Ha 90 napnál tovább szeretnék az USA-ban tartózkodni, de csak és kizárólag turisztikai céllal, milyen vízumot/engedélyt kell szereznem?
Figyelt kérdés
Körbe szeretném járni szinte az egészet motoron.16 éves korom óta erre spórolok,most a 25. születésnapomon,azaz júliusban szeretnék indulni,és kb. 10 hónapot venne igénybe a dolog.2016. máj. 3. 07:36
1/18 anonim válasza:
Ilyen szerintem nincsen. 3 honapos turista "vizum" van, es kesz.
2/18 A kérdező kommentje:
Dehogyis.Van B2-es turista vízum,csak sehol nem találom,hogy azzal pontosan mennyi ideig lehet kint tartózkodni.
2016. máj. 3. 09:05
3/18 anonim válasza:
Az nem nagyon lehetséges. 90 napos vízummal az egyetlen megoldás, hogy még a lejárat előtt átmész Mexikóba vagy Kanadába, visszamész az USA-ba és akkor újra indulnak a napok.
Ez elméletben lehetséges, de a gyakorlatban valószínű azonnal gyanút fognának, hogy mit csinálsz te annyi ideig az országban, miből élsz, biztos dolgozol, stb.
Ha 3 hónapnál tovább akarsz maradni, akkor rendes B2 túrista vízumot kell szerezned, ami nem olyan egyszerű mint az esta. Mindenfélét bizonyítanod kell, bekell menni interjúra a nagykövetségre, és fizetni is kell.
Viszont azzal a vízummal is csak 6 hónapot maradhatsz az USA-ban, a hosszabbítást külön kérvényezni kell.
4/18 anonim válasza:
Kérdezd meg a követségen.
5/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. máj. 3. 09:12
6/18 anonim válasza:
Kérhetsz rendes turista vízumot, azzal 6 hònapig lehetsz kinn. De ha jogosult vagy ESTA-ra, akkor nagyon-nagyon jó indok kell arra hogy miert folyamodsz vìzumèrt. Kèszülj fel, mert rengeteg kèrdèsre kell majd vàlaszolnod. 10 hónapos vízum pedig nincs turista cèlból. Bele fognak kötni abba hogy miből fogod majd finanszìrozni a kinn lètedet. Van-e munkàd? Hogy hogy elengednek ennyi időre? Sajat magad alatt vàgod a fát ezzel, mert ha most elutasítjak a vízumod, akkor utàna màr ESTA-t sem kèrhetsz többet.
7/18 anonim válasza:
Az utolsó mondat szerintem nem igaz. Még az ESTA előtt, nekem elutasították a vízum kérelmem, anyámnak kétszer is, viszont azóta ESTA-val mindketten gond nélkül utazhattunk az USA-ba.
8/18 anonim válasza:
7-es! ESTA kèrelemnél mikor ràkèrdezett arra hogy "volt-e valaha visszautasított vízumkèrelme", arra mit vàlaszoltàl? Mert ha igent, akkor esèlye volt hogy beengedjenek.
9/18 anonim válasza:
Igent válaszoltam, nem láttam értelmét kamuzni. Ők úgyis tudják az igazat.
10/18 anonim válasza:
Akkor azèrt engedtek be. Bar ìgy is szerencsètek volt. Nekem keresztanyàmekat nem engedték be, pedig ők sem kamuztak az ESTA igénylèskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!