Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Megnősülhetek az USA-ban...

Megnősülhetek az USA-ban akkor, ha ESTA-val mentem ki és esetleg túltartózkodom?

Figyelt kérdés
ESTA-val szeretnék kimenni az USA-ba egy időre. Ha esetleg úgy alakul, akkor megnősülhetek ott annak ellenére, hogy látogatói (ESTA) státusszal vagyok kint? Ha esetleg túltartózkodom és már abban az időszakban nősülök meg akkor mi a helyzet?

#Amerika #Amerikai Egyesült Államok #ESTA #benősülés #megnősülés
2013. dec. 11. 18:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Megnősülhetsz, de a kérelmed beadásának bele kell férni a 90 napba! Ha 90 napon túl adsz be kérelmet, teljesen más szabályok lépnek élebe, garantáltan megszívatod magad, ha túltartózkodás után adsz be kérelmet. Ha az USA-beli tartózkodásod 60-65. napja körül adod be a kérelmet, akkor a 75-80. nap körül már feldolgozásra kerül, így jó az időzítés. Arra viszont készülj fel, hogy azokat akik ESTA-val érkeznek, majd "hirtelen szerelembe esnek", az átlagnál jobban számíthatnak érdekes kérdésekre a zk interjún.
2013. dec. 11. 21:30
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Na és ha a 90 napon túl nyújtom be a nősülési szándékomat akkor mi történik?
2013. dec. 11. 23:00
 3/7 anonim ***** válasza:
22%
Nem hinném, hogy túltartózkodás esetén bármit is tehetsz, mert ha feltűnik bármelyik hatóságnak, hogy te időn túl vagy kint, akkor egyből hazatoloncolnak. A kérdés meg mélységesen elszomorító:(
2013. dec. 12. 00:49
 4/7 anonim ***** válasza:

"Na és ha a 90 napon túl nyújtom be a nősülési szándékomat akkor mi történik?"

Akkor először is minden költséged növekedni fog, lévén amit papírokat ki kell tölteni, az nem ingyenes, illegálisként meg büntetést is kell fizetned, már ha egyáltalán befogadják a kérelmedet. Illegálisként nagyon nehéz helyzetbe hozod magad. Semmi esetre sem javaslom, hogy így járj el.

2013. dec. 12. 13:27
 5/7 A kérdező kommentje:

Miért "mélységesen elszomorító" a kérdés?

Mivel hozom nehezebb helyzetbe magam? Úgy tudom, hogy túltartózkodás esetén csak kiutasítás van. Pénzbírság és hasonló az NINCS!

2013. dec. 12. 17:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Most kerdeztek meg a haverok az ugyvedet, naluk a kov. a szitu, fiu amerikai, lany ESTAval, tultartozkodott, hazasodtak, most fogjak beadni a papirokat. Az ugyved azt mondta sima ugy, lehet hogy jobban fognak kekeckedni az interjun, de megadjak a zk-t ha minden rendben van. Mondjuk naluk mar van egy pici gyerek, ami azert eleg jo bizonyitek arra, hogy a hazassag nem kamu...

Nincs szemelyes ismerosom (rajtuk kivul) aki hasonlo szituban lenne, es a haverek miatt sokat kutattam a netet, de sajnos nem talaltam hivatalos forrasbol infot arra, hogy tenyleg kitoloncolnak, vagy penzbirsag vagy egyeb. Szerintem elkepzelheto, hogy el kell hagynod az orszagot (ha lejart ESTAval kered a zoldet) es Magyarorszagrol kell inditvanyoznod a papirokat, ami tovabb tart es extra koltseg, de ha mar egyszer osszehazasodtal egy amerikaival, akkor elobb utobb megadjak azt a zoldet! (ha bizonyitani tudjatok, hogy valodi a frigy)

2013. dec. 12. 18:46
 7/7 Eszter858585 ***** válasza:
Nem lesz dragabb, es nem kell extra buntetest fizetni, ha a 90 nap lejarta utan hazasodsz/adod be a papirokat. Viszont a 90 nap lejarta utan es a papirok beadasa elott fennall a lehetoseg, hogy elkapnak es kitoloncolnak.
2013. dec. 14. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!