San Franciscoba költözök fél évre. Tanácsok?
Bármi infónak nagyon örülök...
Melyik környéken érdemes szobát/lakást bérelni? Linkelnél oldalakat?
Ez kb mennyi?
Érdemes venni autót? Vagy jól megoldott a tömegközlekedés?
Ha vennék autot, akkor honnan érdemes (kereskedés/magánszemély)? Linkelnél oldalakat? Milyen fajtát (olyat szeretnék ami pörög a kinti piacon, mivel fél év múlva el kell majd adnom)? Mennyibe kerülnek ott a használt autók? Milyen a rendszer, hogyan kell fizetni a gépjármű után a biztosítást/adót és ez kb mennyi?
Melyik telefontársaságnál érdemes feltöltős simkártyát vásárólni?
Milen programlehetőségek vannak a városban és környékén?
Te mit szeretsz a városban a legjobban?
Munkát melyik oldalon érdemes nézni? (linkelj ha tudsz)
Időjárás az milyen?
Bármi egyéb eszedbe jut és úgy gondolog "jó tudni" kategóriába tartozik, azt szívesen meghallgatom...
Előre is köszönöm a válaszokat!
Remelem azert nem gondolod, hogy regenyt fogunk irni. A ?eseid nagyreszere keress valaszt a neten. Gugli a baratod! (sugok: san francisco rent, san francisco used cars, san francisco things to do... ezekre keress ra, ha nem megy az angol, akkor felejtsd el az egeszet :(
Ezt a kikoltozest most talaltad ki?
Ket jarhato ut van:
1. legalis uton, vagyis hivatalos munkavallaloival, amit egy letezo ceg intez el neked
2. illegalis uton, csak ha van ismeros, mert egy vadidegen varosban kapcsolatok nelkul nehez lesz munkat/lakast talalni, hacsak nem vagy nagyon tokos gyerek.
Te melyikbe tartozol? Mert attol fuggoen vagy nagyon sok lehetoseged van, vagy nagyon keves.
"Melyik környéken érdemes szobát/lakást bérelni? Linkelnél oldalakat? "
Tök mindegy, midnenhol k. drága. Nagyon nehezen fogsz találni szobát 15oo dolcsi alat / hó. És az a legdurvább, hogy lehet, hogy ki se adják neked, mert nem tetszik a fejed. Akkora a kereslet a lakásokra SF-ban.
"Érdemes venni autót? Vagy jól megoldott a tömegközlekedés? "
Városan belül a kocsi öntökönszúrás. Ha maradni akarsz, nem érdemes, de mivel annyi minden van a környéken érdemes lehet venni.... attól függ, mik a tervezid, mennyi pénzed van. stb.
Minden sz.rt, ha venni akarsz, akkor itt keress:
sfbay.craigslist.org
Nekem tetszik az időjrárás, bár sokan panaszkodnak. Szeretem a ködöt, a szelet a napot. Nagyon keveset esik az eső, de mindig hideg van.... vagyis inkább sosincs meleg. Hiányonak az évszakok.
Amúgy fasza hely.
Lehetőségem van 6hónapos munkaszerződésre és a munkáltató intézné a vízumom.
Nem örökre mennék ki (vagy ki tudja...)
Keresgéltem a neten, de szerettem volna hallani egy két olyan ember tanácsát, aki kint él most.
Nagyon sokszor a neten talált infókat osztani kell kettővel :(
"Munkát melyik oldalon érdemes nézni? (linkelj ha tudsz)"
kérdést azért tettem fel, mert a párom is velem tart. Ő nyelvtanfolyamra fog menni (így a víumkérdés meg van oldva ott is), de jó lenne ha találna valami részidős állást.
munkáltató intézné a vízumom - akkor esetleg lakas intezesben is segithetne :)
Sok helyen irjak elo, hogy minimum egy eves szerzodest irj ala, szoval az ilyenek mar kiesnek. Azok, akik 6 honapot kernek, ott is kauciot kell fizetni, elkepzelheto, hogy egy honapot is elkernek elore, szoval egy 1500as rent-nel ez mindjart 3ezer dollar...
A tomegkozlekedes, ahogy Donci is irta eleg jo, szerintem kocsira egyelore ne koltsetek, foleg ugy, hogy a biztositas nem lesz olcso, raadasul elotte meg az itteni jogsit is meg kell csinaltatni. Nem nagy kunszt megcsinalni, de a meglete nem elet-halal kerdes akkor, amikor meg tok ujak vagytok egy idegen varosban. Szoval a kocsi varhat. Ha sok a szabadidotok es kirandulni akartok, akkor arra ott a rental car. Vagy addigra lehet h megismertek uj embereket es egyutt mentek csavarogni.
A parod nezzen utana, hogy a sulija SEVP certified legyen; a [link] -on nezzen utana a reszleteknek, ha ezt eddig nem tette meg. Ezen az oldalon arrol is talaltok infot, hogy melyik student visaval, mennyit lehet dolgozni.
Szerintem érdemesebb bérelni kocsit.... Valószínűleg csak hétvégén használnátok, ha elmentek valahova hosszúhétvégézni. Viszont érdemes venni bicajt, ha sportosabbak vagytok, mert nagyon jó bringautak vannak a közelben: Marin Headlands - Golden Gate National Recreation Area.
Meló pedig itt van, előbb nem voltam túl konkrét:
De itt lehet szórakozás után is keresni: ;-)
Nagyon sok mindent lehet a környéken megnézni:
Ponit Reyes, Yosemite, Lake Tahoe, Muir Woods, Halfmoon bay, érdemes megnézni a Satnford és a Berkeley egyetem campus-ait. A városban is van egy csomó érdekesség, de azokról valószínűleg hallotál már. Melyik része az évnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!