Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Leírja valaki hogy pontosan...

Leírja valaki hogy pontosan hogy működik az USA-ba való utazás turistaként? Mit kérdez a tiszt? Egyéni elbírálás alapján enged be?

Figyelt kérdés

Azt tudom hogy kell ESTA meg új fajta útlevél biometrikus adatokkal.

Mit kér el az utastól a bevándorlási tiszt? mit ellenőriz le?

Olyanokat hallottam hogy bizonyítani kell hogy hol fog lakni a turista (pl szállásfoglalással) és hogy van e elegendő pénz nála hogy megéljen. Igaz ez?

Ha igaz akkor mi van abban az esetben ha valaki ismerőshöz meg és ő fedezi az ott tartózkodás költségeit? Hallottam meghívó levélről is ami valaki szerint egy sima levél, más szerint egy formanyomtatvány amit egy hivatal állít ki. Ebből mi igaz? Ha egy sima levélről van szó akkor hogy ellenőrzik hogy tényleg valós személy írta és nem pedig az utas kreálta magának?

Kérem részletesen világosítson fel valaki!

2016. jan. 19. 18:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
Felejtsétek el a meghívólevelet, nem olvastátok feljebb hogy nem kérték el? Meghívólevélre vízumhoz van szükség, mindenki lehányja a határon. Én kanadában élek (de magyar útlevelem van csak) és sokszor megyek, semmit nem kérnek, megkérdezik hol fogsz lakni, mikor takarodsz végre el innen és kész, soha semmit papíron nem kértek.
2016. jan. 20. 18:31
 12/19 A kérdező kommentje:
Kanada meg Usa nem ugyan az azért
2016. jan. 20. 18:37
 13/19 anonim ***** válasza:
Én az USA határról beszéltem -- Kanadát azért említettem mert Magyarországról nem kicsit fura lenne havonta sőt néha sűrűbben az USÁ-ba látogatni...
2016. jan. 20. 18:56
 14/19 anonim ***** válasza:

"Kanada meg Usa nem ugyan az azért"

De ez a csávó, MINDEN USA-ra vonatkozó kérdésnél kifejti, hogy ő kanadában él. :D

2016. jan. 21. 10:24
 15/19 anonim ***** válasza:

Először is a repülőgépen még kapsz egy ilyen előre nyomtatott kis cetlit, a nevedet kérdezik, a szállásadód nevét, lakcímét, elérhetőségét, úgyhogy jó, ha azt tudod. Meg hogy van-e nálad kézipoggyászban kaja.

Nekem a kérdezésnél a lapjaimat nézték meg és a jegyeket, kérdezték, hogy milyen kapcsolatban állok azokkal, akikhez megyek, amikor mondtam, hogy barátnőim, kérdezgettek, hogy honnan ismerem őket, mikor találkoztunk, van-e családjuk, meg még annyit, hogy mennyi pénz van nálam. Amikor meg kiderült, hogy még nem láttam a barátnőimet élőben, megkérdezte, hogy izgulok-e és sok sikert kívánt, tök jó fej volt. :)

2016. jan. 27. 01:03
 16/19 anonim ***** válasza:
Ha hotelban szállok meg, akkor nyilván annak a nevét és címét kell kitöltenem. Az igaz, hogy valószínű egy rokonommal is találkozni fogok kint, de a kavarodások és fennakadások végett ezt jobb szerintem sehol nem említeni, főképp nem a reptéri vizsgálatnál.
2016. jan. 27. 08:42
 17/19 tozser ***** válasza:

A dolog lényege az hogy KIHEZ MÉSZ..MENNYI IDŐRE ÉS Ő MIT ADD.

Ha azt mondod egy ismerőshőz mész..hol van most Ő?

Vár kinn a reptéren? Ha azt mondod igen, vár.....felkutatják neked. Ha csak ugy mész PRIVÁTIN és te fizetsz mindent..megkérdezik mennyi pénzed van ..egy hitelkártya felmutatása nem biztos hogy elég.

Mi van ha megnézik mennyi pénz van benne ..stb.. Ez esetben..van valami fogalmad mi-mibe kerűl?

Hogyan mész egyik helyről a másikra?

Ha át akarsz menni Kanadába és vissza, TÖBBSZŐRI BEUTAZÁSI VIZUM KELL, mert nem fognak ujra beengedni.

Ez esetben..mennyi pénzt szánsz az utra?

A szállodai szobák eléggé drágák, ha ugy nézzük, főleg a városok közepén, nem fogsz 60-75 dolláros szobát szerezni..naponta. olcsóbb szobát kapni nagyon nehéz és ezt szorozd be a napok számával. Arra ne is gondolj hogy ÉLELMISZERT hozzol be, mindegy milyen

formában!!

Az utazást hogy oldod meg és miből? A kajára mit fogsz kőlteni?

Forintban kifejezve..mit szánsz rá?

2020. jan. 2. 06:50
 18/19 tozser ***** válasza:

Sokan azt irták "nem kell meghivó levél", de akkor mivel bizonyitod be kihez mész és mennyi időre?

Lehet hogy azt már otthon elkérik hogy tudják mi lesz veled az USA-ban, azt le ellenőrzik (..hetik) mielőtt odaadják a vizumot..

Forintban kifejezve HÁNY MILLIÓT SZÁNSZ AZ UTRA HA TE FIZETSZ MINDENT?

2020. jan. 2. 06:56
 19/19 anonim ***** válasza:
Tőlem mindössze annyit kérdeztek, hogy meddig maradok, otthon mit dolgozok, meg hogy van-e nálam kereskedelmi mennyiségű cigaretta. Majd ujjlenyomatvétel, és már mehettem is.
2020. jan. 2. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!