Az USA-ban a katonák, azokon belül is a tisztek mennyire tudnak kijönni a fizetésükből?
Az USA-ban egy kezdő hadnagy teljesítménytől és pluszoktól függően 2700 és 3600 dollár között keres egy hónapban, ami 595.000 / 770.000 Ft-nak felel meg.
nem tudom, hogy a tisztelt utolso hol latott olyat, hogy a katona foleg aktiv - tehat nem leszerelt - xx varoskertjeben fuvarozik bmw-vel meg camaroval. bar ezt sem ertem, mert itt nem nagy szam a bmw, egy bentley vagy egy infinit sokkal nagyobb durranas, es azok inkabb a gazdagok autoi. a bmw megmarad az europaiaknak...
katonak? a katonak koze tartozik az usmc, a rangerek a sfod-d etc, etc. jo lenne egyszerusiteni, hogy megis hova.
ha aktiv katona vagy, akkor a kijelolt bazison kell elned az usmc-nek Virginiaban van az egyik bazisa. misszio eseten meg ugye afganisztanban valahol. ha leszereltel akkor valaszthatod azt az elete peldaul, hogy eldegelsz Agoura Hills-ben egy kis csaladi kerteshazban.
en a helyedben feltennem a kerdest, hogy biztos-e, hogy ezt akarom csinalni? mert nem ugy mukodik, hogy kijovok jelentkezek a legkozelebbi toborzoirodaba es maris tagja vagyok az amerikai tengereszgyalogsagnak. a kikepzes megterhelo, mind fizikailag, mind szellemileg. es hat az ormesterek sem fognak a szivedcsucskei lenni. :)
fizetes atlagfeletti, nem sokkal.. de megis az atlag felett van. tehat, mindenkepp jobban keresnel, mint mondjuk egy illegalisan itt tartozkodo mosogato.. :D viccet felreteve, egy rendszergazdanal jobban keresnel vagy egy tanarnal - persze ha misszioban vagy -.
nem tudom, hogy a tisztelt utolso hol latott olyat, - Californiaban, ahol elek.
Pont most koltozott az epuletunkbe egy katona. 1-2 eves Mustanggal maszkal es reggel egyenruhaban latom elmenni itthonrol. Gondolom a Malibutol eszakra levo bazison dolgozik, mert oda konnyu bejarni kocsival, de ha legkoz. latom, megkerdezem tole.
Tovabba ismerek egy sracot, aki Long Beach-tol delebbre lakik es a san diego-i bazison (Coronado) el 7kozben, de 7vegere hazajar, Harley Davidsonja volt meg egy szupi kis Jeep-je van...(a Harley-t nekunk adta el, de nem a penz miatt, hanem idohiany miatt, nem volt ideje hasznalni)
"bar ezt sem ertem, mert itt nem nagy szam a bmw" a sima nem, de az M-es azert itt sem kispalyas...
"bentley vagy egy infinit sokkal nagyobb durranas" egyaltalan nem ket katergoria a ket marka, ne keverd kedves elozo... nekunk 2 infiniti is volt a csaladban es nem tartozunk a "gazdagok" koze... bentleyt meg akkor se tudnank venni ha kettonk eves fizeteset osszeadjuk....
akkor tisztelt utolso, kerdezze mar meg azokat a katonakat, akiket nap, mint nap latsz. foleg egyenruhaba, hogy megis hova tartoznak? az usmc-hez? netan ranger-ek? mert az usmc-nek is a legkozelebbi bazisa San Diego-hoz az a camp Pendleton. nem lehet, hogy a latott szemelyek esetleg airsoft-ozni mentek? :) hogy on a navy-ra gondol? akkor elnezest kerek, onnek igaza van. csak az a bokkeno, hogy nem ismeri a szavak jelenteset. a kerdesben a katonakrol volt szo, nem pedig a haditengereszetrol.
ne haragudjon meg, de en nem nezem ki magabol, hogy 2011-es vagy annal ujabb infiniti q70-essel vagy qx/fx-el jar dolgozni, raadasul ketto is van.
Haha, azt azert vagja, hogy magasrol teszek ra, hogy on mit nez ki belolem es mit nem....
En nem mondtam, hogy 2011es infinitink volt, de egy nagy buta az, aki a bentleyt es az infinitit osszehasonlitja, ugyanis egyaltalan nem egy kategoria a ketto
nekem egy 2004es g34 volt, a paromnak pedig egy 2005 fx35 (mindez 6 evvel ezelott), ketlem, hogy az infiniti ara azota a bentely araval vetekszik....
kulonben mit van ugy fennakadva, ha itt elne tudna nagyon jol milyenek a korulmenyek, egy normalis munkaval (es most nem takaritoi/babysitt melora gondolok) az ember megkeres annyit, hgy be tud vallalni egy auto hitelt es kihoz a szalonbol egy kocsit, ami 30-38ezer dollar korul van, foleg ugy, ha kis megtakaritott penzebol meg a "down payment"-et is kifizeti. Persze ez a magyar mentalitassal nem osszeegyeztetheto, mert otthon mindent KPra vesznek, es sajnos nagyon kevesen keresnek annyit, hogy a fizetesuk 20%at mindenfele gond nelkul kifizessek auto hitelre.
katona = soldier = [link] <- Pontosan ilyen egyenruhaban jar a srac aki nalunk lakik, csak fejfedo sosincs rajta. Reggel megy, este jon, csak 7vegen latom civilben.
De mar nagyon eltertunk a kerdestol, bocs keredezo a sok OFF-ert...
Visszatértem, én lennék a kérdéskiíró. A profilt, mellyel írtam ki a kérdést, tiltották.
Nem valami gyalogos katona szeretnék lenni, hanem repülős. Pontosabban F-15-ös pilóta a légierőnél.
Gondolom, hogy egy repülős tisztnek több szabadideje van, mint egy gyalogosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!