Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Kanadába szeretnénk települni...

Ifritandris kérdése:

Kanadába szeretnénk települni a párommal és fiával. Mik az első lépések?

Figyelt kérdés
Komolyan gondolom ezt a kérdést. Normálisabb életre vágyunk, ahol egy kicsit jobban megbecsülik azt az embert, aki dolgozni szeretne, még ha sokat is. A másik ok, hogy hűvősebb kontinensre vágyunk, mint ez vagy a Skandináv országok. Itt előny az angol, ezért választottuk ezt. Nos, milyen procedúrával indíthatjuk el ezt a letelepedést, illetve mennyi tőkével "illik" nekiindulni? Ha van kint ismerős(nem több sajnos), az tud segíteni valamiben? Olyan hivatalos bemásolást nem kérek, amit magam is utánanézhetek, illetve érdeklődhetek a megfelelő hivatalokban, konzulátusban. Magánemberek saját javaslatait kérem.

2014. júl. 28. 08:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
az a baj,hogy kanadát szószerint el..ták a romák. Én voltam kanadában és mikor kérdezték honnan vagyok és mondtam,hogy magyarország....akkor rögtön azt mondták,hogy ááá szóval gyipsy vagy?! nekik mostmár minden magyar roma és menekült.egyébként nem tudom pontosan hová vágytok de pl torontó nyáron sokkal melegebb és párásabb mint magyarország. egyébként ezt az oldalt használják. ezen van minden. [link] lakás,autó stb.
2014. júl. 28. 09:21
 2/8 anonim ***** válasza:

Bevándorlás pontrendszer alapú és szigorú! Minden információt megtalálsz a Kanadai Bevándorlási és Állampolgársági hivatal honlapján.(Angol és francia nyelven) www.cic.gc.ca

Ha megfelelőek a pontjaid, akkor az elbírálása a kérelmedne kb 2 év.

2014. júl. 28. 09:31
 3/8 anonim ***** válasza:
A pontrendszeren kivul mas is van -- es a szabalyok most valtoznak. De valoban a [link] oldalon minden precizen megvan.
2014. júl. 28. 14:07
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. júl. 28. 22:47
 5/8 anonim ***** válasza:

szia :) én félig kanadai vagyok. pont ma voltam a kanadai követségen pesten :D

szerintem az lenne az első lépés hogy oda elmész. a nagybátyjám szeptemberben költözik vissza, ő kanadai állampolgár kanadai útlevéllel, kanadai. neki nincs semmi ellenőrzés meg stb. de a barátnője magyar, ő is menni fog vele, de neki valami külön papírt kellett kérni, hogy ott tartózkodhasson, és magyar útlevéllel 6 hónapig lehet ott, vagy mi. persze ha keres munkát akkor nem (gondolj csak USAra a mexicoikra)

de egyébként valamelyikőtök kanadai, vagy senki? :) mert az is szempont. mert pl nagybátyjámék esetében ugyebár, ők nem házasok, ha kimenne a barátnője egyből vele és ott házasodnának össze, a bevándorlási hivatal figyelné, hogy nem e érdekházasság volt az állampolgárságért.

ha valami eszembe jut még akkor megpróbálom leírni :)

2014. aug. 29. 17:49
 6/8 anonim ***** válasza:
uccsó vagyok, még 1 dolog 10 ezer dollárnál (akár dollárba akár forintba) nem vihetsz többet be, és haza se hozhatsz.
2014. aug. 29. 17:57
 7/8 anonim ***** válasza:

> 10 ezer dollárnál (akár dollárba akár forintba) nem vihetsz többet be, és haza se hozhats

Tevedes, mindkettot lehet, csak belepesnel be kell vallani.

2014. aug. 30. 16:00
 8/8 anonim ***** válasza:
bocsi, akkor ezt rosszul tudtam :D
2014. aug. 31. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!