Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Imádom amerikát! Ti is így...

Imádom amerikát! Ti is így vagytok ezzel?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok, nagyon szeretem Amerikát, sokkal jobban mint Magyarországot. Szüleimmel nem vagyunk olyan anyagi helyzetben, hogy kiköltözzünk, de én nagyon szeretnék.

Ha a TV-ben nézek egy amcsi filmet a szívem szakad meg, hogy én nem lehetek ott, és hogy a gyerekkoromat miért nem ott tölthetem. Sírni is szoktam e-miatt. Nagyon remélem hogy össze fog jönni nekem ez a költözés később. A nyelv kítűnően megy. (magas szintű angol nyelvvizsgám megvan). Mihez kezdjek már nem bírok magammal! :)) Annyira kint szeretnék élni!

2015. okt. 28. 22:28
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
77%

Életem legboldogabb időszakaként fogok a Kaliforniában, párommal eltöltött 4 évekre emlékezni, és biztosan többször vissza fogunk még menni a jövőben. Nagyon sok pozitívuma ellenére azonban úgy döntöttünk, hogy a hosszútávú letelepedésre inkább nyugat Európát választjuk, aminek főleg az volt az oka, hogy kint megszületett kisfiunk, akit a nagyszülők viszonylagos közelségében szerettünk volna felnevelni. Továbbá családos emberként fontos az, hogy az embernek mennyi szabadnapja van, és a milyen munkamennyiséget várnak el. Ebben a tekintetben USA nem egy jó választás, még úgy sem, hogy ott a bérek azért jóval a nyugateurópai szint felett vannak. Szóval midezzel csak azt akartam mondani, hogyha majd nagyobb leszel, akkor azért nem fogod ilyen egyszerűen látni a dolgokat, és más aspektusokat is mérlegre fogsz tenni, és nem fogsz bedőlni olyan butaságoknak, hogy ott "összetartóbbak az emberek". Dehát azért fiatal az ember, hogy naiv legyen és lelkes. :D

@#13/30 "Amikor középosztálybeli, biztosított barátaimnak teljesen problémamentesen született gyereke, hat hónapig fizették. "

Akkor a barátodék valamilyen ócska/alibi biztosítást vettek, ami nem fedezte a szülést. Aki így vállal gyereket az meg is érdemli. Nálunk nem volt probléma mentes a szülés, az intenzíven volt a baba és a mama is pár napig, összesen 5 nap után engedtek haza a kórházból. Így a szülés, a teljes terhesgondozás, a gyerek rutin vizsgálatai, oltásai, vitaminjai egy éves korig összesen 0 dollárunkba került. (Nyilván a hálapénz is teljesen ismeretlen fogalom) És világszínvonalú ellátásban volt részünk. Ilyen ha van biztosításod. Ha nem lett volna biztosításunk, nem fedezte volna a szülést, akkor nem vállaltunk volna gyereket. Mióta kapcsolatba kerültem az amerikai kórházi rendszerrel, egyszerűen nem értem, hogy bárki, pláne magyarországról milyen alapon szól be... ismerve az egészségügyben dolgozók morálját, és a technikai színvonalat.

2015. nov. 2. 00:15
 32/41 anonim ***** válasza:
21%

Ne privizz, nyíltan vállald. Ezt írtad:

"Here's my question:

Why are you so fucking stupid, why do not you believe me to speak better English than Hungarian."

A kérdésemet nem sikerült megértened, pedig angolul volt :(

Amúgy ha ezt tényleg így mondod angolul, akkor még igencsak van hova fejlődnöd :D Főleg, hogy gondolom gugli translate-tel csináltad :P Helyesen valahogy így lenne:

Here's my question:

Why are you so fucking stupid, why don't* you believe (that) I speak better English than Hungarian.

* ha már a here is here's lett, akkor hiába ír mást a gugli, itt is vonogass össze (én mondjuk can't-tel mondanám, de mindkettő jó, nyilván érzed a különbséget - vagy nem :D )

2015. nov. 2. 03:28
 33/41 anonim ***** válasza:
21%
Nem olyan amerika mint a filmekben. Ebredj fel legyszi, mi San Francisco ban elunk, de szivesebben szerettem otthont. Nem tudsz felszabadultan setalni stb. Mi vissza fogunk koltozni Europaba. A férjem allampolgar, en nem, mar 3 eve vagyunk egyutt, 1 eve hazassok. Nem is raggaszkodom az allampolgarsaghoz. Kisfiunk o allampolgar. De szivesebben nevelnem amerikan kivul. Meg 18 hos,az unnepeket itthon toltjuk, a nyaron hosszu idot itthon Voltam vele. Nem paradicsom Amerika. Amikor itt vagy akkor jossz ra,hogy ez nem is olyan szep. Es igen ha megis Amerika akkor ne egy nagyvaros. Es meg sokat fog valtozni a gindolkodasot
2015. nov. 2. 13:19
 34/41 anonim válasza:
80%
Nagyon beteg vagy kisfiam! Olvass utána mi a mostani Amerika!
2015. nov. 15. 11:51
 35/41 anonim ***** válasza:
70%

"Akkor a barátodék valamilyen ócska/alibi biztosítást vettek, ami nem fedezte a szülést."

Tudod ebben az egészben épp az a szánalmas, amit írsz. Hogy amerikában magadat kell biztosítanod, nincs kötelező egészségbiztosítás, ha szar helyzetben vagy, akkor felőlük bele is dögölhetsz.

Minden kultúrált, normális európai országban (Németország, Ausztria, stb.) van KÖTELEZŐ egészségbiztosítás, éppen azért, hogy pl. a kismama ne otthon haljon meg szülés közben...

Amerikában annyira buta a kormány, társadalom, hogy ennek szükségességét sem látja be!

2015. nov. 15. 12:28
 36/41 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom jelenleg mi van, de kb 10 éve még Amerikában ingyenes volt a szülés még nem állampolgárok számára is, mert a gyerek aki ott születik értelem szerűen amerikai állampolgár lesz, és egy amerikai állampolgárral törődnek. Sőt mi több némi támogatást is kaptak mondjuk kuponok fejében pl pelenkára babatápszerre.
2015. nov. 15. 19:02
 37/41 szabina555 ***** válasza:
100%

te fizeted a tb-t, és azért kapsz (valamilyen) ellátást. ők fizetik a biztosítást (olyat, amilyet akarnak) és cserébe kapnak ellátást. szerintem ugyanaz. (némi túlzással persze, de a te állításod is túlzás)

2015. nov. 15. 23:47
 38/41 Solo1 válasza:
23%

Ne figyelj oda a sok tudatlan unintelligent ostobára akik azt mondják hogy nem tudsz kimenni.

De kitudsz menni. Tudsz is ott élni. Ha el tudod képzelni akkor meg is tudod valósítani.

Döntsd el mit akarsz és menj szerezd meg.

2017. aug. 3. 14:09
 39/41 anonim ***** válasza:
35%

> Ha el tudod képzelni akkor meg is tudod valósítani.

Miközben Ford híres mondása "Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz." az élet sok területére érvényes és nagyon hasznos vezérlőelv, a kivándorlásra nem.

2017. aug. 4. 11:44
 40/41 anonim ***** válasza:
100%

"a kivándorlásra nem."

Miért is nem?

Ha valakinek ez az álma, hisz benne, nagyon akarja, akkor vagy így, vagy úgy de elfogja érni,hogy kint éljen.

Jó példa erre az egyik gyerekkori barátom, mindig is Amerikában, Floridában akart élni.

De mivel kijutni legálisan szinte lehetetlen, ezért gondolt egyet, majd ESTA-val kiment, lesz ami lesz alapon.

Röviden tömören: bejött neki. Kezdetben szinte csövelt, de ma már a feleségének köszönhetően legálisan él kint, és egy jól menő, kis burkoló vállalkozása van.

Nem akarok senkit sem arra biztatni,hogy menjen ki feketén, de ha máshogy nem tudsz kijutni, menj, próbáld meg, hátha bejön.

2017. aug. 5. 08:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!