Járt már valaki Maine-ben? Esetleg van olyan aki Bar Harborban nyaralt, vagy élt egy ideig?
én Maine-ben dolgoztam két nyarat. Az államról annyit, hogy elég "szélsőséges" az időjárása. gyakran van 30 fok felett, de éjszaka akkor is max. 10 fokok. és sokat esik az eső. bár nekem első nyaramnál alig esett, második nyárnál szinte állandóan esett. a tél korán érkezik, novemberben már gyakran behavazik. Az emberek nagyon kedvesek, alig 1,8 millióan élnek ott, pedig a területe kb.akkora, mint Magyaroszág. több, mint 6000 tó van az államban, tele hegyekkel, dombokkal és minden tiszta zöld és erdő :) a tengerpartja főleg sziklás, de vannak homokos részek, de elég hideg a víz. Fekete emberek egyáltalán nincsenek (nemtudom ez számít-e neked). Maine viszonylag olcsó állam, az ÁFA csak 5%. Lakásárakról nem tudok nyilatkozni. Bolti árak kb.mint itthon, kicsit talán drágább.
Bar Harborban kétszer jártam, gyönyörű hely, és az egész Acadia NP az. Barátságos kis város, ami alapvetően a turizmusra épült.
Az élővilága nem veszélyes, vannak medvék, de én nem hallottam semmilyen komolyabb esetről. A fő állata pedig a moose, azaz a jávorszarvas.
Fővárosa Augusta, ahol nem jártam, de a legnagyobb városa Portland, ami nagyon szép város.
nekem nagy kedvencem lett Maine, és az amcsik körében is az, sokan mennek oda hosszú hétvégézni (alapvetően a New-Englandi régióba.. ide tartozik még Vermont és New Hampshire.. talán Massachutess is.)
megkérdezhetem, hogy miért érdekel ez a hely téged? :)
Már egy ideje gondolkozom azon, hogy Észak-Amerika ezen részére költöznék szívesen, persze csak ha sikerülne végre összeszednem magam pénzileg is. :) Nagyon tetszik ez a hely, csak tartottam tőle, hogy mivel a legnépszerűbb üdülőhely, biztosan drága is ott minden. De gondolom a közelibb városokban be lehet szerezni olcsóbban is ezt-azt. Régi vágyam olyan helyen lakni, ahol van erdő, kilátás nyílik az óceánra, meg ilyenek. :)
És megkérdezhetem, hogy mit dolgoztál Maine-ben? ha nyilvánosan nem szeretnéd megírni, priviben is jó :)
ott a Walmart, minden "nagyobb" városban van, de kb.max. 30 perc autóútra akárhonnan, ami kb.olyan mint a Tesco, árak is hasonlóak, mint a magyar árak.
én egy gyerektáborban dolgoztam kitchen staffként :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!