Elutaznál olyan valakihez akit még személyesen nem ismersz?
Tegyük fel hogy levelezel valakivel amerikából aki meghívna magához.
Nem kamu emberke mert láttad már webkamerán.
Neked egyedül az utazást kellene fizetned.
Ócó vesze eladó.
Ha lány lennék, nem mennék érthető okokból. Ha fiú lennék akkor, én tudok magamra vigyázni mert nagy és erős vagyok, szóval mennék. De szerintem te ne menj. Az hogy egy lány meghív magához, téged..., szerinted nem gyanús egy kicsit?? Ne attól félj hogy senki nem vár a reptéren, hanem attól félj hogy egy ginás ásványvízzel vár, és mire magadhoz térsz már egyetlen belső szerved sincs meg. Persze az a jobbik eset, ha magadhoz térsz. Még Magyarországról is folyton szedegetik össze a hülyéket és adják el őket darabonként, nem hogy azt aki annyira gyökkettő, hogy egy idegen országba elrepüljön ahol még megkeresni sem lehet.. :D
Ha olyan nagy a szerelem, mondjad meg a csajnak hogy jöjjön ide mert be akarod mutatni anyádéknak. Na utána már lehet tárgyalni.
"Még Magyarországról is folyton szedegetik össze a hülyéket és adják el őket darabonként"
Hát te hülye vagy apám.
Egy barátnőm így ment ki Amerikába 2 hónapra, egy levelezőtársához.
Neki bejött, minden rendben volt.
Én nem mernék annyira.
Most nem azért, de attól, hogy valaki a világ más részén él, és emiatt az interneten elegyednek szóba, még nem lesz automatice gonosz/rabló/szervkereskedő/antikrisztus :D Úgy viselkednek egyesek, mintha még a 90-es években lennénk, amikor új volt a népnek az internet, és gyanakodva néztek a képernyőre, mondván az úgysem valódi, mert csak az a valódi, amit maguk körül látnak.
Nyilván egy ésszerű elővigyázatosságra minden esetben szükség van. Ámbár mind baj, mind biztonság érhet akárhol. A szomszéd utcában is, meg a világ másik felén is. Sőt, a világ nagy részén azért ugyanolyan hétköznapi emberek laknak, mint mi magunk. Ha beszélgetünk velük, mi azt gondoljuk, hogy biztos el akarják adni a szerveinket, eközben meg ők ugyanezt rólunk. Kinek van igaza?
Összefoglalva: az adott esetnek megfelelően kell dönteni, és óvatosnak lenni, ahogy mindig.
Amennyire lehet, ellenorizd le (gugli a baratod, neha a faszbuk is :)
Lakohelye? Kornyek (gugli map, satelite)? Street view?
Meghivolevellel is van nemi biztositekod - a belepes konnyebb, es van nyoma, hogy hova/kihez mentel (plusz a meghivolevellel o mintegy "garanciat" vallal erted, ez is egy elony a megbizhatosag kerdesehez.
Melyik allam, melyik varosrol van szo?
Tudod a címét, mesélt a családjáról,stb,
fb van
Igen és nem. Attól függ. Régen csináltam a hospitalityclubot. Nah.. ott az jó, mert az illetőről már korábban születtek vélemények. Meg lehet nézni, le lehet csekkolni h milyen házigazda, kik fogadták és ő hol volt már vendégségben. De csak úgy kimenni egy idegenhez... háááát...
Én azt csinálnám, h egy ideig biztos, h nem hozzá mennék, hanem szállást keresnék. Találkozgassunk csak kb. egy hétig. Ha minden oké nah akkor, de csakis akkor mennék el hozzá.
Jelentkezem, én megtettem. :) És nem bánok semmit. :)
Két barátnőmhöz mentem ki a nyáron USA-ba, 1 és 4 hétre. Mindketten tündéri és imádnivaló emberek, felemelő érzés volt a társaságukban lenni, csak jó emlékeim vannak. :)
De azt azért hozzáfűzöm, hogy mielőtt kimentem, már bizonyítottak. Segítettek pl. a repjegyopciókban, felkészültek a szokásaimra, leírták a helyet, ahol élnek, csomó mindenről már tudtam, hol van, bevállalták azt is, hogy beszélnek a családtagjaimmal is, hogy azért lássák őket, vagy ha van valami aggodalmuk, akkor arról beszéljenek... Beszélést úgy értve, hogy én fordítottam. :D Meg egyébként is, megbízható oldalon ismerkedtem meg velük már jó ideje, a legnehezebb időszakaimon segítettek át, és külsőre is látszik rajtuk, hogy értelmes és őszinte emberek. :)
Már megtettem,lányként.
Neten beszélgettem egy olasz sráccal majdnem 1 évig és persze megbizonyosodtam,hogy nem kamu, a fb alapján is normálisnak tűnt, meg azért van tapasztalatom neten ismerkedésben külföldiekkel. Szóval elmentem hozzá és a családjához,nem bántam meg,nagyon jó volt és persze azóta is beszélgetünk:D
Viszont vannak helyek ahova akkor sem mennék el,ha megbízhatónak is tűnik az a valaki.Leginkább európán kívülre nem mennék csak úgy valakihez,mert ha ott történik valami,akkor hazajutni is nehezebb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!