Hogy tudok hazamenni Amerikából, ha elfogyott a pénzem?
Turistaként érkeztem az USA-ba majdnem egy éve. Találkoztam egy magyar-amerikai lánnyal akivel egymásba szerettünk és hamar odaköltöztem hozzá. Sajnos később derültek ki bizonyos dolgok a lányról és részben ezért véget ért a kapcsolatunk. (Ebbe most nem akarok belemenni bővebben.)
A Lényeg az, hogy most itt vagyok saját lakás és pénz nélkül Kaliforniában. Egy ismerősöm adott nekem szállást átmenetileg. Keresgéltem a környéken valami munka után, hogy annyi pénzem legyen, hogy hazamehessek. Sajnos senki nem ad nekem munkát, mert nem vagyok amerikai állampolgár. Nincs más választásom, valahogy haza kell mennem. Viszont az a problémám, hogy szinte semmi pénzem sincs. Otthon a rokonság is napról napra él és Ők sem tudnak segíteni. Egy repülőjegy innen hazafelé pedig minimum 200ezer forint.
Mi a teendő, ha ilyen helyzetbe kerültem? Tudom, hogy részben magamnak köszönhetem, de nagyon szépen kérem, hogy aki tud, az segítsen nekem! Köszönöm!
(Kérem, hogy a bíráló megjegyzéseket mellőzzétek! Nem ezért tettem fel a kérdést!)
Mehetsz a nagykövetségre, de ők nem fognak tudni segíteni, mert nem fognak repülőjegyet venni. Csak a családi-baráti kölcsön marad, otthon valakinek bele kell nyúlnia a zsebébe, esetleg hitelt felvenni.
Vagy kitoloncoltatod magad, de annak azért következményei is lesznek - pl. nem fogsz tudni visszamenni.
Az illetékes magyar hatóságok vesznek neked repülőjegyet, ha szükséged van rá, ugyanis az a munkájuk, hogy az adott országban bajba került magyarokat segítsék a hazajutásban. Megveszik neked a repjegyet, de utólag ki fogják veled fizettetni, ez 100%, mert nem jótékonyságból teszik persze. Más kérdés az, hogy ha lejárt a tartózkodásod, akkor a határon (reptéren mindenképp ki fog derülni az ottani hatóságoknak, hogy nem jogosan tartózkodsz ott. Ezt valahogy el kell boronálniuk, hogy ne indítsanak ellened idegenrendészeti eljárást, ami valószínű. Mivel nem írtad, hogy az állam melyik részén vagy, ezért én azt javaslom, hogy vedd fel a kapcsolatot a Los Angelesben lévő magyar konzulátussal.
Ők tudnak neked jogi és (később visszatérítendő) anyagi segítséget adni. Mivel ezért fizeti őket az állam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!