Hogyan költözhetnék ki Los Angelesbe?
Már nagyon sok oldalt olvastam erről, de mindenhol máshogy irják le! Valaki össze foglalná?
A repülőjegy? Mennyi? Átszállás van? Hol? Bőrönd mennyi? (2-3 nagy) + egy kézi!
A vízum? Mennyi? Hol lehet beszerezni?
Különösebb szabályok odakint?
Megköszönném az értelmes bő válaszokat :-)
Nem teljesen világos hogy érted ezt a kiköltözés szót. Csak úgy kimenni, és munkát vállalni legálisan? Felejtsd el. Ha ez úgy menne, több(tíz)millióan indulnának a jövőhéten.
Túrista vízummal kimehetsz max 90 napra, azt neten lehet igényelni, kb 10 dollárba kerül. [link]
Átszállás van, valószínű Londonban, a jegyár szezontól függ, én 187 ezerért vettem oda-vissza San Diego-ba Októberben. Bőrönd légitársaságtól függ.
Olyat lehet, hogy kimész túristaként, és ott maradsz illegálisan, sok olyan magyart ismerek, a saját tesóm is úgy él kint, de akkor jóval nehezebb lesz munkát találni, nem lesz biztosításod, egy kórházi kezelés akár több tízezer dollárba kerülhet. Többet nem utazhatsz külföldre, mert a határon elkapnak, és hazaküldenek magyarba, plusz kitiltanak az USA-ból. Országon belül inkább csak az államhatárokon lévő ellenőrzéstől kell taratani, ha ott igazoltatnak akkor szintén goodbye.
Ha egy amerikai állampolgárt veszel el, akkor azonnal bekell adni a papírokat a tartózkodási engedély kérelemhez, és kezdetét veheti egy hosszas procedúra. Sok papírmunka, ügyvéd, magas költségek, stb.
Öcsém elvett egy amerikai lányt, jó másfél év múlva kapta meg a tartózkodási engedélyt, addig nem is mertek hazajönni, mert lehet, hogy nem engedték volna vissza. Az állampolgárság az meg beletellik jó sok évbe mire megkapható. Nincs könnyű útja a legális letelepedésnek. Ami nem is csoda, hiszen akkor tényleg százmillió ázsiai, afrikai, meg európai próbálkozna. Sokaknak vonzó az amerikai élet. Ha kint születik gyereked, még az sem jogosít fel arra, hogy ott élhess.
Nincs olyan hogy lehetetlen...
Sok magyar ki ment már
Én is próbálkozni fogok ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!