Igy kimehetek Californiaba?
11/22 A kérdező kommentje:
Középfokú nyelvvizsgám van angolból, szoval az alap kérdésekre tudok válaszolni, masreszt teljesen egyedul élek se gyerek se feleseg, de ha keresnek egy feleseget, akkor azert egy kicsit fura lenne neki, hogy egy magyar emberke akarna házasodni vele:D nembaj jelentkezek erre a zöldkártya lottora, addig is gyujtom a pénzem. Egyebkent itt Magyarországon is szakács vagyok, de napi 14-15 orat kell dolgoznom egy nap pihenovel, de amennyi penzt kapok érte az egyenlő a 0-val. Koszonom szepen a válaszaitokat, majd hatha jol fog alakulni minden. :)
Nem értelek, miért lenen furcsa ha amerikai lányokkal ismerkednél, hátha kialakulna valami. Amikor itt voltak az amerikaiak akkor nagyon sok lány összeszedte őket és hozzáment, így kijutottak Amerikába és ma is ott élnek.
2015. máj. 1. 14:00
De amint írtam is, miért nem próbálod meg Európát. A szakács egyáltalán nem rossz szakma szépen lehet vele keresni és 1-2 év Angliában akár lehetne dobbantó az USA felé.
Az a baj hogy a középfokú és sok felsőfokú végzettségű nem kell az USA-ba, vagyis nem vállalják fel a foglalkoztatáshoz szükséges macerát. Oda tudósok, infósok, egészségügyi végzettségűek stb kellenek és még nekik sem biztos az út.
2015. máj. 1. 14:04
14/22 A kérdező kommentje:
Ertem, Anglia nem is rossz ötlet, de felek, hogy mar nincs valami sok munkahely itt, mivel szinte minden masodik magyar megy ki oda dolgozni. Masreszt tudomasom szerint a 2.4 millobol siman kimegyek Angliába, ahol jobb fizetést kapok mint a havi 140 ezer. Nagyon szepen koszonom a válaszaitokat, maris körülnézek az interneten szállodák es lakasok utan kutatva.:)
az a 2,4 millió ott kinn pillanatok alatt elfogy, ha a szállást , alapvető megélhetést neked önerőből kell megoldanod amíg találsz stabil munkát. Az USA-ban csak feketén találnál, ami valszeg nem lehetetlen szakácsként, sokan élnek kinn évek óta, úgy hogy nem buktak le. Beutazási vízumot nem fogsz kapni, ha a jelenkezésedből, az adataidból, körülményeidből akár csak gyanítják, hogy szándékodban állhat kinn felejteni magad. Ha azt olvassák ki a srook között, hogy kevés dolog köt már téged Magyarországhoz, lazák a kötelékeid, akkor nem adnak engedélyt beutazásra.
2015. máj. 1. 17:15
Én a helyedben nem aggónék attól hogy max 1 hónap alatt nem találsz munkát szakácsként.
Sok magyar megy ki, de a nagy többség nem beszél nyelvet és semmihez sem ért csak a kolbászból készült kerítést keresik.
Ne Londonba menj és a pénzedből simán kijössz majdnem 1 évig, az majdnem 6000 font. Saját lakást már találsz 400 font körül.
De én 3 hónapot adnék magamnak, ha addig nincs munka (lesz, a hasukat mindenki szereti) akkor irány haza és nem fogy el a pénzed.
2015. máj. 1. 18:50
17/22 A kérdező kommentje:
Be is igazan Londonba terveztem, mert egyrészt draga masreszt a magyar emberek 90%-a ott van.:)
És ami a legfontosabb, soha, semmilyen segítséget ne kérj és ne fogadj el kinti magyartól, de ez ügyben itthonitól sem.
Sőt kint akkor jársz a legjobban ha nagy ívben kerülöd a magyarokat, mindegyiket, ellenkező esetben tényleg nem sokáig lesz pénzed.
2015. máj. 1. 19:32
19/22 A kérdező kommentje:
Ezt megis hogy erted? Nem igazan terveztem magyarokkal lenni, de azert jo lehetne néhány magyarral szot váltani, kérdezgetni stb.
Szó szerint értem, bárhol a világban a legfontosabb jó tanács, külföldön magyarral ne barátkozz mert ki fognak használni.
2015. máj. 2. 09:34
Kapcsolódó kérdések: