Nyaralt már vki Svájcban? Mennyire drágák Pl. Az ételek/közlekedés?
Svájc nagyon drága, minden szempontból.
Legalábbis Zürich - én ott voltam.
Az élelmiszerek a boltokban 3-4szeres áron, az éttermi étkezés durván 5-szöröse a hazainak. A tömegközlekedés kiváló, megbízható és magas színvonalú, de meglehetősen drága (különösen a vonat). Kocsival viszont a 40CHF-os autópálya-matrica jutányos, az úthálózat kifogástalan.
Az egész ország kiváló úticél, az egyik legjobb nyaralásomat töltöttem ott. Ha nem tengerparti fekvésre vágysz, egy jobbféle két hetes Olaszországi nyaralás árából pazar egy hetet tölthetsz Svájcban.
Én már rengetegszer voltam ott haveri társasággal, bár mi elég "csöves" túrákat szoktunk szervezni: elindulunk egy autóval és egy sátorral, aztán majd alszunk egy erdőben/út szélén. Kaját diszkontból szoktunk venni, akár át is ugrunk Németországba, ahol kb. magyar árak vannak egy Lidl-ben. (Svájcban tényleg drágább, de mondjuk egy svájci Lidl sem 3-4-szeres áron dolgozik.) Tömegközlekedni nem szeretünk, mert nagyon drága, ha amúgy is ott van a seggünk alatt a kocsi, akkor üzemanyaggal+parkolással sokkal olcsóbban megúszható.
Pl. egyszer voltunk kint 4 napot, 3 embernek fejenként 40 ezerből kijött. De mondom, ezek az alacsony költségvetés árai, nem mondanám rendes nyaralásnak (bár mi ezt szeretjük, nekünk ez a nyaralás).
Köszönöm szépen a válaszokat!!! (Y) (Y)
Hát ezek az ételárak komolyak lehetnek... Kedves 2. Válaszoló, köszönöm, majd élek a lehetőséggel!
Húúh ilyen "csöves" túra nekem is tetszene, kérdés, hogy az útitársaim rávehetőek-e...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!