Hogy tudok hazamenni Amerikából, ha elfogyott a pénzem?
Turistaként érkeztem az USA-ba majdnem egy éve. Találkoztam egy magyar-amerikai lánnyal akivel egymásba szerettünk és hamar odaköltöztem hozzá. Sajnos később derültek ki bizonyos dolgok a lányról és részben ezért véget ért a kapcsolatunk. (Ebbe most nem akarok belemenni bővebben.)
A Lényeg az, hogy most itt vagyok saját lakás és pénz nélkül Kaliforniában. Egy ismerősöm adott nekem szállást átmenetileg. Keresgéltem a környéken valami munka után, hogy annyi pénzem legyen, hogy hazamehessek. Sajnos senki nem ad nekem munkát, mert nem vagyok amerikai állampolgár. Nincs más választásom, valahogy haza kell mennem. Viszont az a problémám, hogy szinte semmi pénzem sincs. Otthon a rokonság is napról napra él és Ők sem tudnak segíteni. Egy repülőjegy innen hazafelé pedig minimum 200ezer forint.
Mi a teendő, ha ilyen helyzetbe kerültem? Tudom, hogy részben magamnak köszönhetem, de nagyon szépen kérem, hogy aki tud, az segítsen nekem! Köszönöm!
(Kérem, hogy a bíráló megjegyzéseket mellőzzétek! Nem ezért tettem fel a kérdést!)
En a kerdezovel es a 22. valaszoloval ertek egyet!
Kedves 14. válaszoló!
Mar ne is haragudj, de igaza van a kerdezonek! O feltett egy kerdest amire normalis valaszokat vart es erre Te eleg kemenyen elkezdted szegenyt kostolgatni es megmondani neki a magadet! Igy is eleg rossz helyzetben van szegeny es erre Te nagy-mellenyel meg ki is osztod csak mert Te vagy AZ AMERIKAI?
Nem tudom, hogy Te miota elsz itt Amerikaban, de szerintem nem regota. En 1970-ben jottem ide a felesegemmel egyutt es azota elunk itt. Mar 74 eves vagyok es tudom, hogy honnan jottem es nem felejtem el a szarmazasomat. Tudom, hogy mi folyik ma Magyarorszagon es hogy milyen nehez ott elni.
Egy igazi magyar segit a honfitarsan es nem belerug.
En nem ismerlek teged, de annyit mar levontam, hogy Te nem vagy igazi magyar ember. Magyaroraszagrol jottel, beszeled a nyelvet, de betyarbecsuletet azt nem ismered. Dobalozol itt torvenyszegessel meg mindennel. Ugyan mar kerlek... Meg mosolyogatato szemelyiseg vagy!
Szamtalan fiatal baratom es ismerosom van akik illegalisak voltak es kesobb vagy igy vagy ugy megszereztek a zold kartyat es kesobb az allampolgarsagot. Itelkezz felettuk is mert illegalisok voltak.
En a kerdezonek privatban elkuldtem a megoldast problemajara es nem marasztaltam el. Barki kerulhet nehez helyzetbe! Meg Te is kedves 14-es valaszolo!
Szep estet kivanok!
Laszlo Csepcsanyi
Los Angeles CA
Köszönöm szépen! ;)
A "kedves" 14-eskének ki is törölte az admin az egyik válaszát! Abban éppen engem sértegetett mélyebben és Édesanyámat is szóba hozta. Ejnye! Leminősíti saját magát, Amerikát és pláne a magyar népet... szomorú :(
Kerdezo: Na, ezt most jol megmondtad, kemeny gyerek vagy. Szoval te a szelsojobbnak drukkolsz es szerinted a keleti orszagok es Oroszorszag erkolcsileg tisztabb, nem "romlott" orszagok ellenben a "rohadt" kapitalista nyugati orszagokkal. Igaz, hogy par kivetellel az osszes keleti orszagban diktatura van, de ez neked latom mindegy is. Javaslom, hogy ha mindez tenyleg annyira tetszik, akkor gyere haza mihamarabb es lubickolj a jelenlegi politikai, gazdasagi helyezetben. :) Utana meg menj vilagot latni mondjuk Ormenyorszagba vagy Kazahsztanba, ott biztos nem talalkozol kapitalizmussal, mondjuk betonozott uttal sem :)
22-esnek: Nem ertelek teged. Kerded tolem, hogy mit osztom ki "szegenyt", aki jaj amugy is milyen "nehez helyzetben" van. Es? O hozta magara ezt a nehez helyzetet? Igen. koteles vagyok vele egyutt erezni, csak azert mert magyar? Nem. O nekem ugyanolyan, mint barki mas ember. Az meg, hogy "igazi magyar" vagyok-e vagy nem, az nem a te jogkorod megitelni. Te 1970-ben jottel ki Amerikaba, igy fogalmad sincs, hogy MIN KELL MANAPSAG ATMENNIE ANNAK, AKI LEGALISAN SZERETNE OTT ELNI. Tudod mennyi papirmunka, penz, ido, szaladgalas? En mindezt vegig csinaltam. Ennek fenyeben persze, hogy nem allok jol hozza egy olyan szituhoz, amiben egy ember illegaliskent tartozkodik ott, mindent megkerulve es a vackan lapitva feltol ide egy kerdest, hogy hogyan johet haza most, hogy elfogyott a penze. Vessen magara, felnott ember, haza kellett volna jonnie, mielott LEJAR az ESTA-ja vagy B2-es turistavizuma. Akkor ujra mehetett volna Amerikat megnezni, barmikor, latogatoba persze. De nem, o a nem egyenes utat valasztotta es most meg sajnalnom is kene. Latom, neked is rendesen nagy a mellenyed, azert mert tobb mint 30 eve elsz Amerikaban, meg nem vagy jobban jogosult arra, hogy kiossz engem.
"Sajnos senki nem ad nekem munkát, mert nem vagyok amerikai állampolgár."
Ennel a mondatnal lett nehezen hiheto a story., California lakosainak komoly resze nem csak illegalisan lakik itt hanem illegalisan is dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!