak, hogy az ELTE milyen a PTE-hez kepest. Halvany gozuk sincs rola az akkreditaloknak sem. Ez 100%. Nekem csak krediteim voltak, mert a diplomamat nem Mo-n fejeztem be...mikor ezeket ujra elbiraljak, lehet, hogy nem is fogadjak el olyan szintunek a diplomadat, amilyennek te letted Mo-n. Alt. 5 eves kepzesek diplomait Mo-n MA-nak, Msc-nek tartjak...itt ez csak BA, Bsc lenne a legtobb akkreditacios agency szerint. Persze szaktol is fugg. En is ravesztettem vele meg masoktol is ezt hallottam, de legalabb nem 0-rol kellett kezdenem az egyetemet. Nekem meg a szakjaimat sem irtak ra az akkreditacios papirra. Szerintem nem sokat er a magyar diploma kiveve ha egeszsegugyben dolgozol. Ha itt akarsz dolgozni, akkor ami er valamit, az az itteni diploma vagy valami angol nyelvteruleten szerzett diploma plusz ha nagy szakmai tapasztalatod van, kompenzalhatja a diplomadat vagy annak hianyat. Sokan kapnak munkat kulfoldikent, kulfoldi diplomaval, de ott a pozicio, munkatapasztalat van eloterben, nem a papir szerintem. A papir alt. elso par munkahelyre kell, utana a tapasztalat jobban dominal a legtobb munkakorben. Inkabb felvesznek valakit egy noname egyetemrol 20 ev munkatapasztalattal, honositott diplomaval, sok referenciaval, mint egy amerikai egyetemrol egy zoldfulut. Persze munkahelye valogatja. Mehetsz az ELTE-re, Corvinusra is, nem fogjak tudni, hogy azoknak jobb hire van, mint pl. a Kodolanyi Foiskolanak. Kredit kredit es minel tobb kredit, annal tobb kreditet fogsz atvinni, mas nem erdekelte oket, nem neztek bele semmibe reszletesen.
8/12 anonim válasza:
Debreceni Orvostudományi Egyetem!
9/12 anonim válasza:
En Szegeden vegeztem jogot, es elfogadjak egy alapdiplomanak.
10/12 Katika8 válasza:
Nekem 2 db Pazmanyos egyetemi diplomamat BA es BS-nek ertekeltek ki az USA-ban, holott Magyarorszagom MA nak szamitott. Az egyik angol nyelv es irodalom (tanarkepes) a masik kommunikacio szak. elegge rosszul esett mindazok utan amin keresztulmentem az egyetemi evek alatt. Masfelszer annyi kreditponttal rendelkezem egy-egy szakon, mint ami az USA-ban kell egy BA diplomahoz. Mindez annakutana, hogy megfeleztek az osszes kreditemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!