Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Ha 90 napnál tovább szeretnék...

Ha 90 napnál tovább szeretnék az USA-ban tartózkodni, de csak és kizárólag turisztikai céllal, milyen vízumot/engedélyt kell szereznem?

Figyelt kérdés
Körbe szeretném járni szinte az egészet motoron.16 éves korom óta erre spórolok,most a 25. születésnapomon,azaz júliusban szeretnék indulni,és kb. 10 hónapot venne igénybe a dolog.

2016. máj. 3. 07:36
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Van annyi félretett pénzem amiből akár egész idő alatt drágább szállodába is megszállhatnék,tartozásaim nincsenek,és az összeg amit megspóroltam mind a számlámon van.Van munkám,édesapám cégénél,és elenged mivel fizikai jelenlét nem szükséges a munkámhoz,és ha apa szeretné,kintről is tudom csinálni.Esetleg őt is vigyem magammal amikor vízumot kérek?Az ha nagynénim ott él,állampolgárként,az esetleg nem könnyítheti meg az igénylést?
2016. máj. 3. 13:14
 12/18 anonim ***** válasza:

"Az ha nagynénim ott él,állampolgárként,az esetleg nem könnyítheti meg az igénylést?"

Nem, sőt! Mivel van rokonod kinn, még könnyebben feltételezik, hogy nem lenne miért hazajönnöd. 10 hónapra nem kapsz semmi esetre sem vízumot, abban ne is reménykedj! 6 hónapig érvényes B2-est kaphatsz maximum. Vagy elhiszik amit előadsz, vagy nem.

2016. máj. 3. 16:13
 13/18 anonim ***** válasza:
Ha annyi pénzed összegyűlt, hogy az tíz hónapot fedezne, akkor szerintem értelmesebb lenne úgy csinálnod, hogy kimész, 3 hónap alatt megjárod, amit meg tudsz, hazamész Mo.-ra, vársz néhány hónapot, újrakéred az ESTA-t, kimész újra, és folytatod a kalandozást újabb 3 hónapig. Persze -ha jól tudom- az ESTA esetében is a körmére néznek annak, aki 3 hónapot akar maradni, és nem csak pár hetet.
2016. máj. 3. 18:53
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
még a lejárat előtt átmész Mexikóba vagy Kanadába, visszamész az USA-ba és akkor újra indulnak a napok - eleg ha te ostoba vagy miert hulyited a tobbieket?
2016. máj. 3. 20:08
 15/18 anonim ***** válasza:

Ha van eleg penzed akkor ertelmesebb es biztonsagosabb inkabb haromszor vagy negyszer 3 honapra utemezni az utazasodat. (Bar szerintem egyszer 3 honap is bosegesen eleg arra hogy beutazd az USA-t a tervezett modon)

90 nap alatt is borkemenyedes nohet a hatsodon es a motorosoknak nagyon veszelyes tud lenni kozlekedni az Interstate foutakon a millio kamion es szaguldozo nagymeretu amerikai autok kozott akik sokszor nem is veszik a ketkerekueket figyelembe. Ezert is hirdetik uton utfelen a motorozas szeretoi: "Watch for motorcycles" Az idojaras egy masik tenyezo ami miatt a 10 honap tul soknak tunik. Az USA-ban minusz 40 Fahrenheit es plusz 110 Fahrenheit kozott valtozhat a homerseklet, egy kozel 1 eves utra annyi cuccot kellene vinned hogy en inkabb javasolnam hogy vasarolj egy minivan-t. Kenyelmesebb es sokkal biztonsagosabb.

2016. máj. 3. 20:16
 16/18 anonim ***** válasza:

"Van munkám,édesapám cégénél,és elenged mivel fizikai jelenlét nem szükséges a munkámhoz,és ha apa szeretné,kintről is tudom csinálni."

Ha több mint az év felét ott töltöd, az adózás dolgoknak is nézz utána. Én szabadúszóként dolgozom amerikai cégeknek, mind aláíratta velem, hogy nem vagyok tax resident alien.

2016. máj. 3. 23:03
 17/18 anonim ***** válasza:
52%

hiaba pontoztok le kis serult lelku honfiarsaim, amit a valaszolo allit, az akkor is baromsag!!! Nem indul ujra a 90nap, hogy indulna mar, nonsense, akkor a fel vilag mar itt elne az USAban es 89naponta maszkalna at a szomszedba...ugyan....

"Van annyi félretett pénzem amiből akár egész idő alatt drágább szállodába is megszállhatnék" te komolyan 5-10 milliot el akarsz tapsolni egy ilyen utra? Mert ha azt szamoljuk hogy 10 honap az kb 300 nap es ha minden este agyban akarsz aludni akkor az a legolcsobb motel 6-el szamolva napi $40 dodo ami csupan 3 millio forint es akkor meg kozlekedesre, szuvenirre, kajara, repulojegyre nem koltottel.

Szep ez az orszag abban egyetertunk, de annyira nem szep, hogy ennyi sporolt penzt az ember elvesztegessen ilyesmire. Szerintem.

Sokkal egyszerubb/esszerubb ha, amint fentebb is irtak, inkabb rovidebb idokre jossz ki es nezel korul. Berelhetsz egy motort es atborrogheted a 66os utat, es a berbeado ceg meg azt is elintezi, hogy a csomagjaidat viszik utanad kocsival, lefoglaljak a szallast, intezik a kajat stb, neked csak huzni kell a gazkart meg viritani a zoldhasut. De ez sem fog 10 honapot igenybe venni.

2016. máj. 4. 18:53
 18/18 anonim ***** válasza:
0%
Én úgy tudom, hogy ha ESTA-igényléskor azt feleled, hogy volt már elutasított kérelmed, akkor meg se kapod, tehát fel sem szállhatsz USA-ba induló gépre.
2016. máj. 5. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!