Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Hogyan költözzek New York-ba?

Hogyan költözzek New York-ba?

Figyelt kérdés
Először is szeretném leszögezni, hogy még nem vagyok felnőtt és még csak tervezgetem. Amerikai állampolgár szeretnék lenni, természetesen ott szeretnék dolgozni (valami informatikai cégnél), jogosítványt szeretnék szerezni és a teljes nevemet is meg szeretném változtatni. Ehhez milyen iratok kellenek? Mennyi pénz kell az egészhez? Mikor kezdjem el a költözést? (Éretségi után, diploma után stb...) És még amilyen kérdés nem jutott eszembe. És nyilván nem a következő pár hónapban, hanem a következő 5-10 évben lenne. (Ha akkorra lenne valami előrelátható változás.) Tapasztalatokat is írjatok, ha van. Ja és még arra lennék kíváncsi, hogy milyen az akcentusa egy igazi amerikai embernek, mennyire érthető, vagy a felsőfokú után már tudni fogom valamennyire, mert még csak filmekben hallottam...

2015. dec. 28. 17:21
 1/4 anonim ***** válasza:
51%
Szerezd meg a zöldkártyát előbb (olvass vissza, hogyan kell) és utánna térjünk majd vissza a névváltoztatás, jogositvány, stb. kérdésre.
2015. dec. 28. 17:43
 2/4 anonim ***** válasza:
74%

A kérdésed felesleges. Hogy miért? Mert már egymilliószor le volt írva, hogy milyen engedélyek kellenek, hogy valaki kint élhessen. Ha lusta vagy a gyakorin a régi kérdéseknél a megadott válaszokat elolvasni, akkor annyit meg tehetsz te is, hogy használod a googlet ahol szintén 1 millió tanács van erről.

Másrészt azért is értelmetlen a kérdésed, mert mire eljutnál oda, hogy akár csak turistaként kimenj Amerikába az árak teljesen mások lesznek, és senki nem fogja tudni most megmondani, hogy mi mennyibe fog kerülni.

2015. dec. 28. 17:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Igazi amerikai ember sok fele akcentussal beszelhet, aki delbol szarmazik maskeppen beszel mint aki peldaul New Englandben vagy MIdwesten nott fel.

Ahogy az elozo valaszolok irtak, osszes informacio megtalalhato, USAban nem lehet csak ugy kivandorolni, mert kedved van hozza.

2015. dec. 28. 18:55
 4/4 anonim ***** válasza:
59%
Ha már kikerülsz, akkor a jogosítványod amerikai lesz, mivel le kell vizsgáznod kint is. A nevedet megtudod változtatni. Az megy hogy felsőfokon beszélsz angolul, az egy dolog, attól még nem leszel anyanyelvi. Én is beszélek magyarul, hatalmas akcentussal, de disszidált szülők gyermeke vagyok, angol anyanyelű, szóval egyből levágja mindenki hogy nem itt nőttem fel. Viszonylag jól tudok magyarul, de amint nem hétköznapi dolgokról beszélgetünk, ott végem van, mert rengeteg szót, kifejezést nem ismerek, te ugyan így vagy az angollal. Pár hete beszélgettem egy családdal, ők olyan kiejtéssel beszéltek, hogy egyszerűen nem értettem meg hogy mit mondanak, talán borsodiak vagy nógrádiak voltak. Barátnőm fordított angolra hogy értsem. Születésileg én Pasadena-i vagyok, viszont a délieket mi se nagyon értjük, pedig egy nyelvet beszélünk, amennyi egység, annyi nyelvjárás...
2015. dec. 29. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!