Az Egyesült Államokban milyen a tömegközlekedés?
Attól függ, hova mész. Ezt még írd le nekünk.
Amúgy gyakorlatilag nincs (azaz van persze,de tényleg vannak ám olyan helyek is ahová el sem jutsz kocsi nélkül, nem viccelek), ott az a normális, hogy mindekinek van autója.
A taxizó ismerősnek autót kellett volna bérelnie, az tök olcsó, főleg több utassal.
De pl. New Yorkban remek a tömegközl. hálózat, az egy európaias város.
én éltem kint, new yorkban, los angelesben és miamiban is eljutottam mindenhova tömegközlekedéssel.
mondjuk nem tul jó, mert midnenkinek van kocsija, de mondom bejátunk mindent vele. a másik meg h ott inkább csak a szinesbőrüek meg a szegények használják igy kicsit nyomasztó.
èn 10 éve éltem NY city mellett. De maga a városban nem sok ember használt autót. Pl a család akinél laktam ök kb 40 KM-re a várostól laktak, nem is oda jártak dolgozni, náluk volt autó mindekinek, de pl a taxi is fillérek voltak. az au-pair fizumból simán taxiztam a vonatig. bent a városban lakott az anyuka családja, egyik része brooklyn másik része manhattan és senkinek sem volt kocsija. ha pl elutaztak a városon kívül hétvégére akkor kocsit béreltek, vagy nagyi taxizott akár 2 órákat is.
mindenki orvos volt és gyönyörü lakásban éltek, de azt mondták kocsira nincs szükségük mert a parkoló fentartása annyi aminek feléböl tudnak taxizni minden nap és az még a házhoz is viszi öket. volt egy nanny ott a gyerekeknek és ö hurcolta a gyerekeket metron meg taxival.
en is sokat metroztam meg buszoztam és jó volt. a távolsági közlekedés is.
Erre egy 4 betűs válasz!
S Z A R
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!