Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Ha van ESTA-m, mennyi időnek...

Ha van ESTA-m, mennyi időnek kell eltelnie két USA ba utazás között?

Figyelt kérdés
Valahol hallottam olyat, hogy ha hazajövök, 6 hónapig nem mehetek vissza. Igaz ez?

2015. dec. 7. 19:25
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem igaz!

[link]

When traveling to the U.S. with the approved ESTA, you may only stay for up to 90 days at a time - and there should be a reasonable amount of time between visits so that the CBP Officer does not think you are trying to live here. There is no set requirement for how long you must wait between visits.

a kulcsszo: reasonable

2015. dec. 7. 20:33
 2/10 anonim ***** válasza:
Nincs ilyen szabály. Ahogy az első is mondta, "elfogadhatò" időnek kell eltelni. Ez elèg gumiszabàly, a bevándorlàsi tiszt dönt ott helyben. Èn èvente 4-szer megyek, alkalmankènt 2 hètre. Egy-egy utazàd között 2-3 hónap telik el. Soha nem volt gondom a belèpésnèl.
2015. dec. 7. 21:34
 3/10 anonim ***** válasza:
Én Kanadában élek , egyelőre magyar útlevéllel, és sikerült már olyan ügyesen szervezni hogy hétfőn jöttem haza és csütörtökön mentem is vissza az USÁ-ba és még ebbe sem kötöttek bele. Szóval: határozottan nem igaz, még hat napra sem :)
2015. dec. 8. 13:47
 4/10 anonim ***** válasza:
23%
Amennyi időt kint töltöttél az USA-ban, itthon is annyi időt kell egyhuzamban lehúznod. Nekem ez az infom van.
2015. dec. 8. 15:18
 5/10 anonim ***** válasza:

Leginkább az a lényeg, hogy ne tűnjön úgy, hogy ott dolgozol feketén.

Ha rendszeresen 1-3 havonta néhány napra lelépsz, az biztos gyanús lesz, de ha ritkábban, rendszertelenül, néha több szünetet is hagyva, akkor nem lesz gond.

2015. dec. 8. 19:57
 6/10 anonim ***** válasza:

> Amennyi időt kint töltöttél az USA-ban, itthon is annyi időt kell egyhuzamban lehúznod. Nekem ez az infom van.

Ez nem infó hanem városi legenda. Az első a helyes.

2015. dec. 8. 21:21
 7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2015. dec. 9. 07:08
 8/10 A kérdező kommentje:
Még azt szeretném megtudni, hogyha van esta-m akkor mennyi esélyem van rá hogy megkapjam a vízumot? Beleköthetnek hogy miért nem elég nekem a 3 hónap ?
2015. dec. 9. 08:17
 9/10 anonim ***** válasza:
Ebbe bizony beleköthetnek, de még ha nincs ESTÁd, akkor is. Alaposan meg kell indokolni, miért nem elég az ESTA és a 90 nap. Persze, ha "hitelt érdemlően" igazolni tudod, akkor nincs gond.
2015. dec. 10. 08:12
 10/10 anonim ***** válasza:
46%

Amennyi időt kint töltöttél az USA-ban, itthon is annyi időt kell egyhuzamban lehúznod. Nekem ez az infom van.

Nekem ezt 5 évvel ezelőtt a nagykövetség mondta.

2015. dec. 10. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!