Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Ha valaki amerikai állampolgár...

Ha valaki amerikai állampolgárhoz megy feleségül, mik a feltételei (hogyan lesz zöldkártyája) és az amerikai állampolgárságot hány év után kaphatja meg?

Figyelt kérdés
2011. máj. 13. 19:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Az INS-nek (immigration and naturalization hivatal) be kell adni egy csomo nyomtatvanyt, peldaul I-130, aminek az "illetekbelyege" $420, egy masikat, I-485 ami $985, plusz ujjlenyomatvizsga $85 (ja meg a hazassagi papirt is)

Amikor ezt bekuldtetek, kb. 3 honapra (allamtol fugg meddig tokolnek vele) megerkezik a munkavallaloi engedely. Utana meg 3-4 honap es el kell menni interjura. Kikerdeznek, atnezik a papirokat.

Ha minden okes, akkor megadjak a zoldet. Ez egy felteteles, 2 evre szol. 2 ev lejarta elott ujabb koteg papirt kell beadni (ez is belekerul par szaz dodoba). Itt mar nincs interju. Ha a papirokkal minden stimm, akkor feltetelesbol allando zoldkartya lesz. (persze ennek is van feltetele, meghozza 1 even belul 6 honapnal tobbet kotelezo az usaban tartozkodni.)

Ha hazasok maradtok, akkor ha jol emlexem mielott 5 eves hazassagi evfordulot unneplitek, beadhatod az allampolgarsagi kerelmet N-400as nyomtatvany, dija 680 dodo. Kb. egy honapon belul mehetsz vizsgara, utana leteszed az eskut es amerikai vagy :)

2011. máj. 13. 19:46
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hosszú választ az ismerősöm nevében, nem nekem kell.
2011. máj. 14. 09:01
 3/12 anonim ***** válasza:
3 ev utan lehet allampolgarsagert folyamodni, ha a hazastarsad amerikai! Ha "csak ugy" van zoldkartyad, akkor 5 ev:)
2011. máj. 15. 23:58
 4/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Elöttem szólók valószinüleg saját tapasztalatot irtak le.

Mindkettö igaz, de csak az ö esetükre. Rengeteg dologtól függ ugyanis a dolog.

Ha Magyarországról kérelmezed a bevándorló vizumot, (ez a zk) akkor rövidebb ideig tart, ha innen USA-ból akkor hosszabb ideig.

Az sem mindegy hogy hol házasodtok, és át kell esni még vagy ezer dolgon. Az amerikai állampolgárnak pl meg van szabva hogy legalább fél éves USA-n belüli munkaviszony kell legyen, ha nincs, akkor vagy pótolja és addig vár a dolog...vagy rakás pénzt be kell mutassatok ezzel bizonyitja ö hogy téged 1 évig el tud tartani. Nálunk ez az összeg 54.000 $ volt.....

Ezen kivül interjura kell menyj, ahol nagykövettöl függ mennyire faggatnak ki.....fotokat kérhetnek kettötökröl, bizonyitékokat arra hogy mennyi ideje vagytok együtt, hogy nem érdekházasságról van szó.

A többi nem irom le mert sok....

M.o.-rol igényelve mindezt, a kiköltözéstöl számitva 3 honapon belül kapod meg postán a SS cardot és a PR cardot is, 2 évre. Amig ez nincs meg addig még bankszámlát sem tudsz nyitni..innentöl kezdve mindenre van jogod szavazáson kivül. Dolgozhatsz suliba járhatsz stb. A 2 év lejárta elött 3 honappal meg lehet igényelni a fix PR státuszt, ami 10 évre szól, de közben idövel az állampolgárságot is megkaphatod.

Hogy hány év mulva kapsz állampolgárságot is függ pár dologtól, a fent leirt esetben 3 év, a bevándorlástól (nem a házasságtól!!!) számitva, de van akinek 5 év, söt van akinek 10. A bevándorlás körülményeitöl függ.

Itt a nagykövetség erre vonatkozó oldala, olvasd át, mindent leirnak.

[link]

2011. máj. 18. 07:56
 5/12 anonim ***** válasza:

Elöttem szólók valószinüleg saját tapasztalatot irtak le. --- megis mi mast irtunk volna? valami sztorit, amit a TVben lattunk, vagy olvastunk valahol?

vagy rakás pénzt be kell mutassatok ezzel bizonyitja ö hogy téged 1 évig el tud tartani. Nálunk ez az összeg 54.000 $ volt..... Kalifroniaban az amerikai allampolgar, aki szponzoralja a hazastarsanak a zoldkartya kerelmet, a minimalberrel egyezo jovedelmet kell igazolni. 3 eve ez Kaliban olyan 19,800 dollar volt (ez egy eves jovedelem, amit meg az ablakmosok is fel tudnak mutatni).

A ferjem az interju idejen munkanelkuli volt, de az ev elejen mar megkereste a 19ezret amit fizetesi papirral igazolni tudott, igy nem akadekoskodtak.

Itt a javitas az allampolgarsagi kerelmet illetoen kozvetlenul az uscis weboldalrol: zoldkartyaval rendelkezo (nem hazas) amikor 5 eves a zoldkartya kerheti az allampolgarsagot.

Zoldkartyaval rendelkezo (hazassag utjan) amikor 3 eves a zk kerheti az allamplgarsagot, amennyiben: 1. meg mindig hazas 2. nem hagyta el az orszagot tobb mint 6 honapra

2011. máj. 18. 20:55
 6/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat az ismerősöm nevében.
2011. máj. 19. 16:35
 7/12 anonim ***** válasza:
Nekem pl nem sajat tapasztalat, hanem a szuleime es a kettovel arrebb lako costa ricai szomszede:) Nekem mar mindket szulom allampolgar volt, mikor megszulettem, meg itt is szulettem, tehat en szuletes utjan vagyok amerikai allampolgar. Csak probaltam segiteni az alapjan, amit tudok.
2011. máj. 19. 22:21
 8/12 anonim ***** válasza:

Amikor azt irtam "szerintem saját tapasztalat..." nem rossz szándékkal tettem hanem arra akartam rámutatni hogy nem csak azok az utak léteznek, nem azt irtam hogy nem helyesek. persze hogy helyes amit irtatok. :)

Elöttem szolonak: javitás? Ugyanazt irtam amit te....csak nem részleteztem....

én is csak segiteni akarok..

2011. máj. 20. 02:27
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem teged javitottalak, hanem sajat magamat, mert rosszul emlekeztem.
2011. máj. 21. 00:06
 10/12 anonim ***** válasza:
ja elnézést, félreértettelek :):):)
2011. máj. 21. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!