Ha tegyük fel sikerülni összeházasodonom egy amerikai állampolgárral azután, hogyan kaphatok én is állampolgárságot?
Hát migazából csak két kisseb kérdésem lenne:
Ha egyedül próbálok meg kimenni akkor is kérvényezhetem Magyarországon a zöldkártyát?
Akkor is kérvényezhetem Magyarországon a zöldkártyát, hogyha a házastárs nem csak élt hanem még mindég kint él az államokban?
Akkor nem lehet kérvényezni, ha a házastársad nem élt a másik országban. Ezt mondja a konzulátus erről:
"In order to file the Form I-130 (ez a zöldkártyát kérvényező dokumentum) at the Consular Section, the American Citizen petitioners must be able to show they have permission to reside in the consular district and that they have been doing so continuously for at least six moths before filing the petition."
Tehát 6 hónapos tartózkodást kell igazolni.
Szerintem nem lehet kérvényezni Mo-n akkor sem, ha pl. munka útján próbálod, de ez utóbbit 100%-ra nem tudom, de szerintem nem lehet.
Egyébként sosem te vagy a kérvényező, hanem a munkaadó vagy a házastárs. Azt is érdemes tudnod, hogy attól, hogy hozzámész egy állampolgárhoz, nem biztos, hogy fogsz kapni zöldkártyát, akkor sem, ha a házasság valódi, mert van egy dokumentum (affidavit of supportnak hívják), amit alá kell írnia a házastársnak. Ezzel anyagi felelősséget vállal érted. Ha nem keres eleget, nem tud elég vagyont felmutatni (meg van szabva a pontos összeg, hogy mennyit kell), akkor nem adják ki a zöldkártyát max. ha talál valaki mást, aki anyagilag vállalja érted ugyanezt a felelősséget (co-szponzorálás). Szóval ez nem úgy megy, hogy bárkihez hozzámész, és akkor zöldkártyát kapsz. Ha nem keres eleget, akkor nem adják ki. Ha elolvasod a budapesti konzulátus/követség oldalán a leírtakat, akkor tudni fogod, hogy hogy megy ez. [link]
Illetve még érdemes a hivatalos oldalról tájékozódni: www.uscis.gov.
Egyik út sem könnyebb szerintem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!