Sziasztok, azt szeretnem kérdezni tőletek, hogy ugy kiengednek Californiaba, hogy nincs ott semmi ismeros/rokon es oda szeretnek költözni szerencsét próbálni (ha bejön maradok ha nem akkor vissza Magyarországra). Penzt azt mar eleg regota gyujtogettem es összejött viszonylag eleg sok (2.4millio). ESTA-t kell igényelnem ehhez, vagy hogy megy ez az egesz? Sajnos tanácstalan vagyok ebben a témában. Válaszotokat előre koszonom.
Neked zöld kártya kell amit házasság vagy zöldkártya lottó útján tudsz szerezni. A 3. mód ha itthonról keresel munkát és a munkahely elintézi a papírokat. Esta az olyasmi, mint a túrista vízum. Kimehetsz, de munkát nem vállalhatsz és max 3 hónapig maradhatsz.
2015. máj. 1. 09:34
2/22 anonim válasza:
Csak úgy engednek be az usa-ba ha bizonyítod hogy meg tudsz élni itthon és nem ragadsz kint "véletlenül" plusz a beléptetésnél ha nem tetszel a vámtisztnek a biztonsági negrónak vagy akárkinek akkor minden indok nélkül visszafordíthatnak a rém.álmok országából.
2015. máj. 1. 09:55
3/22 A kérdező kommentje:
Ertem, Hallottam errol a zöldkártya lottorol, csak aztt nem ertem, hogy ez örökké jo lesz es ha pl egy gyereket akarok magammal vinni, akkor neki is kell el"lottózni" vagy ez a zöldkártya lottó olyan, mint a sima lottó, hogy 18 even felulieknek jar? Iskolai vegzettseget kernek? (erettsegim es egy szakács szakmám van). Munkat ha találok es felhivom a munkaltatok, akkor Ő tud mindent rendezni?
2015. máj. 1. 10:03
4/22 anonim válasza:
rém álmok hát hogyne.:D Tudod mi a rémálom? Ez a cscska ország. Amerika pedig egy fasza hely, igaz függ hogy melyik államban vagy.
2015. máj. 1. 10:05
5/22 anonim válasza:
zöld kártya lottón meg kell adnod hogy van e kölköd, ha van és megnyered akkor jöhet veled.
A munkás dolog meg nem olyan egyszerű. Mivel rohadt sokat kéne fizetnie a cégnek hogy téged foglalkoztassanak, inkább felvesznek egy amerikait. ismeretség nélkül nem hiszem hogy lehet valamit is kezdeni.
Szóval amire szükséged van mostanában hogy amerikai állampolgár lehess: 1. Zöld kártya lottó 2. Ismeretség a cégnél. 3. egy ottani feleség.
2015. máj. 1. 10:08
6/22 anonim válasza:
ja, jó hely, csak az aranyásók boldog korszaka már a múltté. És minden jó helynek mára tökéletesen elege van a szerencsepróbálók hadából, mert már félnek, hogy nem is lesznek annyira jó helyek.
2015. máj. 1. 10:09
7/22 anonim válasza:
majd beleér a bilibe a kezed és rájössz, hogy kb esélytelen amerikában legálisan letelepedni. 8000 dollár most hogy egy amerikai állampolgár összeházasodjon veled.
2015. máj. 1. 11:52
8/22 anonim válasza:
7-es ezt nem is tudtam, kb annyi pénze van szóval már csak találnia kéne valakit :D
Ami nem olyan egyszerű,mert az ilyen típusú érdekházasságot elég komolyan veszik.
2015. máj. 1. 12:10
9/22 anonim válasza:
nem adják olyan könnyen akkor sem, igen. Olyan keresztkérdéseket tesznek fel a másikról, amivel kb 10 másodperc alatt be lehet bukni a zöldkártyát.
2015. máj. 1. 12:21
10/22 anonim válasza:
Senki nem mondja meg ennek a szerencsétlennek hogy totál esélytelen?
2 esély van:
1: Zöldkártyalottó: majdnem mint az öttalálatos esélye, viszont a pénze elég hozzá
2: Rendes házasság, ez az egy reális esély
Senki nem fog egy ESTA-val kiment magyar szakácsot alkalmazni. Gyakorlatilag nincs végzettsége, családegyesítés nem játszik és még azt sem tudjuk milyen szinten tud angolul.
Szóval keress egy amerikai barátnőt. Vagy próbálkozz Európában.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!