Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Ha el szeretnék menni Orlando...

Ha el szeretnék menni Orlando a Harry Potteres vidámparkba, az nagyjából mennyibe kerülne?

Figyelt kérdés

Nem csak maga a park. A repülőjegy oda-vissza, a szállás, a park, az étel, plusz átlagban a kisebb kiadások (pálca, könyvek, süveg, vajsör szóval értitek :D). Esetleg ha valamelyikőtök volt már ott, akkor neki mennyibe fájt ez az egész?

Ja, igen: egy hétre gondoltam, és egy embernek (az egyik osztálytársammal szeretnék elmenni, de ez már más téma) :)

2014. aug. 15. 22:27
 1/3 anonim ***** válasza:
Olyan 1 millióból már megúszhatjátok.
2014. aug. 15. 22:47
 2/3 The answer ***** válasza:
100%

Repülőjegy Orlandóba (általában egy EU és egy USA átszállás) olyan 150-180.000 HUF (economy class), 2 napos belépő olyan 80-100 USD. Szállás és étkezés rendkívül olcsón kihozható az USA-ban (feltételezem, ha az anyagiak számítanak, akkor nem a Four Seasons-ben vagy a Ritz Carltonban szeretnél foglalni, bár ezek ára is szubjektív), keress a booking.com oldalon Holiday Inn és hasonló 2-3*-os hoteleket. Én 2010-ben jártam ott, akkor még csak épült a Harry Potter világ a Universel Studios-ban, de nagyon vágyom vissza, mert fantasztikus volt, és a Harry Potteres játékokat is ki szeretném próbálni.

2 park van egymással szemben: A Universal Studos és a Universal Adventure Island. Valamint van egy vízi vidámpark (talán Wet 'n' Wild a neve, ha jól elmlékszem, de ebben nem jártam). És van még ugye a SeaWorld, ez kiihagyhatatlan!! Van kombinált belépő, ami minden parkba érvényes, ez olyan 200-250 USD volt 2010-ben fejenként, de egy hétig korlátlan belépést biztoított mindenhová az első belépéstől számítva, thát megérte az árát. És nem messze van Cape Canaveral, azaz a Kennedy űrközpont, érdemes elmenni, mi anno még olyan szerencsések voltun, hogy láttunk egy űrsikló kilövét, az utolsók egyikét.

Kissimmee kicsit messzebb van Orlandótól, itt található a Disney World (nem DisneyLand, mert az csak párizsban - és talán kínában- van), amúgy anéven kívül ugyanaz, én csak a párizsiban jártam. Orlando gyönyörű város, jó áron lehet shoppingolni, de tömegközlekedése elég gyenge, mint sok más észak-amererikai városnak, noha vannak buszjáratok, amelyek a frekventáltabb hotelektől elviszenek a parkokig, ezek rendkívül olcsóak, másra ott a taxi, de elég boros áron. Vigyázni kell a taxis "hiénákkal". Nem vagyok előítéletes és semmi bajom a rasszokkal, de mi pont egy színesbőrű taxissal jártuk meg, ami nem esett túl jól. Hogy az eredeti kérdésedre is válaszoljak:

Összességében, nagyon minimális áron, kifogva egy jó árú repjegyet, minimális költés mellett olyan 250.000 Ft-ból kihozható fejenként sok ügyeskedéssel.

Ha bármi kérdésed van, szívesen igyekszem segíteni.

2014. aug. 17. 05:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Expedia.com

Nemcsak repjegyet de szallast is tudsz foglalni. Ha egyben veszed, ugy olcsobb.

Ezen az oldalon tudsz ertekeleseket olvasni a hotelrol, ami nagyon hasznos tud lenni. Kocsi nem kell mert a legtobb hotel indit jaratokat (ingyenes) a parkokhoz, de ha messzebb is el akartok jutni, akkor az expedian kocsit is tudsz berelni, de szerintem a "park" napokra nem fog kelleni auto. (ja most olvasom "az egyik osztálytársammal szeretnék" valszeg 25 alatt vagytok, akkor a kocsi felejtos!)

Park belepok arai:

[link]

[link]

2014. aug. 19. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!