Ha el szeretnék menni Orlando a Harry Potteres vidámparkba, az nagyjából mennyibe kerülne?
Nem csak maga a park. A repülőjegy oda-vissza, a szállás, a park, az étel, plusz átlagban a kisebb kiadások (pálca, könyvek, süveg, vajsör szóval értitek :D). Esetleg ha valamelyikőtök volt már ott, akkor neki mennyibe fájt ez az egész?
Ja, igen: egy hétre gondoltam, és egy embernek (az egyik osztálytársammal szeretnék elmenni, de ez már más téma) :)
Repülőjegy Orlandóba (általában egy EU és egy USA átszállás) olyan 150-180.000 HUF (economy class), 2 napos belépő olyan 80-100 USD. Szállás és étkezés rendkívül olcsón kihozható az USA-ban (feltételezem, ha az anyagiak számítanak, akkor nem a Four Seasons-ben vagy a Ritz Carltonban szeretnél foglalni, bár ezek ára is szubjektív), keress a booking.com oldalon Holiday Inn és hasonló 2-3*-os hoteleket. Én 2010-ben jártam ott, akkor még csak épült a Harry Potter világ a Universel Studios-ban, de nagyon vágyom vissza, mert fantasztikus volt, és a Harry Potteres játékokat is ki szeretném próbálni.
2 park van egymással szemben: A Universal Studos és a Universal Adventure Island. Valamint van egy vízi vidámpark (talán Wet 'n' Wild a neve, ha jól elmlékszem, de ebben nem jártam). És van még ugye a SeaWorld, ez kiihagyhatatlan!! Van kombinált belépő, ami minden parkba érvényes, ez olyan 200-250 USD volt 2010-ben fejenként, de egy hétig korlátlan belépést biztoított mindenhová az első belépéstől számítva, thát megérte az árát. És nem messze van Cape Canaveral, azaz a Kennedy űrközpont, érdemes elmenni, mi anno még olyan szerencsések voltun, hogy láttunk egy űrsikló kilövét, az utolsók egyikét.
Kissimmee kicsit messzebb van Orlandótól, itt található a Disney World (nem DisneyLand, mert az csak párizsban - és talán kínában- van), amúgy anéven kívül ugyanaz, én csak a párizsiban jártam. Orlando gyönyörű város, jó áron lehet shoppingolni, de tömegközlekedése elég gyenge, mint sok más észak-amererikai városnak, noha vannak buszjáratok, amelyek a frekventáltabb hotelektől elviszenek a parkokig, ezek rendkívül olcsóak, másra ott a taxi, de elég boros áron. Vigyázni kell a taxis "hiénákkal". Nem vagyok előítéletes és semmi bajom a rasszokkal, de mi pont egy színesbőrű taxissal jártuk meg, ami nem esett túl jól. Hogy az eredeti kérdésedre is válaszoljak:
Összességében, nagyon minimális áron, kifogva egy jó árú repjegyet, minimális költés mellett olyan 250.000 Ft-ból kihozható fejenként sok ügyeskedéssel.
Ha bármi kérdésed van, szívesen igyekszem segíteni.
Expedia.com
Nemcsak repjegyet de szallast is tudsz foglalni. Ha egyben veszed, ugy olcsobb.
Ezen az oldalon tudsz ertekeleseket olvasni a hotelrol, ami nagyon hasznos tud lenni. Kocsi nem kell mert a legtobb hotel indit jaratokat (ingyenes) a parkokhoz, de ha messzebb is el akartok jutni, akkor az expedian kocsit is tudsz berelni, de szerintem a "park" napokra nem fog kelleni auto. (ja most olvasom "az egyik osztálytársammal szeretnék" valszeg 25 alatt vagytok, akkor a kocsi felejtos!)
Park belepok arai:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!