19 éves vagyok, van jogosítványom. Édesapám bérelne kocsit Amerikában pl Las Vegas és azzal mennénk el San Franciscoba. Vezethetem én az autót ha apa ott ül mellettem?
elméletileg csak az vezetheti, aki bérelte. de lehet be lehet írni, hogy te is vezetnéd, és akkor vezetheted.
azért csak az vezetheti, aki bérelte, mert nem az autóra, hanem a sofőrre kötnek biztosítást, és ha akkor történne baleset, mikor te vezeted, akkor azt nem fizetik meg. de ha kötsz magadra is biztosítást, akkor szerintem mehet.
de miért nem te béreled az autót, ha te fogod vezetni?
mondjuk apukádnak olcsóbbnak adnák, mert 25 feletti
19 evesen kizart, hogy talalsz olyan kolcsonzot aki odaadja neked a kocsit
de meg az is kizart, hogy talalsz olyan kolcsonzot aki odaadja apukadnak a kocsit es teged ratesznek mint extra sofor a szerzodesre.
Ha elaruljatok, hogy te is fogod vezetni joggal tagadjak meg az auto berbeadasat, vagyis csak ugy tudjatok csinalni, hogy csaltok
amivel nem is lenne semmi gond ha nem buktok le, de ha tenyleg baleset tortenik (nem is kell, hogy te okozd, eleg ha te vezetsz, mikor egy barom beletek szalad) akkor az auto javitasi koltsegeit a kolcsonzo ratok fogja haritani, amennyiben bizonyitani tudja hogy te ultel a volannal, de ha ti nem is mondjatok el senkinek, a balesetben resztvevo masik fel biztos hogy nem hagyja ki ezt az apro reszletet a jelentesebol, amikor a sajat biztositojanak elmondja hogy mi tortent.
Nem ismerlek, nem tudom milyen jo sofor vagy, szoval apukad dontese, hogy kockaztat vagy sem.
Raadasul na nincs tobb eves magyarorszagi (vagy mas orszagbeli) vezetesi tapasztalatod, akkor az itteni vezetes furcsa lesz majd, esetleg ilyeszto. Az autopalyan nem 2 sav van, hanem nehol 8. A savok sokkal keskenyebbek, mint otthon, ha ket kamion kozott atvagsz, beremeghet a segged ;)
A 15-os palya ami LA es Vegas kozott van szigoru sebessegkorlatozas alatt van, meg veletlenul se menjetek tobbel mint a tabla. Arra vannak szakosodva a fiuk, hogy a 75 tablanal 79-el szaguldozokat megbuntessek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!