Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Ki járt már az USA-ban?

Ki járt már az USA-ban?

Figyelt kérdés
Ezen belül is Kaliforniában? És mik a tapasztalataitok, mint turista? Milyenek ott az emberek? Milyenek az ételek? (A gyorséttermi kajákon kívűl) Van-e olyasmi, amire ott különösen oda kell figyelni?

2016. ápr. 23. 10:24
 1/8 anonim ***** válasza:
77%

Ezeket így megkérdezni még Magyarországon is kevés értelme lenne (Ózdon, Budapesten és Bivalybasznádalsón meglehetősen különböző válaszokat kapsz) de Kaliforniában pláne. Az ugye megvan hogy míg pl San Francisco / Berkeley a "hippik fővárosa" addig az USA 25 legkonzervatívabb városából három Orange County-ban van? Hogy akarsz a "milyenek az emberek" kérdésre így választ kapni? Van belőlük negyven millió, meglehetősen különböznek!

Milyenek az ételek, hát apám, megint csak hol. A Napa Valley-ben finom borok köré magas étteremkultúra épült ki, élén a French Laundry-val ami a világ (egyik) legjobb étterme. Aztán San Diego ugye a mexikói határon van, hihetetlen módon sok ott a mexikói kaja...

2016. ápr. 23. 11:03
 2/8 anonim ***** válasza:
79%
Én jártam. És imádtam. Kedves emberek, remek hangulat, rengeteg látnivaló... Nagyon-nagyon jó volt, életem utazása. :)
2016. ápr. 23. 11:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Jártam, életem egyik legjobb élménye.

Az emberek barátságosak, szinte már túl közvetlenek is, ahhoz képes, amihez mi hozzá vagyunk szokva.

2016. ápr. 23. 11:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Csatlaozom az előttem szólókhoz. Nagy élmény! Alapvetően normális, kedves emberekkel.
2016. ápr. 25. 08:13
 5/8 anonim ***** válasza:
53%
Első vagyok, azért kíváncsi lennék ez a három jóember aki csakis kedves, barátságos emberekkel futott össze vajon merre járt Kaliforniában.
2016. ápr. 25. 08:54
 6/8 anonim ***** válasza:
5, Én azt írtam alapvetően. :) Ez igaz is. Persze a nagyobb városokban már sok bunkó is van. LA-ben pl be is szólt valaki, de (LA-t leszámítva) összességében mégis jó véleményem van.
2016. ápr. 25. 09:53
 7/8 anonim ***** válasza:

mar megint egy bazi altalanositos kerdes

kerdezo, ha ezt Magyarorszaggal kapcsolatban teszed fel akkor sem lehet erre normalis valaszt kapni!!!!!

itt elek Kaliforniaban 13 eve, az Isten allatkerjenek szinte minden barmaval talalkoztam. Az hgy "kedvesek az emberek" NEM letezik, mert tudok neked mutatni 5 kedves emberre 10 barmot, ha kicsit megeroltetem magam.

Milyenek az etelek? Uristen, ez jobb mint az emberek kerdes.

Szerintem a vilagon nincs olyan orszag, aminek egy-egy allampolgara ne elne itt az USAban, vagyis szinte MINDEN nemzet kepviselteti magat, es azon nemzetek, akik nagyobb szamban vannak itt (kinai, indiai, tai, ormeny, stb) azok az eteleiket is behoztak magukkal, vagyis meg a hagyomanyos ABC uzletekben is talalsz indiai, kinai, stb kajakat, tehat erre "Milyenek az ételek?" nem lehet valaszolni, mert amig nekem bejon az indiai addig neked lehet hogy tul csipos es hiaba irom, hogy phasza a kaja, kijossz, megkostolod es elkuldesz a pitchaba...Egy idoben meg magyar etterem is volt, sot ketto is. De a roman etteremben is lehetett kapni toltott kaposztat meg gulyas levest. Pont ma lattunk az egyik sarki boltban balatonboglari vorosbort! Pedig mi kis orszag vagyunk. Kepzelheted hogy a 'nagyok' akik tobb100ezer emberrel kepviseltetik magukat (azsiai orszagok pl.) milyen komoly etteremlancokkal, etellehetosegekkel vannak itt jelen.

Mire kell odafigyelni? Peldaul arra, hogy hulyesegeket nem kerdezunk! Meg arra, hogy veszett nagyok a forgalmi dugok, ha vezetsz, akkor idoben elindulsz. Egesz evben jo ido van, vagyis kesztyut/salat otthon hagyni.

2016. ápr. 25. 19:24
 8/8 anonim ***** válasza:
48%

Ha érdekelnek érdekes helyek az usa-ban nézz rá ezekre a videókra

https://www.youtube.com/playlist?list=PLAE50D5L7hPCtSOTjkXX0..

üdv,

1 K M

2016. szept. 23. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!