Milyen az Államokban élni, ha úgy mentél ki, hogy imádtad előtte is?
Csak akkor olvass tovább kérlek, ha szereted az Államokat, ugyanis amúgy értelmetlen lenne.
Nos én egy 17 éves lány vagyok. Rajongok Amerikáért. Persze a jó dolgaiért, földrajzi adottságaiért, stílusáért, a politikája nem érdekel, sem az ottani emberekről alkotott közhelyek: jók vagy sem, okosak vagy sem, közönségesek vagy sem, kövérek vagy sem, ezek mind általánosításokon alapulnak, értelmetlen sárdobálás csak. Egy fenyőerdőben is lehet egy bükkfa. Na de ez mindegy is.
Arra vagyok legfőképpen kíváncsi, milyen lehet kiköltözni oda, ha már gyerekkorom óta (még az avgyok, szóval inkább "régóta") rajongok a tagállamaiért (kivéve a keleti partvidéken lévőket, azok nem fogtak meg). Kicsit szentimentálisan hangzik, de olyan kellemes, jó érzés önt el, ha olyanokra gondolok, mint Utah, Nebraska, Nevada, Colorado,Idaho, Wyoming, és a többi környező állam. Rajongok mindenért, ami ezekre jellemző. A rengetek pickup truck (lányos lány létemre "pick-up b**i" vagyok..), a country stílusú emberek, a préri, a homok és a kaktuszok meg a pár fűszál, a dupla sárga vonal, a fenyőerdő és mögötte a hegy, ride in a Chevrolet (ami természetesen pickup, az az igazi American style), előtted egy bölény megy át az úton, minden.
Nem tudom hogy levezetni ezt az érzést, ami ellep, csak úgy, hogy kétméteres zászlót és USA térképet varrok, pickupokat rajzolok meg Monument Valley-t.
Aki most olvasol, és régen így voltál te is ezzel, és már ott is élsz, vagy voltál már ott, akkor mesélnél kicsit róla, milyen érzés volt? =) Mert feltett szándékom odaköltözni, és addig is érzelgősködök. :)
Mielőtt bárki is leírná nekem, hogy nem két lábbal a földön élek, hanem valahol egy rózsaszín felhőben úszok, arra most rácáfolok. :))
Jajj, túl sok amcsi filmet nézel. Nekem egyik rokonom ment ki de 1 év után hazajött mert ő nem bírja idegekkel az ottani embereket... meg egy farmon dolgozott büdös lótrágyaszagú vén faszik közt egyetlen lányként. Hát... szegénykém.
Persze neki is nagyon tetszett az elején a környezet, amíg el nem múlt az újdonság hatása mert aztán már az is unalmas.
Na mindegy, a lényeg hogy te tényleg valami álomvilágban élsz, így elég nagyokat fogsz még csalódni.
ja, kár hogy soha se lesz lehetőségem kimenni az USA ba
:(
én azért nem hűteném le a kérdezőt.egyáltalán nem biztos h.csalódna...a lelkesedése kora ellenére tényleg elég nagy..ez így helyes.persze biztos csalódnál is egy kicsit,de tényleg rengeteg klassz hely van kint.
ha lesz lehetőséged,feltétlenül adj teret az álmaidnak,utazz,járd körbe az országot.
előzetesen pedig keress olyan embereket akik 100%os infókat tudnak neked adni.olvass sokat ezekről a kulturákról.ezzel csak értékesebb leszel.mindegy h.elmúlik-e majd a lelkesedésed,akkor is sokat tanulhatsz a rajongásod által.
most koncentrálj a tanulásra,tanuld a nyelvet.és később nekivághatsz a nagyvilágnak!!sok sikert!remélem sokáig ilyen lelkes maradsz!!
én is így vagyok vele mint te.
17F
Én is ugyan így vagyok, csak engem inkább a keleti part érdekel. (New Jersey, New York, Florida, Maryland, Florida)
Nekem vannak rokonaim, akik kint élnek kb 30 éve.
Hál' istennek jó viszonyban vagyunk és nyáron megyek hozzájuk egy kis időre.
Sose add fel az álmaidat. Én se adom. :)
17/f
"Egyébként nekem soha nem tetszett az, amit úgy érzem, erőszakkal akarnak lenyomni az ember torkán"
Ez elég hülyeség... folyton mindenki Amerika-ellenes,merthogy azok milyen hülyék,műveletlenek,meg gyorsétkezdékbe esznek,meg béna amcsi filmek meg fúúj fúúúj Amerika...
Szerintem meg egyáltalán nem fúj fújj :) Én is rajongtam érte rengeteg ideig,a két sárga csíkért,és társaiért,de most új szerelmeim vannak :D Például Svájc,Németo,Ausztria,Dánia... Ezek az országok olyan "tiszták" vagy mondernek,vagy nem is tudom,hogy mondjam.Nem is tudom,honnan jött ez az egész,vagy mi miatt váltottam át Amerikáról ezekre.
De a pick-up imádat nálam országoktól független :D Én ha neadjisten Mo-on élem le az életem,neked AKKORIS az lesz^^
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!