Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » San Franciscoba költözök fél...

San Franciscoba költözök fél évre. Tanácsok?

Figyelt kérdés

Bármi infónak nagyon örülök...

Melyik környéken érdemes szobát/lakást bérelni? Linkelnél oldalakat?

Ez kb mennyi?

Érdemes venni autót? Vagy jól megoldott a tömegközlekedés?

Ha vennék autot, akkor honnan érdemes (kereskedés/magánszemély)? Linkelnél oldalakat? Milyen fajtát (olyat szeretnék ami pörög a kinti piacon, mivel fél év múlva el kell majd adnom)? Mennyibe kerülnek ott a használt autók? Milyen a rendszer, hogyan kell fizetni a gépjármű után a biztosítást/adót és ez kb mennyi?

Melyik telefontársaságnál érdemes feltöltős simkártyát vásárólni?

Milen programlehetőségek vannak a városban és környékén?

Te mit szeretsz a városban a legjobban?

Munkát melyik oldalon érdemes nézni? (linkelj ha tudsz)

Időjárás az milyen?

Bármi egyéb eszedbe jut és úgy gondolog "jó tudni" kategóriába tartozik, azt szívesen meghallgatom...

Előre is köszönöm a válaszokat!

#SanFranciscoba
2012. szept. 5. 13:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Remelem azert nem gondolod, hogy regenyt fogunk irni. A ?eseid nagyreszere keress valaszt a neten. Gugli a baratod! (sugok: san francisco rent, san francisco used cars, san francisco things to do... ezekre keress ra, ha nem megy az angol, akkor felejtsd el az egeszet :(

Ezt a kikoltozest most talaltad ki?

Ket jarhato ut van:

1. legalis uton, vagyis hivatalos munkavallaloival, amit egy letezo ceg intez el neked

2. illegalis uton, csak ha van ismeros, mert egy vadidegen varosban kapcsolatok nelkul nehez lesz munkat/lakast talalni, hacsak nem vagy nagyon tokos gyerek.

Te melyikbe tartozol? Mert attol fuggoen vagy nagyon sok lehetoseged van, vagy nagyon keves.

2012. szept. 5. 19:14
 2/6 anonim ***** válasza:

"Melyik környéken érdemes szobát/lakást bérelni? Linkelnél oldalakat? "

Tök mindegy, midnenhol k. drága. Nagyon nehezen fogsz találni szobát 15oo dolcsi alat / hó. És az a legdurvább, hogy lehet, hogy ki se adják neked, mert nem tetszik a fejed. Akkora a kereslet a lakásokra SF-ban.

"Érdemes venni autót? Vagy jól megoldott a tömegközlekedés? "

Városan belül a kocsi öntökönszúrás. Ha maradni akarsz, nem érdemes, de mivel annyi minden van a környéken érdemes lehet venni.... attól függ, mik a tervezid, mennyi pénzed van. stb.

Minden sz.rt, ha venni akarsz, akkor itt keress:

sfbay.craigslist.org

Nekem tetszik az időjrárás, bár sokan panaszkodnak. Szeretem a ködöt, a szelet a napot. Nagyon keveset esik az eső, de mindig hideg van.... vagyis inkább sosincs meleg. Hiányonak az évszakok.

Amúgy fasza hely.

2012. szept. 6. 00:20
 3/6 A kérdező kommentje:

Lehetőségem van 6hónapos munkaszerződésre és a munkáltató intézné a vízumom.

Nem örökre mennék ki (vagy ki tudja...)

Keresgéltem a neten, de szerettem volna hallani egy két olyan ember tanácsát, aki kint él most.

Nagyon sokszor a neten talált infókat osztani kell kettővel :(

"Munkát melyik oldalon érdemes nézni? (linkelj ha tudsz)"

kérdést azért tettem fel, mert a párom is velem tart. Ő nyelvtanfolyamra fog menni (így a víumkérdés meg van oldva ott is), de jó lenne ha találna valami részidős állást.

2012. szept. 6. 09:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Tök jó neked!!! Örülnék, ha engem is kiküldenének az USA-ba a cégtől.....Sajnos segíteni nem tudok semmiben, de jó utat!
2012. szept. 6. 14:47
 5/6 anonim ***** válasza:

munkáltató intézné a vízumom - akkor esetleg lakas intezesben is segithetne :)

Sok helyen irjak elo, hogy minimum egy eves szerzodest irj ala, szoval az ilyenek mar kiesnek. Azok, akik 6 honapot kernek, ott is kauciot kell fizetni, elkepzelheto, hogy egy honapot is elkernek elore, szoval egy 1500as rent-nel ez mindjart 3ezer dollar...

A tomegkozlekedes, ahogy Donci is irta eleg jo, szerintem kocsira egyelore ne koltsetek, foleg ugy, hogy a biztositas nem lesz olcso, raadasul elotte meg az itteni jogsit is meg kell csinaltatni. Nem nagy kunszt megcsinalni, de a meglete nem elet-halal kerdes akkor, amikor meg tok ujak vagytok egy idegen varosban. Szoval a kocsi varhat. Ha sok a szabadidotok es kirandulni akartok, akkor arra ott a rental car. Vagy addigra lehet h megismertek uj embereket es egyutt mentek csavarogni.

A parod nezzen utana, hogy a sulija SEVP certified legyen; a [link] -on nezzen utana a reszleteknek, ha ezt eddig nem tette meg. Ezen az oldalon arrol is talaltok infot, hogy melyik student visaval, mennyit lehet dolgozni.

2012. szept. 6. 18:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem érdemesebb bérelni kocsit.... Valószínűleg csak hétvégén használnátok, ha elmentek valahova hosszúhétvégézni. Viszont érdemes venni bicajt, ha sportosabbak vagytok, mert nagyon jó bringautak vannak a közelben: Marin Headlands - Golden Gate National Recreation Area.

Meló pedig itt van, előbb nem voltam túl konkrét:

[link]

De itt lehet szórakozás után is keresni: ;-)

[link]

Nagyon sok mindent lehet a környéken megnézni:

Ponit Reyes, Yosemite, Lake Tahoe, Muir Woods, Halfmoon bay, érdemes megnézni a Satnford és a Berkeley egyetem campus-ait. A városban is van egy csomó érdekesség, de azokról valószínűleg hallotál már. Melyik része az évnek?

2012. szept. 6. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!