Mi a menete, hogy Kanadában dolgozhassak egy évet?
Tavaly nyáron voltam kint 2 hónapot unokatestvéremnél akik 15 éve laknak kint, már a ,,kiruccanás" előtt is érdekelt a téma,de csak most ástam bele jobban magam a témába. Idén érettségizek és a tervem röviden, hogy Dániában végezzek egyetemet, majd Kanadába költözzek. De ehhez fejlesztenem kell az angol tudásomat. Úgy gondoltam, hogy 1 évet kint laknék rokonoknál Vancouverben, ahol dolgoznék és ezalatt tanulnám az angolt, mert úgy vélem, hogy a nyelvet csak így tudnám elsajátítani. A kérdés, lehetséges-e ez a procedúra, hogy egy évre kiköltözzek és dolgozzak (azaz megszerezzem a work permit-et)? Segít-e nekem az, hogy élnek kint közeli rokonaim már régóta?
A normális válaszolóknak előre is köszönöm!
> A kérdés, lehetséges-e ez a procedúra, hogy egy évre kiköltözzek és dolgozzak (azaz megszerezzem a work permit-et)?
Nem.
> Segít-e nekem az, hogy élnek kint közeli rokonaim már régóta?
Nem.
hát. max 3 hónapot lehetsz kint, ha pedig kva nagy mázlid van akkor +3 hónappal meghosszabbítják az ottartozkodást.
Ezek a lehetőségek állnak rendelkezésedre hogy szerezz állampolgárságot:
1. Kva sok pénz hogy elindithass egy vállalkozást és legalább 10 amerikait foglalkoztatnod kell.
2. Zöldkártya lottó.
3. te vagy az én párom.
4. A 3hónapos ottartozkodásod alatt megismerkedsz valakivel aki hajlandó elvenni téged.
5. már most elkezdesz ismerkedni amcsi randi oldalakon, és ha az istenek kegyesek találsz valakit.
6. találsz egy melóhelyet, akik foglalkoztatnak téged, cserébe sok pénzt kell fizetniük miattad, azaz szponzorálnak.
7. el kell végezned egyetemen egy jó hiányszakmát, és akkor nyert ügyed van.
8. ha jó tanuló vagy akkor nem dániába mész egyetemre, hanem megpályázól egy amerikait onnan pedig már egyenes az út az állampolgársághoz.
A 3.-ban annyi a hülyeség hogy sorolni sem érdemes (a "szponzorolás" nem jelent fizetést stb).
Én az első vagyok és Kanadából írok neked. Figyelj, mit szeretnél, fordítsuk le neked a CIC weboldalát? Vagy [link] ezt nem sikerült megtalálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!