Kanadában az élet, megéri?
Jó ott az élet (mérföldekre van a magyartól). De nagyon szigorúak a bevándorlás feltételei, szabályai. Kell felsőfokú angol nyelvvizsga, kapcsolatok Kanadával, stb..
Ha nincs olyan végzettséged, amit egy Kanadai munkáltató felhasználna (tehát felvenne dolgozni), nem valószínű, hogy kiköltözhetsz. A keresett szakmákról a neten utána tudsz nézni.
Az más dolog, ha kinti gyámod van. Akkor könnyűszerrel kiköltözhetsz, de erről is tudsz pontosabb információkat gyűjteni, ha rákeresel.
1. vagyok.
Tehát mivel nincs végzettséged, nem hiszem, hogy kiköltözhetnél Kanadába. Kanadai hiányszakmát kéne kitanulnod. És akkor is kell 3 év munkatapasztalat. És a kivándorlási kérelmed elbírálása is tarthat még 3 évig.
Én azt tervezem, hogy az ELTE-n elvégzem majd a geológus mesterképzést (a geológus hiányszakma jelenleg (!) Kanadában), aztán 3 évid gyűjtöm a pénzem, angol magántanárhoz járok, majd nyelvvizsgázok. Onnantól jelentkezhetek a Bécsi Kanadai Nagykövetségnél kivándorlás céljából, aztán az elbírálás ideje alatt még több pénzt megpróbálok összegyűjteni. Ha engedélyt kapok a kiköltözésre, elkezdődhet az igazi élet! :)
1. vagyok.
Nem, sajnos ebben tévedsz. Nem fognak csak úgy kiengedni tanulni. Sajnálom. Sok sikert!
1. vagyok.
Az oktatásról nem tudok pontos információkat, ezért inkább nem mondok semmit, nem akarlak félretájékoztatni.
A holland nyelv hasonlít az angolra. Ha angolul tudsz beszélni, már nem vesznél el. :)
* És igen, bár az általad felsorolt helyekre nehéz kiköltözni, nem lehetetlen. Kanadába például a kiköltözés nehézsége egyénenként relatív. Nyilván ha valaki csak úgy odamegy azzal, hogy ő most valami mezei (az már más ha ilyen 5*-os éttermekről van szó) pincérként kint akar dolgozni, elküldik a tudod hová.
Ha kockáztatsz, kitanulsz egy kanadai hiányszakmát. 3 évig megpróbálsz megélni, és félrerakni (akár tovább is), közben feltuningolod az angol tudásod. Amint azt érzed, hogy már készen állsz jelentkezni kivándorlás céljából, a Bécsi Kanadai Nagykövetségnél ezt megteheted, de előtte nyelvvizsgázz le.
Ekkor már meg lesz
- a megfelelő végzettséged,
- a megfelelő angol nyelvtudásod,
- a 3 évnyi szakmai tapasztalatod,
- egy kis félretett pénzed.
Így már komoly esélyeid vannak. Én is ezt fogom tenni. Drukkoljunk egymásnak! :D
Na, most néztem végig az összes hiányszakmát. Példaként a pincérrel lehet félrebeszéltem, mert a vendéglátóipari munkák is azok. Na mindegy, vedd úgy, hogy más példát írtam. :D
De, hogy segítsek a hiányszakmák keresgélésében:
"Kanada jelenleg az egészségügyben (családorvos, főnővér, nővér, radiológus) és a bányászatban (geológus (eről beszéltem :D), bányász-, gépészmérnök) küzd nagy munkaerőhiánnyal, de a vendéglátóipari (szakács, konyhafőnök), illetve a különböző szakipari munkák (villany-, vízvezeték-szerelő) terén is szívesen veszi a külföldi utánpótlást.,,
Itt pedig szinte mindent megtalálsz, de angol nyelven.
Olvasd el a 2 oldalt, amit linkeltem, hasznos. (Ha az angolt el tudod, én megbirkóztam vele. :D Nagy nehezen :S)
Remélem a linkeket nem törlik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!