Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Költözés New Yorkba?

Költözés New Yorkba?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A változatosság kedvéért én is/mi is New Yorkba készülünk ki a családdal. Anya,apa és van egy 2 éves kisfiúnk. Nem kertelek előszőr persze legálisan de eljönne az idő hogy illegálisok lennénk mivel az állampolgárságot nem sózzák csak úgy rá az emberre (sajnos). Van ismerősünk kint,ő sem legálisan de már 14 éve él kint így. Mit gondoltok erről? Ti belevágnátok?
2015. dec. 15. 22:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én azt mondom, hogy aki illegálisan gyerekkel idegen országba megy azzal mentegetve magát, hogy az ismerős is X éve él legálisan az ostoba ember, és ha lehetne gyorsan el kéne venni a gyereket tőle.

Ostobáknak nem kell gyerek...Hogy miért? Mert a saját életedet úgy teszed tönkre ahogy akarod, de a gyerek életét nem kéne. Mit csinálsz ha beteg lesz? Ha műteni kell? Vagy ne adj isten valami baleset ér titeket? Semmire nem lesztek jogosultak. Egy normális óvodába, iskolába sem viheted a gyerekedet. Állandóan rettegve élni, hogy ki fog felnyomni titeket, hogy mikor fognak hazatoloncolni. Egy normális munkátok nem lehet. Nyugdíjas korotokra sem biztosítjátok be magatokat.

Csak megjegyzem: Egy volt kollégám 16 évig élt Ausztráliában illegálisan . Sofőrként dolgozott, és egy rutin ellenőrzésnél kiderült, hogy illegális bevándorló. Még annyi időt sem hagytak neki, hogy hazamenjen elbúcsúzni. Elkísérték a lakáshoz az útleveléért, és azonnal gépre tették.

Bocsi ha nyers vagyok, de az ostobaság mindig feldühít.

2015. dec. 15. 23:09
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

1-es,jól teszed,hogy nyers vagy!Bár érteni még így sem fognak belőle...nagy valószínüséggel...

Annyira kíváncsi lennék amúgy,hogy mégis mi játszódik le az ilyen embereknek a fejében,akik abba látják a "karriert",hogy egy idegen országban illegális bevándorlóként akarnak élni!?

2015. dec. 15. 23:33
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Minek? Annyi jo hely van a vilagon ahova legálisan mehetsz..
2015. dec. 15. 23:43
 4/10 anonim ***** válasza:
43%
Sosem értettem ezt a nagy hype-ot az USA körül. Teljesen élhetetlen hely, a lakosság nagy része idióta, mert nincs normális oktatási rendszerük, nincs normális egészségügy, közbiztonság, ráadásul még csak nem is látják szívesen a bevándorlókat. Én biztos nem akarnám ráerőltetni magam egy ilyen országra. Ha a jobb megélhetés a cél, ott van Nyugat-Európa, pl. Írországban is angolul beszélnek, és ott a külföldiek felé is nyitottak az emberek.
2015. dec. 15. 23:53
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az elsővel.

Ráadásul, ha x év múlva kitiltanak, akkor a gyerek szívja meg a legjobban. Pl. miattatok nem utazhat majd be az USA-ba. Ha meg itt, vagy más legális helyen maradtok, akkor eljuthat oda, munka kapcsán pl., vagy addigra talán mások lesznek a szabályok is.

2015. dec. 16. 09:04
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!
2015. dec. 16. 09:43
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok.

Megkaptam a privat üzenetedet.

Én ide írok, hogy mások is értsék.

Azt, hogy van diplomád még nem jelenti azt, hogy eszed is van. Aki kisgyerek mellett azon agyal, hogy illegálisan éljen egy idegen országban kitéve minden rossznak az bizony ostoba. Ha megsértelek vele ha nem ez az igazság. Ezen nincs mit szépíteni.. Amúgy továbbra is azt mondom, hogy mindenkitől el kell venni a gyermekét ha az életét, jövőjét buta módon veszélyezteti. Illegális élet meg erős veszélyeztetés a gyerekre.

2015. dec. 16. 18:14
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Kisgyerekkel hogy gondoltátok illegálisan??? Nemsokára abba a korba lép, hogy folyamatosan beteg lehet, ezt tb nélkül, hogy csináljátok? Gyógyszert, orvost hogy fizetitek ki? Egy egyszerű háziorvosi vizsgálat több száz dollár lehet. Bölcsődébe, oviba nem tudjátok adni.
2015. dec. 16. 18:41
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezhetem, pontosan milyen diplomád van? Hiszen még írni sem tudsz...
2015. dec. 17. 00:12
 10/10 anonim ***** válasza:
75%

Még gyerek nélkül se vágnék bele az illegális létbe. Van kint ismerősöm 10-15 éve, aki kint él illegálisan. Na, azt az életet én nem akarom élni.

Nagyon ritka az mikor 8 órát dolgozik, sokszor 16 órázik, 1-2 évente költözik nehogy lebukjon, stb. Jól keres még, kinti viszonylatban is bőven meg van az átlagfizetése, csak hiába, ha nem tudja kiélvezni az életet (nem azt mondom, hogy herdálja el a pénzt, de még moziba se nagyon jár a munka miatt).

Gyerekkel meg felejtsd is el! Inkább maradjatok Európába, de azt is úgy, hogy először az egyikőtök megy csak ki, a másik otthon marad a gyerekkel.

2015. dec. 21. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!