Hogy tudok hazamenni Amerikából, ha elfogyott a pénzem?
Turistaként érkeztem az USA-ba majdnem egy éve. Találkoztam egy magyar-amerikai lánnyal akivel egymásba szerettünk és hamar odaköltöztem hozzá. Sajnos később derültek ki bizonyos dolgok a lányról és részben ezért véget ért a kapcsolatunk. (Ebbe most nem akarok belemenni bővebben.)
A Lényeg az, hogy most itt vagyok saját lakás és pénz nélkül Kaliforniában. Egy ismerősöm adott nekem szállást átmenetileg. Keresgéltem a környéken valami munka után, hogy annyi pénzem legyen, hogy hazamehessek. Sajnos senki nem ad nekem munkát, mert nem vagyok amerikai állampolgár. Nincs más választásom, valahogy haza kell mennem. Viszont az a problémám, hogy szinte semmi pénzem sincs. Otthon a rokonság is napról napra él és Ők sem tudnak segíteni. Egy repülőjegy innen hazafelé pedig minimum 200ezer forint.
Mi a teendő, ha ilyen helyzetbe kerültem? Tudom, hogy részben magamnak köszönhetem, de nagyon szépen kérem, hogy aki tud, az segítsen nekem! Köszönöm!
(Kérem, hogy a bíráló megjegyzéseket mellőzzétek! Nem ezért tettem fel a kérdést!)
Nem látok sok esélyt, hogy a kinti külképviselet hazajuttasson. Nincs pénzed, nincs otthon állásod (várható jövedelmed), nincs a családodnak pénze: így nem fognak kölcsön adni.
"Hazajutni konzuli segítséggel
A magyar állampolgárok hazatéréséhez nyújtható konzuli segítségről szóló 2/1998. (XII. 9.) KüM rendelet alapján a Magyar Köztársaság konzuli szolgálata, kérelemre, a következő támogatást és segítséget nyújthatja a külföldön tartózkodó, bajba jutott magyar állampolgár hazatéréséhez:
útmutatás és tanácsadás a rászorultnak ahhoz, hogy hazatérését saját erejéből megoldja,
aktív közreműködés abban, hogy a rászorult saját vagy más forrásból anyagi segítséghez jusson,
megfelelő biztosíték esetén külügyi átutalás biztosítása,
kivételesen indokolt esetben a visszafizetésről szóló írásbeli kötelezettségvállalás ellenében konzuli kölcsönnyújtás,
útlevél vagy hazatérési igazolvány kiállítása a bajba jutott magyar állampolgár részére.
A konzuli kölcsönnél a konzul kötelessége megvizsgálni a kölcsön visszatérülésének esélyét, különösen a kölcsönt igénybe vevő anyagi és jövedelmi viszonyait, illetve azt, hogy a kölcsön milyen mellékkötelezettségekkel biztosítható. A visszatérülést valószínűsítő fedezet, valamint a mellékkötelezettségek hiánya esetén a kölcsön megtagadható. Konzuli kölcsönből az útiköltség mellett kizárólag az utazással közvetlenül összefüggő költségek fedezhetők."
"Se pénzük, se felhatalmazásuk nincs a magyar külképviseleteknek arra, hogy külföldön bajba jutott magyaroknak anyagi segítséget nyújtsanak. Ha valaki bajba kerül és szeretne hazautazni, akkor az esetek nagy többségében hiába várja a helyi konzulátustól, hogy kifizesse repülő- vagy buszjegye árát. Ugyanígy van ez a szállás-, telefon- és egyéb költségekkel. Az [origo] által megkérdezett konzulok szerint létezik egy szűk keret, amiből gazdálkodhatnak, de ezzel sokan visszaéltek, úgyhogy csak a nagyon indokolt esetekben előlegeznek meg pénzt bárkinek."
Nem reszben, hanem egeszben te hoztad magadra a bajt, szoval ne sirankozz. Valaki talan kest tartott a torkodhoz, hogy ott maradj illegalisan az USA-ban?Illegalisan tartozkodsz jelenleg az USA-ban, majdnem kotottel egy erdekhazassagot egy amerikai csajjal, hogy a statuszod legalis legyen és jogosult lehess a zoldkartyara, de az a terved fuccsba ment.
Tegyunk tisztaba egy dolgot: NEM azert nem kaptal/kapsz munkat, mert nem vagy amerikai allampolgar, hanem azert mert nincs legalis statuszod az orszagban. Egy zoldkartyas sem amerikai allampolgar, megis legalisan dolgozhat! Illegalis bevandorlok csak legalja munkat kaphatnak (mondjuk mosogatas), de Kaliforniaban ez a szektor mar telitett a mexikoi illegalisokkal.
Egyet tudsz csinalni, hogy hazajuss penz nelkul. Felhivod az ICE-t (Immigration and Customs Enforcement, ld. alul) és bejelented magad, mint illegalis bevandorlo. Nagy valoszinuseggel meg aznap eljonnek erted es masnap felraknak egy Europaba vezeto gepre (Magyarorszagig azert nem fizetik ki az utadat, ennyire nem "nagylelkuek") és kitiltanak -jol megerdemelten- 10 evre az USA-bol.
Ha valahogy mashogy szereznel megis penzt a repulojegyre, akkor is le lesz leplezve a turpissagod, hiszen kozvetlenul gepbe valo beszallas elott ellenorzik az országbol kilepo ember utleveleben a vizumjat/engedelyet, amivel eredetileg belepett az orszagba. Szoval latni fogjak, hogy ESTA-val (vagy B2-es turistavizummal vagy banomisenmivel) erkeztel az orszagba egy eve és ugyanugy kitiltanak 10 évre.
Szoval nem tudod meguszni pajtikam, ki fognak repiteni ugy, hogy a labad sem eri a foldet.
Engem mindig is nagyon idegesitettek az illegalis bevandorlok, en legalisan vagyok az USA-ban es kemenyen megkuzdottem erte, sok papirmunka, penz, ido. Te ki akartad ezt kerulni, mindent meguszni es sunyiskodni, tipikus magyar hozzaallas szerint. De latod, a vegen mindenki megkapja a magaet.
ICE (Immigration and Customs Enforcement)
If you would like to report illegal aliens, please call Immigration and Customs Enforcement (ICE) at 1-866-DHS-2ICE (347-2423). They will need to know names, locations (either work place or residence) and any other specific information you can provide. Visit www.ice.gov for more information.
14-es, igazad van, legjobb lenne ha deportaltatna magat, de viszont Kaliforniaban az nem olyan egyszeru, neha evekig tarthat a dolog. Rengeteg illegalis mexikoi es liberalis kormanyzo miatt nem mernek semmit tenni. En azt hiszem, talan jobb lenne megkerdezni egy Immigration Lawyertol mit lehet tenni.
Itt van egy weboldal : [link] meg kell keresni az immigration section es feltenni a kerdest. Ingyenes, es gyorsan valaszolnak.
Kedves 14. válaszoló!
Igazad van abban, hogy nem tartott senki kést a torkomhoz azért, hogy itt maradjak. Pontosan tudom a jogszabályokat és pontosan tudom, hogy mi hogy megy! A házasság pedig NEM érdekházasság lett volna! Fogalmad sincs a részletekről!
De pár dolgot tisztáznék:
- 1 - Nem akartam kikerülni semmit! Ha házasságot is kötök valakivel, akkor sem úszom meg a papírmunkát és az is pénzembe és időmbe kerül, hogy kapjak zöld kártyát. (de szerintem ez Te is tudod)
- 2 - Tisztában vagyok azzal, hogy ha hazamegyek, akkor nem jöhetek vissza 10 évig! ÉS? Kit érdekel? Nem is akarok én visszajönni ebbe az ultra kapitalista, a levegővételért és fizetni kell, pénzközpontú elcseszett országba. Én nem vagyok Amerikai mániás úgy mint Te! Magyarországot milliószor többre tartom ennél az egy-kétszáz év alatt "összetákolt" történelem nélküli műanyagvilágnál, ahol a pénz, a hatalomvágy és a félelem ural mindent. Undorító!
A másik észrevételem pedig az, hogy egyik mondatoddal ütöd agyon a másikat! Egyszer azt írod, hogy "jó magyar mentalitás", előtte meg a mexikói illegális bevándorlókról beszélsz akik sokkal profibb módon játsszák ki az amerikai törvényeket.
Akkor mexikói mentalitás is??? Vagy csak magyar? Ezt el kéne dönteni nem?
Sajnos az baj, hogy sok itt élő "magyar" ember elfelejti, hogy honnan jött! Akkor arca van a legtöbb amerikai-magyarnak, hogy be sem fér az ajtón.
Ahogy Te engem USA-ból, én Téged Magyarországról repítenélek ki úgy, hogy a lábad se érje a földet!
Egyébként a hozzászólásod építő és hasznos részét köszönöm szépen! ;)
Egyáltalán nem lettem mérges, csak elmondtam a véleményemet. De látod, pontosan erről beszélek!: Ez a legutóbbi válaszod is csak engem igazol. Te tipikusan azok közül a magyarok közül való vagy akik kizárólag politikai és gazdasági oldalról nézik a mostani Magyarországot. Pitiánernek, korruptnak és antidemokratikusnak nevezed a saját hazádat, miközben egy olyan országban élsz amelyik a korrupció melegágya és a "demokrácia" szó csak a lexikonokból ismert. Nincs még egy olyan ország a világon ahol ennyi megkötéssel és szabállyal találkoztam mint itt az USA-ban (pedig jártam már jó pár országban). Én vágytam annak idején az USA-ba és nagyon szerettem volna látni, hogy milyen. Hála Istennek ez megadatott! Ez alatt a majdnem 1 év alatt 21 államban jártam és hidd el, hogy sok tapasztalatot szereztem.
Mostanra sajnos nagyon megutáltam Amerikát. A politikai és a gazdasági viszonyoktól eltekintve én inkább élek otthon, mint ebben a pénzközpontú undorító fertőben ami itt van. Valaki kiváltképp ezt szereti pl: Te! Nincs is ezzel baj! Valakinek ez tetszik, valakinek az! nekem is élnek itt ismerőseim akik Istenítik ezt az országot. Én addig semmiről nem alkotok véleményt amíg nem tudom, hogy az milyen. Részben ezért is jöttem ki.
Én nagyon örülök annak, hogy LEGÁLIS amerikai állampolgár vagy, főleg azért, mert addig sem rontod Magyarország levegőjét.
A válaszodból az is látszik, hogy most egy olyan világban élsz ami offenzív jellegű és csak a másik ember kioktatására, lejáratására és az erőszakra épít.
Én nem illettelek semmilyen negatív jelzővel és nem hoztam szóba a Te Édesanyádat és nem is fogom. Ha megtenném, akkor lesüllyednék arra a szintre amit Te képviselsz.
Összességében örülök annak, hogy az ilyen gondolkodású emberek mint Te, elhagyták Magyarországot és külföldön élnek más ország állampolgáraként.
Sok sikert kívánok Neked!
Nem én vagyok beteg, hanem ez a mai világ és a mai társadalom (főleg az amerikai). Lehet, hogy nem tapasztaltam annyit amennyit Te, de azért közel egy év alatt láttam ezt-azt... És bevallom neked, hogy egy része tetszett is, de a nagyobbik - és egyben jelentősebb - része az nem.
Én nem kértem sajnálatot és együttérzést senkitől! Én kitettem egy kérdést amire építő jellegű válaszokat vártam. Még oda is írtam a kérdésem részletezésénél, hogy "Kérem, hogy a bíráló megjegyzéseket mellőzzétek!". Erre jössz Te és kioktató módon írsz egy kisregényt. Már ne is haragudj, de ez nem érdekelt senkit! Senki más nem tette hozzá a kritikáját csak egyedül Te! Ami pedig azt illeti, egyáltalán nem "rettegtem" itt senkitől. Ezt sem tudom, hogy honnan veszed. Sosem féltem a bevándorlási hivataltól. Az utcán nem igazoltat úgysem senki. Miért féltem volna?... Nem ezért van elegem, hanem azért, mert az USA politikai és gazdasági rendszere nem tetszik nekem! Ez a vad pénzközpontúság és ez a végletekbe menő kapitalista felfogás, hogy gázoljunk át mindenen és mindenkin, ez nem egyezik az én értékrendemmel. Amúgy van róla fogalmad, hogy hány olyan magyar embert ismerek aki illegálisan itt él az USA-ban és dolgozik? Szerintem legalább 100-at. Ebből ezen a környéken él legalább 20. A többi meg New York-ban és Floridában. (ezek csak azok akiket én ismerek. Ennél persze jóóóóval többen vannak.) Na és? Őket is elítéled az illegalitásuk miatt csak mert TE megküzdöttél a papírjaidért? Mert ugye korábban ezt írtad: "Engem mindig is nagyon idegesitettek az illegalis bevandorlok, en legalisan vagyok az USA-ban es kemenyen megkuzdottem erte"
Ezt a mondatot nem mernéd a egyszerre a szemébe mondani 100 kuruc mentalitású USA-ban élő illegális magyarnak. Csak a fotelből mersz írogatni és verni magad, hogy "márpedig Te amerikai állampolgár vagy és megküzdöttél érte." Örülj neki, hogy így van és ne cseszegess másokat. Sok magyar ember a hitelcsapda miatt menekült ide, de eszük ágában sincs itt állampolgárrá válni. A 90%-uk úgy van vele, hogy keres egy kis pénzt és utána megy haza.
A másik az, hogy miért vagyok én sunyi? Semmit nem akarok megúszni! Ezt nem is értem, hogy mire írod! (Szerintem még Te magad sem tudod.) Nekem egy a lényeg, hogy hazajussak Magyarországra a HAZÁMBA! Ha van olyan szervezet aki kölcsönöz nekem annyi pénzt, hogy el tudjak menni innen, annak nagyon örülnék! Ezt a pénzt és mihamarabb visszafizetném! Semmit nem akarok megúszni! Komolyan mondom, nevetséges amit írsz..
És ha már felhoztad a politikát; Igen, hallottam a kitiltási botrányról meg tudom, hogy otthon mennyi az ÁFA és tudom, hogy lett VOLNA internet adó. Tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal. Ezek mind semmiségek ahhoz képest amit az előző kormány a meg mert tenni a gyurcsótánnyal az élen. Én megmondom neked őszintén, hogy a keleti nyitást nagyban támogatom! Mégpedig azért, mert Kelet Európa és Oroszország még nem tart olyan mélyen erkölcsileg és társadalmilag ahol az USA már 40-éve tart. Magyarország jelenlegi kormánya jobb mint az előző, ugyanakkor remélem, ha újabb kormányváltásra kerül sor, akkor a szélsőjobb oldal átveszi a hatalmat és megkezdi az igazi keleti nyitást az oroszok felé!
Magyarország egyszer még nagyon fel fog emelkedni és az ott élő emberek erre büszkék lesznek. Akkor majd Te kis neo liberális amerikaiként nem szívesen látott vendég leszel odahaza.
Arról már nem is beszélve, hogy a NAGY USA köztudott, hogy gazdaságilag Kína kezében van elég rendesen. Kína pedig az oroszok oldalán áll kőkeményen! (Hála Istennek.)
Jelenleg még Németország (aki nagy veszteségekkel fejezett be egy világháborút) is sokkal jobban áll gazdaságilag mint az USA.
Az amerikai műanyagvilág a végnapjait éli és Te ott vagy benne.
Na részemről is ennyi! :)
Jót dumáltunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!