Megnősülhetek az USA-ban akkor, ha ESTA-val mentem ki és esetleg túltartózkodom?
"Na és ha a 90 napon túl nyújtom be a nősülési szándékomat akkor mi történik?"
Akkor először is minden költséged növekedni fog, lévén amit papírokat ki kell tölteni, az nem ingyenes, illegálisként meg büntetést is kell fizetned, már ha egyáltalán befogadják a kérelmedet. Illegálisként nagyon nehéz helyzetbe hozod magad. Semmi esetre sem javaslom, hogy így járj el.
Miért "mélységesen elszomorító" a kérdés?
Mivel hozom nehezebb helyzetbe magam? Úgy tudom, hogy túltartózkodás esetén csak kiutasítás van. Pénzbírság és hasonló az NINCS!
Most kerdeztek meg a haverok az ugyvedet, naluk a kov. a szitu, fiu amerikai, lany ESTAval, tultartozkodott, hazasodtak, most fogjak beadni a papirokat. Az ugyved azt mondta sima ugy, lehet hogy jobban fognak kekeckedni az interjun, de megadjak a zk-t ha minden rendben van. Mondjuk naluk mar van egy pici gyerek, ami azert eleg jo bizonyitek arra, hogy a hazassag nem kamu...
Nincs szemelyes ismerosom (rajtuk kivul) aki hasonlo szituban lenne, es a haverek miatt sokat kutattam a netet, de sajnos nem talaltam hivatalos forrasbol infot arra, hogy tenyleg kitoloncolnak, vagy penzbirsag vagy egyeb. Szerintem elkepzelheto, hogy el kell hagynod az orszagot (ha lejart ESTAval kered a zoldet) es Magyarorszagrol kell inditvanyoznod a papirokat, ami tovabb tart es extra koltseg, de ha mar egyszer osszehazasodtal egy amerikaival, akkor elobb utobb megadjak azt a zoldet! (ha bizonyitani tudjatok, hogy valodi a frigy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!